Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !

Колко е важен стречингът?

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 1900 прегледа на този пост

Съдържание на Колко е важен стречингът?


Упражненията за разтягане поддържат мускулите и ставите подвижни. Често стречингът е сред пренебрегваните дейности дори от редовно спортуващите. Причината обикновено е, че ефектът при него не е толкова видим и толкова бързо достижим, както при вдигането на тежести или при клякането например. Но това е само заблуда, която в последните години е напълно развенчана. Редовният стречинг води до по-добра стойка, по-малко контузии и болки, по-лесна концентрация и цялостна кондиция на тялото и ума. Разтягането на тъканите, ставите, мускулите, масажът на вътрешните органи засилва циркулацията на кръвта в тялото и изпраща кислород към мозъка. Това повишава настроението и ни кара да се чувстваме значително по-добре. Обикновено докато сме на работа или като цяло в ежедневието седим за дълъг период на стола пред компютъра, което вреди на мускулите на дупето – глутеусите. Затова е важно да научим за ползите на стречинга, защо да го правим редовно и какви ефекти да очакваме.

4 причини да правим стречинг редовно:

Активация на глутеусите

Ако редовно прекарвате дълъг период от време на компютъра, глутеусите започват да атрофират. Тъй като те са едни от големите мускули в тялото, които освен това го поддържат в добра форма, при проблеми с тези мускули много други стави и кости в тялото се стресират. Нередовно тренираните и нередовно разтяганите мускули на дупето в комбинация с продължително заседяване водят често до болки в долната част на кръста и коленете. Затова е важно при тренировките си да включваме тази важна мускулна група, а при разтягането да не ги пропускаме.

Добър масаж на гръбнака

Гръбнакът е така нареченият „стълб на живота”, за който трябва да се полагат постоянно много грижи. По време на работен ден можем просто да правим няколко завъртания наляво и надясно, за да го раздвижим и да направим лек масаж. Когато гръбнакът не се обгрижва, не го раздвижваме и разтягаме, той може да причини най-различни проблеми и състояния в цялото тяло. Това е една от най-честите причини за проблеми и болки във врата, гърдите, гръдния кош, раменете.

По-добър баланс

Макар че повечето хора се страхуват да се запишат на йога-клас, именно защото мислят, че са лишени от гъвкавост, това е сериозна грешка. Гъвкавостта не е качество, което имаме по рождение. Тя е качество, което се добива при редовни тренировки и редовен стречинг по време и след тях. Постоянните тренировки с тежести, носенето на тежки товари може да натовари мускулите, да ги направи стегнати и непластични. Затова е важно, особено когато тренираме с тежести, да правим йога между силовите тренировки. Макар някои от позите в йога да изискват напредналост и повече опит, с усилията, които полагаме ежедневно, с изненада ще установим, че скоро невъзможни преди движения ще станат възможни и балансови пози, които са ни се стрували, че са въпрос на извънземни усилия.Стречингът ни поддържа витални и бодри.

Повече сила за тренировки

По време на тренировки с тежести мускулната дължина намалява, което може да Ви накара да се чувствате стегнати не само в добрия смисъл. Важно е след силови тренировки да се прави стречинг на мускулите, които са били натоварени, за да се възвърне тяхната дължина и дори да бъдат леко издължeни. Така чувството на скованост и напрежение ще бъде премахнато, а силите за нови тренировки много по-големи. Добре е също така да редуваме силовите тренировки с йога практика за максимален ефект и видимо въздействие на тренировките.

Правилен стречинг

Както при силовите тренировки и неправилният стечинг може по-скоро да навреди на тялото, отколкото да му помогне. Старайте се да изпълнявате правилно указанията, да задържате в позицията на разтягане на ставата или мускула и да не карате тялото да надхвърля своите лимити. Постепенно ще достигнете до момента на по-дълго задържане или до по-сложната позиция.

Колко е важен стречингът? Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™