Фитър

Безсъние

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Sanofi Модел: Magne B6 470 mg/5 mg 60 Coated Tablets
Magne B6 470 мг/5 мг 60 таблетки | SanofiПри безсъние, хронична умора, стрес За лечение на дефицит на магнезий  Без рецепта Магне Б6..
17.79 лв.
Без данък:17.79 лв.

Ако се борите с безсънието, може би сте проверили секцията лекарствата без рецепта срещу безсъние в местната аптека и сте се чудили дали нещо на тези рафтове може да Ви помогне да спрете безсънието.

Какви видове лекарства без рецепта против безсъние има?

Лекарствата за сън, които можете да закупите без рецепта, включват няколко категории:

  • Съдържащи антихистаминни средства за сън. Опитайте това, ако имате запушен нос и кашлица от грип или инфекция на горните дихателни пътища.
  • Мелатонин - Мелатонинът е синтетична версия на хормон, произвеждан естествено от тялото Ви, за да регулира цикъла сън-будност. Естествените нива на мелатонин в тялото са най-високи през нощта. Изследванията са установили, че мелатонинът може да бъде полезен при определени видове проблеми със съня, особено за "нощни сови“, които трудно заспиват, и за хора с изоставане на времето.
  • Валериан - Валерианът е билкова добавка, която изглежда действа върху определени рецептори в мозъка, за да забави нервната система и да Ви направи сънливи, въпреки че точно как действа, не е ясно.
  • CBD/канабидиол - CBD, производно на растението канабис, вече се предлага без рецепта в много магазини, включително в аптеки. (Не съдържа THC, частта от растението, която произвежда наркотичния ефект на марихуаната.) CBD се предлага в множество форми, включително хапчета, хранителни продукти като дъвки, пластири и кремове.

Лекарствата без рецепта против безсъние обикновено са безопасни, но носят някои рискове. Умора през деня може да се случи с всички средства за сън без рецепта, а страничните ефекти на антихистаминовите лекарства, като замъглено зрение, объркване и запек, могат да бъдат особен проблем за възрастните хора. Те също така могат да увеличат ефекта или да взаимодействат с алкохол или други лекарства за сън, които може да приемате, така че е разумно да избягвате комбинирането им с други вещества. Никога не превишавайте препоръчителната доза на опаковката на сънотворното средство.

Лекарствата без рецепта против безсъние се използват най-добре в краткосрочен план, за преодоляване на кратък пристъп на безсъние или за справяне с джет лаг. Те обикновено не са полезни при продължително хронично безсъние. Ако проблемите Ви със съня продължават повече от около седмица, консултирайте се с Вашия лекар, за да видите дали има някакви основни проблеми (като сънна апнея, стрес или тревожност). Той може да предложи допълнителни интервенции, като лекарства с рецепта или когнитивно-поведенческа терапия, които могат да помогнат при безсъние. Може също да Ви бъде предписано изследване на съня, което оценява Вашите мозъчни вълни, движения и дишане по време на сън, и може да определи проблемите, за които може да не сте наясно.

Статус: В наличност Марка: Sanofi
Magne B6 470 мг/5 мг 60 таблетки | SanofiПри безсъние, хронична умора, стрес За лечение на дефицит на магнезий  Без рецепта Магне Б6..
17.79 лв.
Без данък:17.79 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed