Фитър

Стрес, напрежение, тревожност

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Sanofi Модел: Magne B6 470 mg/5 mg 60 Coated Tablets
Magne B6 470 мг/5 мг 60 таблетки | SanofiПри безсъние, хронична умора, стрес За лечение на дефицит на магнезий  Без рецепта Магне Б6..
17.79 лв.
Без данък:17.79 лв.

Стресът, напрежението и тревожността могат да причинят сериозни проблеми в ежедневието Ви поради симптоми като ускорен пулс, силно изпотяване, безпокойство и безсъние. Въпреки че има различни начини за управление на стреса, един често срещан начин е използването на лекарства, особено за хора с тревожни разстройства.

За съжаление, единствените лекарства за стрес се отпускат с рецепта и не могат да бъдат закупени без рецепта. Лекарството за тревожност променя мозъка, поради което е контролирано вещество и нещо, което трябва да получите от лекар. От друга страна, има лекарства, които можете да приемате без рецепта, те не са непременно лекарства за стрес и напрежение и могат да бъдат закупени без медицинско предписание. Тези продукти могат да имат подобни ефекти, които могат да облекчат някои симптоми на безпокойство и стрес, но това не е същото като лекарствата за тревожност, отпускани с рецепта.

  • Магнезий – много пъти безпокойството може да се изостри от липсата на важни хранителни вещества. Безпокойството кара тялото да остане в напрегнато състояние, което ни кара да изпитваме неща като мускулно напрежение. Доказано е, че добавките с магнезий намаляват тревожността поради релаксиращия им ефект върху нервната система. Магнезият е естествен мускулен релаксатор, така че може да намали усещането за безпокойство или раздразнителност. Това може да Ви осигури известно облекчение, дори и да не Ви освободи напълно от Вашите симптоми.
  • Билкови лекарства - Някои билкови лекарствени средства са ефективни срещу симптомите на стрес. Доказано е, че билкови лекарства като пасифлора, лайка и кава са полезни. Доказано е, че употребата на лавандула в ароматерапията намалява тревожността.
  • Ароматерапията е холистично лечение, което използва естествени растителни екстракти за насърчаване на здравето и благосъстоянието. Важно е да внимавате, когато използвате тези билкови лекарствени средтсва и трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако обмисляте да използвате тези продукти.
  • Мелатонинбезсънието, проблемите със заспиването или поддържането на съня е често срещан симптом на тревожност. Мелатонинът е хормон, създаден от епифизната жлеза, който помага на тялото Ви да разбере кога е време за сън и събуждане. През нощта тялото произвежда повече мелатонин, за да помогне със съня, и нивата спадат, когато слънцето изгрее. Приемането на мелатонин може да увеличи съня Ви, намалявайки друг симптом на Вашата тревожност.
  • 5-хидрокситриптофан (5-HTP) — 5-HTP е вещество, за което е известно, че повишава нивата на серотонин. Серотонинът се използва за регулиране на настроението, апетита и други важни функции. Проучванията показват, че чрез увеличаване нивата на серотонин в мозъка те трябва да могат да намалят симптомите на тревожност. 5-HTP не се намира в храните и трябва да се приема отвън.

Въпреки че лекарствата без рецепта за тревожност, както и други продукти, могат да бъдат полезни за намаляване или премахване на симптомите на тревожност, те не са лек. Лекарството не е вълшебно хапче, което кара безпокойството Ви да изчезне. Лекарството Ви отървава само от симптомите, но не и от корена.

За да се справите наистина с безпокойството, са необходими повече от лекарства, но прозрение, саморефлексия и умения за справяне, за да откриете какво причинява Вашето безпокойство и как да промените начина, по който се чувствате и мислите. Това не означава, че лекарствата не са полезни, особено в зависимост от тежестта на Вашите симптоми. Само не забравяйте, че това не е единственият начин и най-добрата прогноза обикновено изисква и двата метода в дългосрочен план.

Статус: В наличност Марка: Sanofi
Magne B6 470 мг/5 мг 60 таблетки | SanofiПри безсъние, хронична умора, стрес За лечение на дефицит на магнезий  Без рецепта Магне Б6..
17.79 лв.
Без данък:17.79 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed