Розацея и Купероза

Розацеята е хронично възпалително заболяване, което засяга предимно кожата на лицето при хора със светла кожа и може да бъде разделена на 4 подтипа. Пациентите могат да показват признаци на повече от 1 подтип. Дифузната лицева еритема е често срещана находка при пациенти с розацея и може да доведе до персистираща еритема. Въпреки че няма лек за розацея, намаляването на признаците и симптомите може да се постигне чрез различни методи на лечение.

Поради потенциалната сложност на розацеята и толкова малко информация в продължение на много години тя беше разделена на подтипове според признаците и симптомите, които често се появяват заедно. Въпреки че причината за розацеята остава неизвестна, изследователите вече имат по-ясно разбиране за това как се развива болестта и процесите, участващи във и под кожата.

В резултат на това розацеята сега се разбира като отделно заболяване с голямо разнообразие от потенциални признаци и симптоми (известни като фенотипове). Вече е наличен все по-голям набор от терапии за справяне с всеки от тези признаци и симптоми, както и изследвания и клиничен опит са установили, че лекарствата, използвани в комбинация, могат да имат синергичен резултат, който е по-ефективен от използването на отделна терапия самостоятелно. Съответно Вашият лекар ще приспособи Вашия режим на лечение, за да отговори на Вашия индивидуален случай.

Нежната грижа за кожата и слънцезащитата са важни компоненти на лечението на розацеята. Пациентите с розацея често имат кожа, която е чувствителна и лесно се раздразва, причинявайки зачервяване, парене и смъдене, а излагането на слънце е една от най-честите причини за обостряне. Целта на ежедневната грижа за кожата е да се поддържа целостта на кожната бариера, като същевременно се избягват агенти, които влошават възпалението или зачервяването.

Куперозата е кожно състояние, свързано с проблеми с микроциркулацията. Засяга най-вече кръвоносните съдове в кожата на лицето. Резултатът е образуването на малки разширени вени по различни части на лицето.

Куперозата може да се появи на всички типове кожа. Рисковите фактори включват емоционален стрес, алкохол, кафе, пикантна храна, тютюн, храносмилателни проблеми, прекомерно излагане на слънчева радиация или продължителна употреба на локални кортикостероиди.

Това се дължи на факта, че има множество връзки между кожата и нервната система. От друга страна е важно да се отбележи, че куперозата не се счита за кожно заболяване.

В тази категория ще намерите продукти, които са предназначени за подобряване на проблемите с кръвообращението, както и за подобряване на еластичността на кожата и защита срещу увреждане на Вашите микрокапиляри – крем, гел, мляко за кожа, лосион.

Няма продукти в тази категория.

Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed