Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Лесно е да се разстроите, ако откриете, че детето Ви има въшки. Мисълта за малки паразити в косата на Вашето дете може да доведе до паника и прибързани решения. Бихте ли били по-малко стресирани, ако знаехте, че главовите въшки не пренасят болести и че сърбежът е единственият основен здравен проблем, който причиняват?

Преди да започнете лечението, разберете как детето Ви може да се е заразило с въшки. Въшките не скачат, не живеят върху домашни любимци и нямат нищо общо с личната хигиена. Най-често срещаният начин за разпространение на главовите въшки е чрез контакт глава в глава. Това означава, че детето Ви трябва да е докосвало главата си с някой, който има въшки. Това може да се случи по време на спорт, парти с преспиване или игра във или извън училище.

По-малко вероятният начин да получите въшки е чрез споделяне на лични вещи, които докосват главата, като шапки, четки за коса и аксесоари за коса. Главовите въшки се нуждаят от кръвно хранене на всеки 12 до 24 часа, така че не могат да оцелеят далеч от човешка глава за повече от един ден.

Ограничете проблема

След като детето Ви се прибере у дома с потвърден случай на главови въшки, вземете мерки, за да предотвратите разпространението на въшки при други членове на семейството.

Избягвайте прегръдки или друг близък контакт

Проверете другите деца и възрастни във Вашето домакинство за въшки. Може да се наложи цялото Ви семейство да бъде лекувано, за да се предотврати повторно заразяване.

Прането на шапки, калъфки за възглавници и подобни предмети, които докосват главата, в гореща вода може да помогне за елиминирането на въшки. 

Разберете жизнения цикъл на главовата въшка

За да лекувате правилно въшките, трябва да опознаете врага си. Главовите въшки могат да бъдат намерени в една или повече от следните форми:

  • Яйцата на въшките (гнидите) са здраво прикрепени към основата на косата. Те може да изглеждат като пърхот, но ако ги разгледате с лупа, можете да видите, че гнидите са с овална форма, а не плоски.
  • От яйцето се образува нимфа, която има сиво-бял цвят и преминава през три етапа, преди да стане възрастен.
  • Възрастните главови въшки са жълтокафяви и могат да се видят да се движат бързо по косата или по скалпа. Всичките три поколения въшки трябва да са нежизнеспособни или мъртви, за да се отървете от въшките завинаги.

Помислете за „унищожаване на хабитата“

Главовите въшки се нуждаят от човешки гостоприемник, за да оцелеят. Ако косата я няма, няма и въшки. Въпреки че подстригването на косата на дете може да изглежда като екстремно решение, това може да е най-добрият начин на действие за някои родители. Ако детето Ви вече се подстригва късо, може да има смисъл да се справите с въшките, като унищожите местообитанието им.

Научете как действат препаратите за въшки 

Вашата първа защита срещу главови въшки е медицинско изделие за главови въшки, което обикновено се предлага под формата на шампоан или лосион. Основната разлика между различните продукти е активната съставка и кои стадии на въшки убива. Повечето лечения срещу въшки не убиват гнидите, така че може да е необходимо второ приложение, за да убиете нимфите, след като се излюпят.

Някои медицински изделия срещу въшки използват пиретрини като активна съставка. Пиретрините естествено се срещат в цветя от семейство Сложноцветни (Asteraceae) като хризантеми. Ако детето Ви е алергично към тези цветя, то може също да е алергично към препарат срещу въшки, който използва пиретрини.

Приложете лечението според указанията

Една от причините препаратите за въшки да не работят е, че не се използват според указанията. Родителите могат да разделят една доза на няколко приложения или по друг начин да се отклонят от указанията. Не трябва да виждате пълзящи въшки след първото третиране, ако сте го приложили правилно. Ако все още виждате живи въшки, тогава може да сте пропуснали стъпка или лечението да не е ефективно срещу вида въшки, които има Вашето дете.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™