Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Най-ефективните тренировки за изгаряне на мазнини

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 3423 прегледа на този пост

Съдържание на Най-ефективните тренировки за изгаряне на мазнини


Когато говорим за трениране и отслабване, е важно да се спомене, че не само редовните физически упражнения, но и техният вид са от значение. Най-интензивните тренировки водят не само до горене на калории по време на протичането им, но и карат нашия организъм да изгаря допълнително количество калории дори след края на тренировката.

Ефектът на горене на калории след тренировка

Високоинтензивните тренировки са неслучайно препоръчвани при отслабване. Когато тренираме с висока интензивност редовно, сме способни да достигнем до състояние, при което изгаряме мазнини през целия ден. Високоинтензивните тренировки ни помагат:Високоинтензивните упражнения са гаранция за здраво сърце.

  • да свалим излишни килограми
  • да премахнем коремните мазнини
  • да натрупаме чиста мускулна маса
  •  да имаме здрава сърдечно-съдова система
  •  да пестим време – със значително по-малко седмични тренировки

Правилото е, че колкото е по-интензивна тренировката, толкова по-силен е ефектът на горене на калории дори след нея. Ако бягаме с умерено темпо 30 минути, ефектът ще е много по-малък, отколкото, ако бягаме 20 минути със спринт (който, разбира се, редуваме с кратки почивки). Интензивните тренировки водят до около 10% увеличение в общия брой изгорени калории. Това ще рече, че ако горите традиционно по 2000 ккал. на ден, то можете да започнете да горите до 2200 ккал. Този факт в съчетание с правилно хранене ще има бърз ефект върху стрелките на кантара.

Защо горим калории след тренировка?

Обяснението защо всъщност след някои видове тренировки можем да горим още калории (тоест да сваляме натрупани мазнини) е много просто. По време на интензивни тренировки тялото изразходва много кислород, за да снабди мускулите с него. Това означава, че след тренировката тялото трябва да изразходи още много енергия, за да възстанови нивата на кислород в него.

На второ място, след интензивните тренировки се извършва процесът на разграждане на протеини до аминокиселини, за да могат да се възстановят мускулите, включени в тренировката. Това в комбинация с повишения хормон тестостерон води до повече изгорени калории, както и на образуването на чиста мускулна маса.

Кои са най-ефективните тренировки?

Интервални тренировки и спринт

Интензивите тренировки ни карат да влезем бързо във форма.

Вместо да правите дълги серии от монотонно кардио във фитнеса, заложете на интервално редуване на натоварването. Това означава тренировка около 25 минути, при която редувате максимално натоварване с кратка почивка. В началото започнете с 20-30 секунди максимално натоварване, като спринт например, и 60 секундна почивка. С времето увеличавайте времето на натоварване и съкращавайте времето за почивка.

Интервалната тренировка може да включва и други високоинтензивни упражнения като бърпита, лицеви опори, планкове, напади, подскоци, клякания. Повече за този тип тренировка прочетете тук.

Тренировки с тежести

Включването на тежести и особено суперсериите с тежести дават невероятни резултати. Суперсерията е тренировка с тежести, при която между натоварванията на отделните мускулни групи не се почива.

Най-ефективните тренировки за изгаряне на мазнини Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:




×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™