Фитър

Стомашно-чревен дискомфорт

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Bayer Модел: Иберогаст 50 мл
Иберогаст капки 50 мл | BayerПри коремни болки и спазми При киселини и киселинен рефлукс При подуване на корема и газове Съдържа 9 билков..
27.06 лв.
Без данък:27.06 лв.
Марка: Bayer Модел: Иберогаст 20 мл
Иберогаст капки 20/50 мл | BayerПри коремни болки и спазми При киселини и киселинен рефлукс При подуване на корема и газове Съдържа 9 бил..
13.75 лв.
Без данък:13.75 лв.

Дори и да поддържате най-здравословния режим на хранене и да пиете много вода, рано или късно ще изпитате стомашно-чревен дискомфорт. Стомашно-чревните проблеми са често срещани и могат да възникнат поради диета, инфекция, странични ефекти от лекарства и стрес.

Честите признаци на стомашно-чревен дискомфорт включват киселинен рефлукс, хронично подуване на корема, необяснима загуба на тегло и проблеми с преглъщането.

Има редица безопасни и ефективни лекарства без рецепта за облекчаване на симптомите на най-честите стомашно-чревни проблеми.

Болките в стомаха и гаденето са често срещани неразположения, които всеки изпитва от време на време. Има много възможни причини за болки в стомаха, включително газове, лошо храносмилане, стрес, хранителни алергии, хранително отравяне и др.

Предлага се разнообразие от ефективни лекарства без рецепта за хора, които имат стомашни проблеми и търсят бързо облекчение. Но ако болката е постоянна, трябва да помислите за посещение на лекар, тъй като състоянието може да е признак за по-сериозно основно заболяване.

Има няколко вида лекарства без рецепта, които могат ефективно да облекчат симптомите на следните видове стомашно-чревни смущения:

 • За киселини или лошо храносмилане
 • При натрупване на газове и подуване на стомаха и червата
 • При запек
 • При диария
 • При коремна болка и спазми.

Важно е да знаете какво лекарство търсите за лечение на Вашите специфични симптоми, така че да не приемате ненужни лекарства. В допълнение, някои от тези лекарства без рецепта могат да взаимодействат с други лекарства с рецепта, които може да приемате или може да не се препоръчват поради определени медицински или здравословни състояния.

По-долу е даден списък на обичайните лекарства без рецепта, които могат да бъдат ефективни при облекчаване на стомашни смущения въз основа на специфични симптоми.

 • Антиацидите осигуряват бързо облекчение от киселини (напр. калциев карбонат, магнезиев хидроксид, натриев бикарбонат).
 • H2 блокерите предлагат облекчение от киселини и могат също да предотвратят киселини.
 • Инхибиторите на протонната помпа помагат за предотвратяване на киселини, ако се случват повече от 2 пъти седмично.
 • Симетиконът облекчава газовете, като ускорява преминаването на газовете през червата.
 • Ензимът алфа-галактозидаза помага за предотвратяване на газовете, когато се приема непосредствено преди хранене.
 • Лаксативите облекчават запека, като насърчават движенията на съдържимото в червата.

Съществуват обаче различни видове лаксативи – като обемно образуващи лаксативи, осмотични лаксативи и стимулиращи лаксативи – които могат да действат по различни начини, така че не забравяйте да говорите с Вашия фармацевт или лекар, за да решите кой тип е подходящ за Вас.

Не забравяйте да прочетете и разберете листовката на продукта, който приемате.

Ако имате въпроси, Вашият лекар или фармацевт може да Ви помогне да разберете кое лекарство да приемате, както и как и кога правилно да приемате тези лекарства. Ако коремната болка се влоши въпреки лечението без рецепта, незабавно посетете Вашия лекар, тъй като това може да е признак на по-сериозно медицинско състояние.

Трябва да потърсите спешна медицинска помощ, ако получите кръв в повръщаното или изпражненията или имате затруднено дишане. И накрая, говорете с Вашия лекар, преди да приемате тези лекарства без рецепта, ако сте бременна и преди да ги прилагате на деца под 12-годишна възраст.

Статус: В наличност Марка: Biocodex
Enterol 250 мг 12/30 капсули | BiocodexПомага да се преборите с потенциално вредните бактерии в храносмилателната система Лечение на остра ин..
14.60 лв.
Без данък:14.60 лв.
Статус: В наличност Марка: Biocodex
Enterol 250 мг 30 капсули | BiocodexПомага да се преборите с потенциално вредните бактерии в храносмилателната система Лечение на остра инфек..
29.45 лв.
Без данък:29.45 лв.
Статус: В наличност Марка: Fortex
Елакса пико 5 мг 20 таблетки | FortexПри запек и трудно изхождане Засилва движенията (перисталтиката) на дебелото черво Улеснява дефекацият..
10.03 лв.
Без данък:10.03 лв.
Статус: В наличност Марка: Bayer
Иберогаст капки 20/50 мл | BayerПри коремни болки и спазми При киселини и киселинен рефлукс При подуване на корема и газове Съдържа 9 бил..
13.75 лв.
Без данък:13.75 лв.
Статус: В наличност Марка: Bayer
Иберогаст капки 50 мл | BayerПри коремни болки и спазми При киселини и киселинен рефлукс При подуване на корема и газове Съдържа 9 билков..
27.06 лв.
Без данък:27.06 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed