Фитър

Синини и натъртвания

Контузиите са наранявания на Вашата мускулна или кожна тъкан или кости. Контузиите на меките тъкани са много по-лесни за диагностициране от контузиите на костите, тъй като имат различни характеристики:

  • обезцветена кожа, която изглежда червена, зелена, лилава, синя или черна
  • малка подутина в областта в някои случаи
  • болка, която обикновено е по-силна, когато се приложи натиск върху областта.

Докато контузиите на мускулната и кожната тъкан причиняват болка, контузиите на мускулната тъкан обикновено са по-болезнени, особено ако засягат мускул, който използвате постоянно.

Много неща могат да причинят контузия на меките тъкани - от блъскане в масата до усукване на глезена. Може също да забележите синини, след като сте дарили кръв или сте получили интравенозни лекарства.

Повечето контузии просто се нуждаят от време, за да зараснат. Заздравяването на контузиите на меките тъкани може да отнеме от няколко дни до няколко седмици. Контузиите на костите може да отнемат повече време - обикновено няколко месеца - в зависимост от това колко тежко е нараняването.

Синини (контузии) се появяват, когато малки кръвоносни съдове под кожата се разкъсат или спукат, най-често от усукване, удар или падане. Кръвта изтича в тъканите под кожата и причинява черно-син цвят, който често променя цветовете, включително лилаво-черно, червеникавосиньо или жълтеникавозелено, докато синината заздравява.

Повечето синини не са сериозни и ще изчезнат сами в рамките на 2 до 4 седмици. Понякога гравитацията ги кара да се разпространяват надолу по тялото. Натъртването на крака обикновено ще отнеме повече време, за да заздравее, отколкото натъртването на лицето или ръцете.

Силно натъртване, подуване и болка, които започват в рамките на 30 минути след нараняване, може да означават по-сериозно нараняване, като изкълчване или фрактура.

Внезапно необяснимо натъртване или внезапно увеличаване на честотата на натъртване може да е признак на необичаен тип натъртване, което може да бъде причинено от странични ефекти на лекарства, нарушение на кървенето или съсирването или медицинско състояние.

В тази категория ще откриете продукти, които ще Ви помогнат да облекчите болката и отока вследствие на синини, натъртвания или контузии. Преди да използвате даден продукт, прочетете внимателно листовката.

Статус: В наличност Марка: NaturPharma
Cicatridina Ointment 60 гр | NaturPharmaПредотвратява инфекции Намалява времето за заздравяване Улеснява нежната смяна на превръзката ..
31.58 лв.
Без данък:31.58 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed