Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Грипът и настинките наистина могат да донесат доста неприятни симптоми. В сезона на настинките и грипа има начини да се предпазите от тези неприятни вируси като честото миене на ръцете и спазване на обща хигиена, дезинфекция на повърхностите, подсилване на имунитета с витамини, минерали и пробиотици.

Настинката и грипът са респираторни заболявания с подобни симптоми, но се причиняват от различни вируси. Докато грипът се причинява само от грипния вирус, настинките се причиняват от риновирус и други вируси. Разликите се състоят в тежестта, скоростта на поява и вида на симптомите.

Настинката обикновено започва със запушен нос, червено гърло и/или кашлица и симптомите се развиват постепенно. Симптомите на грипа обикновено са по-тежки от тези на настинката и се появяват по-бързо. Симптомите, които са по-чести при грипа, включват температура, умора и/или болки. Симптомите на настинка и грип обаче са много сходни, така че е най-добре да потвърдите кой респираторен вирус имате с тест за грип, когато се появят симптоми. Говорете с Вашия лекар, ако смятате, че трябва да си направите тест за грип.

Какво да правим при настинка или грип?

Няма лек за обикновената настинка. Важно е да си почивате много и да пиете течности, докато тялото Ви се бори с настинката. Антибиотиците лекуват само инфекции, причинени от бактерии, така че не могат да лекуват настинка, тъй като е причинена от вирус.

Грипът, причинен от грипния вирус, също изисква да си почивате много и да приемате течности, докато тялото Ви се бори с вируса. Повечето хора се възстановяват от грипа сами. Но има антивирусни лекарства с рецепта, които могат да се използват за лечение на пациенти, които са диагностицирани в рамките на 48 часа от началото на техните симптоми. Говорете с Вашия лекар, ако смятате, че имате нужда от антивирусно лекарство.

Как да спрете влошаването на симптомите на настинка и грип?

Въпреки че има ограничени възможности за лечение на настинка или грип, не е необходимо да страдате от симптомите. На пазара се предлагат много лекарства без рецепта и медицински изделия за облекчаване на множество симптоми, които могат да осигурят облекчение дори от най-лошите симптоми на настинка и грип. Ключът е да определите каква комбинация от симптоми изпитвате, за да можете да изберете продукти с активни съставки, които облекчават тези симптоми.

В тази категория ще откриете медицински стоки и изделия срещу грип и настинка, които облекчават главоболие, треска, възпалено гърло, леки болки, конгестия в гърдите, назална конгестия, натиск в синусите и кашлица, под формата на капки и спрей за нос, таблетки и пастили, гелове и други.

Колко време е заразна настинката или грипът?

Настинката е заразна през първите 2-3 дни след появата на симптомите. Грипът е силно заразен и има кратък инкубационен период, което означава, че симптомите се появяват бързо, в рамките на 1-4 дни след излагане на вируса. Ако имате настинка или грип, останете вкъщи и далеч от другите, за да не ги разпространявате.

Както настинките, така и грипът се разпространяват чрез капчици, които влизат във въздуха, когато заразените с вируса кашлят, кихат или говорят, и капчиците намират пътя си до очите, устата или носа на човека. Можете също така да хванете настинка или грип, като докоснете предмет или повърхност, с която е влязъл в контакт заразен човек, след което докоснете очите, носа или устата си.

Колко дълго продължава настинката или грипът?

Симптомите на настинка могат да продължат от няколко дни до седмица. Симптомите на грипа обикновено продължават по-малко от седмица, като симптоми като треска обикновено не продължават повече от 10 дни. Говорете с Вашия лекар, ако имате някакви притеснения.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
10.74 лв.
HerbalSept Kids 6 близалки | Dr. Theiss Облекчават болезненото гърло За овлажняване на лигавиците в устата Защитават устните лигавици от дразнения Успокояват болезненото гърло ХербалсСеп..
10.11 лв.
Джуниър-Ангин 24 таблетки за смучене | Klosterfrau Натурална формула с доказаната билка исландски лишей Намалява болката в гърлото Облекчава раздразненото гърло  Създава допълнителна ..
12.09 лв.
Джуниър-Ангин сироп за деца 100 мл | Klosterfrau Патентована активна формула Облекчава болките в гърлото  Успокоява раздразненото гърло Допълнително облекчава сухата кашлица Приятен..
14.45 лв.
Исла Медик Акут 20 пастили | Engelhard При болно гърло Без захар Образува овлажняващ хидрогел Облекчава болката при болно и раздразнено гърло Съдържа исландски лишей Исла Медик Акут Па..
26.83 лв.
Фитобалм Бимби 50 мл | NaturPharma Облекчава и успокоява дишането Ускорява процеса на оздравяване при грип и настинка За деца и бебета Без съдържание на камфор, ментол и вазелин Фитобалм..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™