Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Дори и да поддържате най-здравословния режим на хранене и да пиете много вода, рано или късно ще изпитате стомашно-чревен дискомфорт. Стомашно-чревните проблеми са често срещани и могат да възникнат поради диета, инфекция, странични ефекти от лекарства и стрес.

Честите признаци на стомашно-чревен дискомфорт включват киселинен рефлукс, хронично подуване на корема, необяснима загуба на тегло и проблеми с преглъщането.

Има редица безопасни и ефективни лекарства без рецепта за облекчаване на симптомите на най-честите стомашно-чревни проблеми.

Болките в стомаха и гаденето са често срещани неразположения, които всеки изпитва от време на време. Има много възможни причини за болки в стомаха, включително газове, лошо храносмилане, стрес, хранителни алергии, хранително отравяне и др.

Предлага се разнообразие от ефективни лекарства без рецепта за хора, които имат стомашни проблеми и търсят бързо облекчение. Но ако болката е постоянна, трябва да помислите за посещение на лекар, тъй като състоянието може да е признак за по-сериозно основно заболяване.

Има няколко вида лекарства без рецепта, които могат ефективно да облекчат симптомите на следните видове стомашно-чревни смущения:

 • За киселини или лошо храносмилане
 • При натрупване на газове и подуване на стомаха и червата
 • При запек
 • При диария
 • При коремна болка и спазми.

Важно е да знаете какво лекарство търсите за лечение на Вашите специфични симптоми, така че да не приемате ненужни лекарства. В допълнение, някои от тези лекарства без рецепта могат да взаимодействат с други лекарства с рецепта, които може да приемате или може да не се препоръчват поради определени медицински или здравословни състояния.

По-долу е даден списък на обичайните лекарства без рецепта, които могат да бъдат ефективни при облекчаване на стомашни смущения въз основа на специфични симптоми.

 • Антиацидите осигуряват бързо облекчение от киселини (напр. калциев карбонат, магнезиев хидроксид, натриев бикарбонат).
 • H2 блокерите предлагат облекчение от киселини и могат също да предотвратят киселини.
 • Инхибиторите на протонната помпа помагат за предотвратяване на киселини, ако се случват повече от 2 пъти седмично.
 • Симетиконът облекчава газовете, като ускорява преминаването на газовете през червата.
 • Ензимът алфа-галактозидаза помага за предотвратяване на газовете, когато се приема непосредствено преди хранене.
 • Лаксативите облекчават запека, като насърчават движенията на съдържимото в червата.

Съществуват обаче различни видове лаксативи – като обемно образуващи лаксативи, осмотични лаксативи и стимулиращи лаксативи – които могат да действат по различни начини, така че не забравяйте да говорите с Вашия фармацевт или лекар, за да решите кой тип е подходящ за Вас.

Не забравяйте да прочетете и разберете листовката на продукта, който приемате.

Ако имате въпроси, Вашият лекар или фармацевт може да Ви помогне да разберете кое лекарство да приемате, както и как и кога правилно да приемате тези лекарства. Ако коремната болка се влоши въпреки лечението без рецепта, незабавно посетете Вашия лекар, тъй като това може да е признак на по-сериозно медицинско състояние.

Трябва да потърсите спешна медицинска помощ, ако получите кръв в повръщаното или изпражненията или имате затруднено дишане. И накрая, говорете с Вашия лекар, преди да приемате тези лекарства без рецепта, ако сте бременна и преди да ги прилагате на деца под 12-годишна възраст.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
14.71 лв.
Enterol 250 мг 12/30 капсули | Biocodex Помага да се преборите с потенциално вредните бактерии в храносмилателната система Лечение на остра инфекциозна диария при деца и възрастни Профилакти..
29.10 лв.
Enterol 250 мг 30 капсули | Biocodex Помага да се преборите с потенциално вредните бактерии в храносмилателната система Лечение на остра инфекциозна диария при деца и възрастни Профилактика ..
9.59 лв.
Елакса пико 5 мг 20 таблетки | Fortex При запек и трудно изхождане Засилва движенията (перисталтиката) на дебелото черво Улеснява дефекацията Елакса Пико Слабително таблетки е на добра цен..
12.50 лв.
Иберогаст капки 20/50 мл | Bayer При коремни болки и спазми При киселини и киселинен рефлукс При подуване на корема и газове Съдържа 9 билкови екстракта Иберогаст Капки при Стомашно-чрев..
24.23 лв.
Иберогаст капки 50 мл | Bayer При коремни болки и спазми При киселини и киселинен рефлукс При подуване на корема и газове Съдържа 9 билкови екстракта Иберогаст Капки при Стомашно-чревен ..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™