Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Йога асани за разтягане на мускулатурата

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване, Здравословни проблеми и състояния | Все още няма коментари. | 3992 прегледа на този пост

Съдържание на Йога асани за разтягане на мускулатурата


След тежки тренировки или след тежък ден е важно да дадем почивка на мускулите, като ги разтегнем и по този начин предотвратим вероятността от болки и проблеми с тях. Разтягането е задължително за поддържане на здрава мускулатура, готова за следваща тренировка, то облекчава и болките в ставите.

Лакти върху възглавничка за отваряне на раменните стави. Тези йога пози освен това Ви дават чудесна възможност сами да масажирате тялото си. По време на изпълнението на асаните вдишвайте и издишвайте дълбоко. Във всяка поза задържайте колкото да направите от 10 до 20 вдишвания. При свикване с изпълнението им може да задържате и повече. Важно е да не насилвате тялото – все пак му давате заслужената почивка!

6 асани за разтягане и тонизиране:

Лакти на възглавница за йога

За изпълнението ще Ви е нужна специалната възглавница за йога или предмет от дома, който да използвате. Ако е въглавница, трябва да е твърда, за да може да се опрете на нея.  Коленичете на пода и поставете възглавничката след нивото на главата при навеждане към пода. Наведете се бавно към нея, наведете главата надолу, а над нея поставете лактите, опрени на възглавничката и сплетете пръсти над главата. Позата раздвижва раменните стави и облекчава болките във врата.

Гръбначно завъртане от полуседеж

Поза гръбначно усукване от полуседеж.Седнете с опънати крака пред Вас. Сгънете десния крак в коляното и стъпете над левия до лявото коляно. Поставете лявата ръка до десния крак, а дясната поставете на пода зад Вас. Насочете поглед зад Вас, като се завъртите надясно. Дишайте в тази поза за премахване на стреса и напрежението в гръбнака. Повторете и на другата страна.

Раменно разтваряне

Легнете по гръб, като краката са сгънати в колената, а главата е поставена на възглавничка за йога. Проврете лявата ръка под гърба и я изпънете максимално, като сплетете пръсти и приложите лек натиск върху гърба. Отправете поглед наляво, като извиете леко гръбнака в кръста, и дишайте в тази поза. Повторете на другата страна, като не правите резки движения.

Позата раздвижва раменете и облекчава болките във врата и гръбнака.

Жаба

Седнете на колене с максимално разтворени крака. Бавно се наведете напред, като целта е главата да докосне пода – скръстете ръце под главата и раздалечете още повече коленете доколкото можете. Дишайте дълбоко в тази поза за облекчение на болките в тазобедрените стави и мускули.

Половин щастливо бебе

Поза жаба за разтягане на таза, краката и гърба.Легнете на пода в изходната позиция. Свийте дясното коляно, като го приближавате към главата. Хванете с дясната ръка дясното ходило. Раздвижете крака леко отдясно наляво и обратно, ако чувствате комфорт. Ако можете, разгънете крака в колянната става. Дишайте в тази позиция и бавно върнете в изходно положение. Повторете с левия крак. Позата облекчава болките и напрежението в краката и таза.

Полулегнала богиня

Легнете на пода в изходна позиция, като поставите йога възглавнички под главата и малко под раменете. Разтворете краката в коленете и докоснете стъпалата едно до друго. Изпънете ръцете встрани и дишайте в тази поза. Тя ще облекчи болките и напреженията в коленете, краката, таза и гърба.

Йога асани за разтягане на мускулатурата Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™