Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Гъбите кордицепс са паразитни гъби, които включват над 400 различни вида. Те растат по целия свят в страни като Китай, Япония, Индия, Съединените щати, Австралия, Перу, Боливия и много други. Те обикновено заразяват насекоми и членестоноги, като всеки вид Cordyceps заразява много специфичен вид насекомо.

Кордицепсът е известен със способността си да поддържа жизненост и издръжливост в резултат на естествено срещащите се съединения в гъбата, които подобряват наличността на кислород в кръвта. Независимо дали търсите хранителна добавка за преди или след тренировка, или тайно оръжие, с което да се заредите през натоварените дни с децата, много делови срещи или двойни смени, продължете да четете, за да научите за най-добрите ползи от гъбата кордицепс, както и за някои лесни начини да я включите в своята уелнес рутина.

Кордицепсът е идеален за спортисти, търсещи чисти източници на енергия, които правят положителна разлика в тяхното представяне. Въздействието на повишената наличност на кислород също е от значение. То може да играе важна роля в подпомагането на естествените енергийни нужди за ежедневието, когнитивното здраве и настроението. Кордицепсовите гъби имат кардиотонични свойства. Те поддържат здравословен отговор на възпалението.

Кратка история на гъбите Кордицепс

В традиционната китайска и тибетска медицина кордицепсът е бил високо ценен като естествен еликсир за жизненост, който помага в борбата с болестите, подобрява издръжливостта и увеличава дълголетието. С необичаен тънък външен вид като този на ярко оранжева гъсеница, той първоначално е открит от тибетски пастири, работещи на голяма надморска височина. Те са приемали кордицепс, за да се справят с въздействието на ниския кислород.

Кордицепс е придобил популярност на Запад заради ефектите си върху атлетичните постижения през 1993 г., когато световните рекордни постижения на китайски спортистки са били приписани на хранителен режим, който включвал добавки с кордицепс. Сега култиваторите пренасят медицината на Хималаите на Запад в удобни и достъпни хранителни добавки.

Силата зад предимствата на гъбата Кордицепс

Като функционална гъба, кордицепсът осигурява нискокалорично хранене и много повече. Съдържа аминокиселини, градивните елементи на протеина, както и витамини и минерали. Кордицепсовите гъби съдържат кордицепин и други важни биоактивни съединения. Едно от най-силните им предимства идва от пребиотичните фибри, които поддържат храносмилателната система и насърчават здравата чревна флора.

Подобрява консумацията на кислород

Проучванията показват, че в допълнение към способността на гъбата кордицепс да подобрява наличността на кислород в кръвта, тя помага за поддържане на сърдечната функция и здравето на дихателните пътища. Изследователите съобщават, че 28-дневен прием на кордицепс, прилаган по време на упражнения с висока интензивност, показва ползи както за аеробните, така и за анаеробните резултати, подобрявайки консумацията на кислород и нивата на лактат в кръвта.

Подпомага възстановяването след тренировка

Други проучвания показват способността на гъбата кордицепс да подобрява притока на кръв към черния дроб и неупражняващият скелетен мускул също може да подпомогне изчистването на лактат, което позволява на спортистите да поддържат по-висок интензитет на упражнения без умора. Възрастни субекти, които са изпитвали крайна умора, са участвали в проучване, в което кордицепс се прилага ежедневно в продължение на 30 дни. Групата на лечение показва повишено ниво на енергия и жизненост и отчита по-високо качество на живот и самочувствие.

Поддържа имунните функции

Подобно на други функционални гъби, добавките с кордицепс поддържат здравословното имунно функциониране на тялото. Неговото съдържание на полизахариди поддържа здравето на червата и помага за модулиране на имунната система. Като адаптогенна гъба, кордицепсът помага на тялото да реагира правилно, когато е предизвикано от инфекция или възпаление.

Има противоракови ефекти

Изследванията показват, че кордицепсът е един от няколкото вида гъби, които имат действие срещу рак на гърдата. Всъщност кордицепсът може дори да бъде добър кандидат за имунотерапия на рак. Също така традиционно се използва като диетична терапия за хора с рак на белия дроб в Китай.

Кордицепин, естествено срещащ се нуклеозид, открит в гъбата кордицепс, се използва от векове в традиционната китайска медицина за лечение на рак, както и на хронични и възпалителни заболявания.

Неотдавнашното научно преоткриване на естествените лекарства доведе до бум в изследванията на кордицепса за рак. Дори Оксфордският университет се обедини с биофармацевтична компания с надеждата да създаде химиотерапевтично лекарство на базата на кордицепс, използвайки технологията ProTide.

Според клинични проучвания кордицепсът може да има противоракови и антиметастатични свойства. Гъбата също може да помогне на тялото да се възстанови от стреса на химиотерапията и лекарствата за рак. 

Гъба кордицепс за когнитивна ефективност

Енергийното въздействие на кордицепса е не само полезно за физическото представяне, но също така помага да поддържате ума си фокусиран. Кордицепсът директно стимулира централната нервна система и надбъбречните жлези, за да поддържа стабилно освобождаване на енергия.

Точно както увеличава енергията, достъпна за останалата част от тялото, кордицепс също дава сила на мозъка. Изследванията показват, че повишеното усвояване на кислород в мозъка помага за увеличаване на притока на кръв към мозъчните клетки и борба с умствената умора.

Доказано е, че кордицепсът подобрява много аспекти на когнитивните способности, включително капацитет за учене и памет. Това от своя страна може да помогне за увеличаване на умствената яснота, премахване на мозъчната мъгла и подобряване на производителността.

Гъба Кордицепс за здравето на мозъка

Кордицепсът има невропротективна функция, като помага за предотвратяване на увреждане и защитава мозъка. Ползата от кордицепс за здравето на мозъка може да помогне за минимизиране въздействието на стареенето и по този начин да намали риска от свързан с възрастта когнитивен спад, включително появата на състояния като деменция и болестта на Алцхаймер.

Тези невероятни гъби също са показали потенциал да помогнат на хората да се възстановят от мозъчна травма, като увеличават притока на кръв към увредените мозъчни клетки. 

И накрая, подобно на много други стимулиращи мозъка функционални гъби, кордицепс може да помогне за регулиране на хормоните, които са от съществено значение за стабилизиране на настроението и емоциите, благодарение на адаптогенните си свойства. Това може да помогне за намаляване на риска от разстройства на настроението и да облекчи симптомите на леки психични състояния или чувство на стрес и тревожност.

Гъба Кордицепс против стареене

Високата антиоксидантна активност на кордицепс, съчетана с въздействието ѝ върху здравето на мозъка и имунитета, също я прави мощна добавка против стареене. Проучванията показват, че приемът на кордицепс може да помогне за подобряване на множество маркери на стареенето, включително памет, здраве на мозъка, антиоксидантна активност и дори дълголетие.

Заедно с по-широките ползи от Кордицепс, това е още една добра причина да включите гъбата Кордицепс като част от ежедневието си.

Кой трябва да приема гъби Кордицепс?

Докато енергизиращите ползи от кордицепса го правят идеален за спортисти, всеки може да се възползва от неговата естествена сила. За да получите ползите от хранителна добавка с кордицепс, можете да я приемате:

  • Преди тежка тренировка или състезание;
  • След тренировка, за да подпомогнете възстановяването;
  • Веднага след като се събудите сутрин, за да започнете деня си;
  • Следобяд, когато нивото на енергия спада;
  • Всеки ден, за да се възползвате от всички ползи от кордицепс.

Ако изискванията на съвременния живот често Ви карат да се чувствате изтощени, може да откриете, че кордицепсът Ви помага да се възстановите с така необходимата енергия и няма по-добро време да започнете от настоящето.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
На база ( 1)  Коментара
70.00 лв.
Кордицепс 750мг 90 веге капсули | Now foods Кордицепс (Cordyceps Sinensis) е лечебна гъба за укрепване на имунната система и цялостна защита на организма. Кордицепс на капсули от ..
На база ( 1)  Коментара
38.99 лв.
Ултра Кордицепс 750 мг 60 веге капсули | Doctor's Best Увеличава енергията и издръжливостта Поддържа здравето на белия дроб Поддържа функцията на черния дроб Стимулиране на имунната си..
64.00 лв.
Cordyceps 60 веган капсули | Dr. Biomaster Усилва имунитета Потиска размножаването на бактерии, възпаления, тумори Помага за регенерация на тъканите Увеличава отвора на кръвоносните съдове..
47.88 лв.
Кордицепс 500 мг 60 веган капсули | Nature's Way Помага при заболявания на черния и белия дроб Използва се като противораково средство Има добри антиоксидантни свойства Богато е н..
24.49 лв.
Cordyceps 450 мг 60 вегетариански капсули | Biovea  Грижи се за доброто здраве и за силен имунитет Подобрява здравето на белите дробове Грижи се за мъжкото здраве Кордицепс 450 мг&nbs..
29.00 лв.
Cordyceps 500 мг 60 таблетки | Haya Labs Намалява възпалението Повижава сексуланото желание и либидото Понижава лошия холестерол Грижи се за здравето на сърцето Cordyceps (Кордицепс) 500..
38.90 лв.
Cordyceps 600 мг 120 капсули | Swanson Понижава стреса и умората Подпомага обмена на вещества Помага при репродуктивни проблеми При нарушения в кръвоносната система Против аритмия, ..
На база ( 2)  Коментара
48.00 лв.
Трио Имуно Микс (Чага, Кордицепс и Рейши) 90 капсули | Супер Храни 2014 Мощен имуномодулиращ ефект Предпазва от вируси, бактерии и гъбички Бори се с раковите патологии Намалява нивото на г..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™