Очи и уши

Болките и неприятните усещания в очите и ушите понякога могат да бъдат облекчени с лекарства без рецепта за очи, зрение и уши. Независимо дали имате нужда от капки за сухота в очите, или спрей за уши за инфекция на външното ухо, има продукти, които могат да Ви помогнат. За раздразнени от алергии очи например има противоалергични капки за очи и мехлем за очи.

Винаги четете листовката и попитайте Вашия фармацевт за съвет!

Ако имате сухи очи или сърбящи очи, има редица лекарства без рецепта, от които да избирате. Те доставят бързо облекчение, но облекчението е краткотрайно. Ако имате хроничен проблем, препоръчително е първо да посетите офталмолог, за да се изключат по-сериозни заболявания на очите. Възможно е Вашият очен лекар да препоръча комбинация от капки за очи, отпускани с рецепта и без рецепта.

Лекарствата без рецепта за очи биват:

Капки за сухи очи

Капките за облекчаване на сухота в очите смазват и овлажняват очите, за да намалят симптомите. Те работят най-добре при сухо око, причинено от вятър, дим, лекарства, намалено производство на сълзи или взиране в екрана на компютъра през целия ден.

Капките за облекчаване на сухота в очите се произвеждат в различни формули, а някои дори под формата на гелове или мехлеми. Тези опции обикновено са по-ефективни от капките за очи, въпреки че причиняват временно замъгляване и е най-удобно да се използват през нощта.

Капки за зачервени очи

Целта на капките за зачервени очи е да намалят зачервяването на очите. Тези капки обаче са предназначени да се използват само при необходимост и краткосрочно. Повечето продукти, които се продават за червени очи, съдържат деконгестант, който свива кръвоносните съдове. Редовната употреба на деконгестанти може да доведе до високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, диабет или заболяване на щитовидната жлеза.

Капки за сърбящи от алергии очи

Капките за очи против алергия обикновено съдържат антихистамин и деконгестант за намаляване на зачервяването, дразненето и сърбежа. Капките са най-ефективни при контролиране на симптомите на алергия от пърхот на домашни любимци, полени и прах. Тъй като някои капки съдържат деконгестанти, трябва да внимавате, когато ги използвате. Ако алергиите Ви са тежки, Вашият лекар може да препоръча перорален антихистамин.

Разтвор за промиване на раздразнени очи

Разтворът за промиване на очите премахва чужди частици, като замърсители на въздуха и полени, от очите. Тези продукти са безопасни за повечето хора и помагат за контролиране на симптоми като дразнене, парене и сърбеж. За тези, които имат алергии или дразнене на очите, могат да промиват очите си с разтвор за очи ежедневно, за да се предотврати необходимостта от лечебни капки за очи.

Витамини за очи

Ако сте изложени на риск от очно заболяване, Вашият офталмолог може да препоръча прием на лекарства за поддържане на зрителния нерв. Има много витамини и лекарства, продавани без рецепта, така че говорете с Вашия лекар, за да разберете кои съставки са най-важни. Някои витаминни смеси намаляват вътрешното очно налягане, докато други поддържат по-рязко зрение.

Въпреки че съществуват лекарства без рецепта, които могат да облекчат болката и симптомите на ушна инфекция, няма такива, които да убиват бактериите в пространството на средното ухо, които всъщност причиняват инфекцията. Лекарства без рецепта, които работят най-добре, са орални болкоуспокояващи като ацетаминофен или орални болкоуспокояващи/противовъзпалителни лекарства като ибупрофен.

Предлагат се и локални анестетични капки за уши, които се прилагат в ушния канал и основно обезболяват възпаленото тъпанче отвън. Но тъй като инфекцията се причинява от бактерии в пространството на средното ухо от другата страна на тъпанчето, нищо, приложено външно, не може да помогне за унищожаването на бактериите през непокътнатото тъпанче.

В тази категория ще откриете различни лекарства за лечение на уши, очи и подпомагане на доброто зрение.

Няма продукти в тази категория.

Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed