Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Тренировка според настроението

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване, Забавни | Все още няма коментари. | 3425 прегледа на този пост

Съдържание на Тренировка според настроението


Тъй като по природа постоянно сменяме настроението си, е добре да имаме в съзнанието си различни варианти на тренировка, за да се чувстваме добре дори когато не сме в толкова добро настроение. Освен това спортът е начин да подобрим моментното си състояние, включително настроението, и не трябва да го пропускаме, когато имаме нужда от него.

10 различни тренировки за различно настроение:

Тренировките и движението са изключително важна част от ежедневието.

Ядосани сте – кикбокс

Класика, която работи – изливането на гнева върху боксовата круша е работеща стратегия, която освен това гори много калории. При тренировката се съсредоточете и излейте целия си гняв върху боксовата круша. Може да се практикува дори и без въпросната круша, съществува и вариант, в който боксирането се извършва с тежести (гирички).

Твърде ангажирани сте – интервална тренировка

Ако имате много задачи, а все пак не искате да пропускате времето, прекарано в залата, интервалната тренировка е идеален метод. При нея за кратко време се постига изключително голямо натоварване и отпускане на напрежението. Хубавото на този вид тренировка е, че може да се практикува навсякъде – вкъщи, на открито, с или без тежести. След загрявката редувайте интервали на високоефективни кардио дейности със силови такива и задължително включване на балансови упражнения – планкове.

Разсеяни сте – силова тренировка

Ако сте разсеяни, имате нужда да вземете важно решение и не можете да се съсредоточите, направете си истинска силова тренировка. Редица проучвания показват, че редовните силови тренировки подобряват менталното здраве и психическата устойчивост.

Неспокойни сте – ходене

Ако сте неспокойни и нервни, направете си бърза разходка. Може да се случи и на фитнес пътека, и на открито. Ако имате възможност, по-добрият вариант е, разбира се, да изберете свежия въздух и да се разходите. Бързото ходене е една добра кардио-активност и има предимство пред бягането – не натоварва толкова ставите. При ходенето забързайте темпото максимално, движете ръцете и редувайте ходене под наклон и на равно.

Изтощени сте – тай-чи

Йога концентрира тялото, ума и дава сила на тялото.

Ако сте изморени от много работа и други задачи и нямате енергия, може да се опитате да си възвърнете фокуса с тай-чи. Тренировката, включваща елементи от пилатес и йога, възвръща енергията, успокоява, намалява стресовите нива и подобрява общото състояние на организма.

Самотни сте – Barre au sol

Всеки групов клас би възвърнал самочувствието и настроението Ви, но Barre au sol ще окаже и психическо въздействие върху Вас. Това е тренировка, при която се включват елементи от балета и по-точно от загряването на балетистите. Тренировката се изпълнява изцяло в легнало състояние, тъй като балетистите са принудени по цял ден да бъдат не само на крака, но и на пръстите на краката си, затова този метод ги загрява изцяло върху постелката.

Стресирани сте – каране на колело

Качете се на колелото и избягайте бързо от грижите. По време на колоезденето умът се избистря и може да Ви помогне да овладеете стресови ситуации. В същото време карането на колело е чудесна кардио-активност, работи за мускулите на краката и натоварва цялото тяло.

В застой сте – бягане

Най-доброто време за джогинг е рано сутрин, когато далеч от шума на ежедневието ще можете да чуете мислите си. По време на бягане се отключват ендорфини и умът се избистря. Това е момент, в който можете да намерите решението на проблем или да Ви връхлети креативна идея.

Разтревожени сте – йога

Ако се тревожите за нещо, йога е най-подходящото решение. Това е тренировка и за тялото, и за ума. По време на нея душата се успокоява, а тялото се раздвижва. С времето на практиката се овладяват и различни техники на дишане, които ще Ви помогнат още повече да овладеете ума и грижите си.

Мотивирани сте – изкачване на стълби

Тренировките мотивират и дават добро настроение. Ако имате много енергия и искате да постигнете фитнес цел (10 фитнес цели, които може да си поставите, прочетете тук), изкачвайте стълби. Изберете близкия стадион и започнете кардио изкачване, включващо много бягане и скокове. Това е чудесна тренировка, която изгаря много калории. На върха на стълбите погледнете надолу и ще установите колко добре ще се почувствате, когато видите колко много стълби сте изкачили.

Тъжни сте – танци

Силната музика и ендорфините, които се отделят по време на тренировка, преборват депресията и тъгата. Дори да не се чувствате готови за танци, впрегнете цялата си воля и изтанцувайте лошото си настроение. Дори не е задължително да посещавате групов клас, може да танцувате и вкъщи сами, ако се притеснявате как ще изглеждате. Ако искате да добавите елемент на сила към танците, може да опитате туърк, който оформя и извайва цялата долна част на тялото. Ако все пак искате да отидете до залата, опитайте зумба. Латиноритмите раздвижват и дават добро настроение.

Тренировка според настроението Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™