Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Медицинските изделия се считат за основен компонент на здравните системи; ползите, които могат да осигурят, продължават да се увеличават, тъй като са от съществено значение за предотвратяване, диагностициране, лечение и рехабилитация на болести и състояния по безопасен и ефективен начин. Стъпките, които включват производство, регулиране, планиране, оценка, придобиване и управление на медицински изделия, са сложни, но са от съществено значение за гарантиране на тяхното качество, безопасност и съвместимост с настройките, в които се използват.

Често част от определението за медицинско изделие има за цел да прави разлика между медицински изделия и лекарства, тъй като регулаторните изисквания на двете са различни. Определенията също така често разпознават In vitro диагностиката като подклас медицински изделия и определят аксесоарите като медицински изделия.

Определението „медицинско изделие“ се прилага за широка гама от продукти, от простите (депресор на езика) до най-сложните (роботизирана хирургия), като всички те са регламентирани от MDR 2017/745. Регламентът влезе в сила през май 2017 г. с поетапен преходен период от 3 години. Поради пандемията от COVID-19 преходният период беше удължен с една година - до 26 май 2021 г.

Няколко стандарта на ISO се прилагат за медицински изделия като ISO 14155 за проектиране, провеждане, записване и докладване на клинични изследвания с медицински изделия при хора; ISO 13485 за управление на качеството; ISO 14971:2019 за анализ на риска.

Медицинско изделие е всеки уред, апарат, софтуер, материал или друг артикул, който може да се използва изолирано или в комбинация (както е определено от производителя) от лица за медицински цели. Това включва и различни здравни продукти като кремове, пастили, овули и други.

MDR дефинира медицинско изделие като: „всеки инструмент, апарат, приспособление, машина, уред, имплант, реагент за употреба in vitro, софтуер, материал или друг подобен или свързан артикул, предназначен от производителя да се използва самостоятелно или в комбинация за хора, за една или повече от специфичните медицински цели на:

  • диагностика, профилактика, наблюдение, лечение или облекчаване на заболяването,
  • диагностика, наблюдение, лечение, облекчаване или компенсиране на нараняване,
  • изследване, замяна, модификация или подкрепа на анатомията или на физиологичен процес,
  • поддържане на живота,
  • контрол на зачеването,
  • дезинфекция на медицински изделия,
  • предоставяне на информация чрез ин витро изследване на проби, получени от човешкото тяло,
  • и не постига основното си предвидено действие чрез фармакологични, имунологични или метаболитни средства, във или върху човешкото тяло, но може да бъде подпомогнато в предвидената му функция чрез такива средства.

Маркировката CE е необходима за комерсиализиране на медицинско изделие в Европейската общност. Приложение VIII MDR и Директива 93/42/EEC на Съвета класифицират медицинските изделия по риск.

Производството на медицински изделия е строго регламентиран бизнес. В почти всички страни и за повечето медицински продукти има изисквания и стандарти, с които производителите трябва да покажат съответствие.

Медицинските изделия се определят като изделия, предназначени да се използват с медицинска цел. Медицинската цел на продукта се задава от производителя.

Голямо разнообразие от медицински изделия, без компромиси в стандартите за качество, на едни от най-ниските цени в България, ще откриете в тази категория.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
20.17 лв.
Allga San Akut Dolor Gel 100 мл | Natur Produkt Облекчава напрежение и болки в мускулите и ставите С естествени растителни екстракти и етерични масла Подобрява кръвообращението С успокоява..
27.10 лв.
Blefarette 30 кърпички за очи | NaturPharma Oвлажняващи и освежаващи, без нужда от изплакване Подходящи за възрастни и деца Ежедневно облекчаване на сърбящи, подути клепачи и същевременно до..
26.08 лв.
Cicatridina 10 вагинални овули | NaturPharma Хидратира вагиналната лигавица Възстановява след раждането След гинекологичната хирургия С хиалуронова киселина Цикатридина Вагинални Овули п..
28.59 лв.
Cicatridina Ointment 60 гр | NaturPharma Предотвратява инфекции Намалява времето за заздравяване Улеснява нежната смяна на превръзката  Възпрепятства формирането на белези Цикатриди..
27.62 лв.
Cicatridina Spray 125 мл | NaturPharma Лечебен спрей за рани С хиалуронова киселина С натурални етерични масла Медицинско изделие Цикатридина Спрей При Ожулвания и Рани на топ цена от Na..
27.77 лв.
Cicatridina Suppositories 10 броя | NaturPharma Помага за разграждане на възлите и зарастване на цепнатините Мощно противовъзпалително действие върху аноректалните тъкани Подпомага..
17.40 лв.
Effecol 3350 12 сашета | Epsilon Health При хроничен и случаен запек Не е необходимо дозата да се увеличава с течение на времето Не предизвиква дискомфор и образуване на газове В опаковка ..
17.10 лв.
Effecol 3350 Junior 12 сашета | Epsilon Health При хроничен и случаен запек Подходящ лаксатив за продължителна употреба Не е необходимо дозата да се увеличава с течение на времето Не преди..
22.13 лв.
Ginexid 10 вагинални овули | NaturPharma Подобрява възстановяването на нормалната вагинална флора  Може да намали вагиналните възпаления  Осигурява защита за дълго време Гинексид..
10.74 лв.
HerbalSept Kids 6 близалки | Dr. Theiss Облекчават болезненото гърло За овлажняване на лигавиците в устата Защитават устните лигавици от дразнения Успокояват болезненото гърло ХербалсСеп..
10.74 лв.
HerbalSept Kids Кашлица 6 близалки | Dr. Theiss Лечебни билкови близалки срещу кашлица Облекчават кашлицата и намаляват нейната честота Улесняват отхрачването Предпазват лигавицата на..
25.94 лв.
Proktis-M 30 гр | NaturPharma За комплексна борба с хемороиди, анални разкъсвания, анални фисури  Облекчава хемороидални симптоми като парене, сърбеж и болка Облекчава локалното дразнен..
26.47 лв.
Refalgin 20 таблетки | NaturPharma Неутрализира и намалява стомашните киселини При гастроезофагеален рефлукс Облекчава при гадене и повръщане При стомашни киселини по време на бременност. ..
30.27 лв.
Refalgin педиатричен сироп 150 мл | NaturPharma Облекчава неприятните усещания в стомаха Премахва киселините При гастроезофагеален рефлукс Действа както в стомаха, така и в хранопрово..
28.53 лв.
Stomachon 30 капсули | NaturPharma За облекчаване на коремни болки и спазми при колит (СРЧ) Срещу неприятното подуване и болки в корема след хранене Добро средство за овладяване на неприятни..
20.97 лв.
Vagisan Cremolum 16 овлажняващи овули | Dr. Wolff Без хормони Намалява неприятните усещания Успокоява вагината и запазва нейната еластичност Допринася за поддържането на здравословна ..
20.44 лв.
Vagisan овлажняващ крем 25 гр с апликатор | Dr. Wolff Без хормони Облекчава болката и раздразненията във вагиналната област Намалява дискомфорта при вагинална сухота Вагизан Овлажняващ Инт..
14.11 лв.
ViziHelp Hydro 10 мл | Natur Produkt Облекчават сухотата в очите Премахват дразненето и дискомфорта в очите С натриев хиалуронат Интензивно овлажняват и хидратират Поддържат здравословно..
14.11 лв.
ViziHelp Red 10 мл | Natur Produkt Успокояват паренето и зачервяването Ефективно овлажняват очите Съвместими с всички видове контактни лещи, без да се свалят За продължителна употреба при ..
10.11 лв.
Джуниър-Ангин 24 таблетки за смучене | Klosterfrau Натурална формула с доказаната билка исландски лишей Намалява болката в гърлото Облекчава раздразненото гърло  Създава допълнителна ..
12.09 лв.
Джуниър-Ангин 8 бр. близалки за деца (ягода) | Klosterfrau Успокоява раздразненото, възпалено гърло, което може да е резултат от алергии, настинка, грип и вируси Облекчава лекия дискомфорт и п..
12.09 лв.
Джуниър-Ангин сироп за деца 100 мл | Klosterfrau Патентована активна формула Облекчава болките в гърлото  Успокоява раздразненото гърло Допълнително облекчава сухата кашлица Приятен..
11.01 лв.
Исла 30 пастили Касис| Engelhard Ефективно облекчаване на дискомфорта в гърлото и гласа Интензивно и дълготрайно овлажняване Насърчава регенерацията на лигавиците При сухота в устата и зат..
11.01 лв.
Исла 30 пастили Минт | Engelhard Ефективно облекчаване на дискомфорта в гърлото и гласа Интензивно и дълготрайно овлажняване Насърчава регенерацията на лигавиците При сухота в устата и зат..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™