Фитър

Серин

Най-предпочитани в тази категория

L-Serine 500 мг 180 капсули | Double Wood L-Serine 500 мг 180 капсули | Double Wood
Промоция -15%
Марка: Double Wood Supplements Модел: L-Serine 500 mg 180 Capsules
L-Serine 500 мг 180 капсули | Double WoodПоддържа нивата на серотонин  Поддържа когнитивната функция Жизненоважен за здравето на мозъч..
Вие спрестявате -15%
62.71 лв. 73.78 лв.
Без данък:62.71 лв.

L-серин е важен за правилното развитие на мозъка и за синтеза на протеини, невротрансмитери, нуклеотиди и липиди. Изследователите смятат, че високото съдържание на L-серин в диетата може да предложи невропротекция и да допринесе за неврологичното здраве.

Какво е L-серин?

Серинът е аминокиселина, която играе роля в много биосинтетични пътища. Това е основният източник на едновъглеродни единици за реакции на метилиране, които протичат с генерирането на S-аденозилметионин. Освен това е предшественик на редица важни аминокиселини, включително цистеин и глицин.

Серин е признат като несъществена аминокиселина, тъй като се произвежда в тялото ни, но ние трябва да приемаме храни с високо съдържание на тази аминокиселина, за да поддържаме необходимите нива за оптимално здраве. Серинът всъщност е станала известна като "условна неесенциална аминокиселина“, тъй като при определени обстоятелства хората не могат да я синтезират в достатъчно високи количества, за да отговорят на необходимите клетъчни нужди.

Серинът играе важна роля за мозъчната функция и здравето на централната нервна система. Едно от многото предимства на серина е неговата функция при образуването на фосфолипиди, които са необходими за създаването на всяка една клетка в човешкото тяло. Той играе критична роля в протеиновия синтез и вътреклетъчния метаболизъм, а също така участва във функционирането на РНК, ДНК, имунната функция и образуването на мускули.

Серинът е необходим за производството на триптофан, основна аминокиселина, която се използва за производството на серотонин. Той също така се превръща в D-серин в клетките на нервната система. Известно е, че D-серинът подобрява когнитивното здраве. Това е "декстро изомер на L-серин“ и двете молекули се отразяват огледално една на друга. D-серинът активира NMDA рецепторите в мозъка, които работят като невротрансмитери. Изследванията показват, че може да работи като терапевтичен агент за шизофрения, депресия и когнитивна дисфункция.

Ползи от от добавки със серин

Подобрява мозъчната функция

Изследванията показват, че серинът е невропротективен и действа чрез различни биохимични и молекулярни механизми за подпомагане на мозъчната функция. Той играе жизненоважна роля в синтеза на фосфатидилсерин, компонент на невроните в мозъка, и е известно, че има критична роля като невромодулатор в мозъка.

Статия, публикувана в Pharmacy Times, показва, че хората с екологичен или вероятно генетичен риск от невро-дегенеративно заболяване могат да се възползват от хранителни добавки с L-серин. Ако Вие имате нужда от качествена добавка със Серин, и то на достъпна цена, изберете БиоМол!

Бори се с фибромиалгията

Изследванията показват, че някои хора, борещи се с фибромиалгия, може да имат дефицит на серин, който променя способността на тялото да произвежда триптофан и серотонин. Едно проучване, публикувано в Biochemical and Molecular Medicine, е установило, че пациентите със синдром на хроничната умора имат нива на серин, които са значително намалени.

Помага за облекчаване на стреса

Серинът е необходим за производството на аминокиселината триптофан, която служи като естествено средство за облекчаване на стреса и релаксант. Повишеният триптофан помага за облекчаване на тревожността и симптомите на депресия, тъй като се използва за производството на серотонин, успокояващ химикал, който се среща естествено в тялото.

Изследване, публикувано в Nutritional Neuroscience, установява, че триптофанът може да подобри терапевтичните ефекти при предизвикани от стрес хормонални и поведенчески разстройства. Доказана е ролята на серумните нива на серотонин, които оказват влияние върху състоянието на психичното здраве.

Подобрява съня

Проучвания, проведени в Япония, установяват, че приемането на L-серин преди лягане може да подобри човешкия сън. Когато участниците, които не са доволни от съня си, получават аминокиселина или плацебо 30 минути преди лягане, резултатите за "начало на заспиване“ и "поддържане на съня“ се подобряват значително в групата на лечение.

Бори се с рака

Изследване, публикувано в Journal of Cell Biology, показва, че активният синтез на серин вероятно е необходим за "улесняване на транспорта на аминокиселини, синтеза на нуклеотиди, метаболизма на фолиевата киселина и хомеостазата по начин, който влияе върху рака“. Проучванията показват, че променения метаболизъм на серина играе роля при рака.

Метаболизмът на серин е необходим за поддържане на хомеостазата, тъй като той подхранва процесите, от които нашите клетки се нуждаят, за да окисляват хранителните вещества и енергията на продукта под формата на АТФ. Изследователите предполагат, че увеличаването на наличността на тази аминокиселина може да бъде ценно за пролиферирането на ракови клетки поради множество причини, включително факта, че аминокиселината е критична за биосинтезата на много макромолекули, които играят роля в борбата с растежа на рака.

Може да се бори с диабет тип 1

Проучване върху животни, публикувано в Plus One, установява, че непрекъснатият прием на тази аминокиселина намалява честотата на диабет тип 1 и резултатите от инсулит при мишки. Добавките с L-серин също намаляват нивата на кръвната захар и причиняват леко намаляване на телесното тегло. Тези данни предполагат, че добавките със серин могат да имат ефект върху развитието на автоимунен диабет.

Повишава имунната функция

Аминокиселините са необходими за регулиране на имунната система на организма. Серинът играе роля в производството на имуноглобулини и антитела, които се използват от имунната система.

Храни с високо съдържание на L-серин

Когато ядем серинови храни, молекулата се извлича в тънките черва и след това се абсорбира в кръвообращението. След това може да пътува през тялото и да пресече кръвно-мозъчната бариера, където навлиза във Вашите неврони и се метаболизира в глицин и много други молекули.

Някои от храните с най-високо съдържание на серин включват следното:

 • Соя;
 • Фъстъци;
 • Бадеми;
 • Орехови ядки;
 • Шам-фъстъци;
 • Сладки картофи;
 • Яйца;
 • Млечни продукти;
 • Говеждо месо;
 • Пилешко месо;
 • Пуешко месо;
 • Агнешко месо;
 • Дива риба;
 • Водорасли (спирулина);
 • Леща за готвене;
 • Конопени семена;
 • Тиквени семена.

Когато не ядем достатъчно храни с високо съдържание на тази аминокиселина, повече от молекулата се преобразува от други източници. Когато поглъщаме твърде много от аминокиселината, само една част се превръща в глицин, а останалата част се метаболизира във фолат и други протеини.

Добавки с L-серин и препоръки за дозиране

L-серин се предлага като хранителна добавка под формата на капсули и прах. Повечето добавки се предлагат в капсули от 500 милиграма и подходящата доза L-серин зависи от Вашето здравословно състояние.

Средният хранителен прием на серин сред възрастните е около 2,5 грама на ден. Имайте предвид, че за да произведе естествено достатъчно от тази аминокиселина, човешкото тяло се нуждае от достатъчно количество витамин В и фолиева киселина. Комбинирането на храни или добавки с L-серин с храни с фолиева киселина, като говежди черен дроб, спанак, авокадо, броколи и брюкселско зеле, може да помогне за повишаване на нивата на серин.

L-Serine 500 мг 180 капсули | Double Wood L-Serine 500 мг 180 капсули | Double Wood
Промоция -15%
Статус: В наличност Марка: Double Wood Supplements
L-Serine 500 мг 180 капсули | Double WoodПоддържа нивата на серотонин  Поддържа когнитивната функция Жизненоважен за здравето на мозъч..
Вие спрестявате -15%
62.71 лв. 73.78 лв.
Без данък:62.71 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed