Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Вашата имунна система се състои от сложна колекция от клетки, процеси и химикали, които постоянно защитават тялото Ви срещу нахлуващи патогени като вируси, токсини и бактерии.

Поддържането на имунната Ви система здрава през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания.

Изборът на здравословен начин на живот чрез консумиране на питателни храни и достатъчно сън и упражнения са най-важните начини за укрепване на имунната Ви система.

В допълнение, изследванията показват, че лекарствата без рецепта с определени витамини, минерали, билки и други вещества могат да помогнат за подобряване на имунния отговор и потенциална защита срещу заболяване.

Имайте предвид обаче, че някои добавки могат да взаимодействат с лекарствата, отпускани с рецепта или без рецепта, които приемате. Някои може да не са подходящи за хора с определени здравословни проблеми. Не забравяйте да говорите със здравен специалист, преди да започнете каквито и да било добавки.

Имуностимулиращите лекарства без рецепта често са на основата на различни билкови и растителни екстракти.

Ето някои добавки, които са известни със своя имуностимулиращ потенциал.

 • Витамин С може да помогне за предотвратяване на вирусни, бактериални и други инфекции, като съкращава продължителността на настинките и действа като естествен антихистамин и противовъзпалително средство.
 • Витамин D, едно от най-важните хранителни вещества за укрепване на имунната система, може да намали риска от настинки и грип. Трябва да се приема редовно. 
 • Витамин А, когато се използва краткосрочно, може да подпомогне способността на организма да се бори с инфекциите, особено с респираторни инфекции.
 • Цинкът може да помогне за намаляване на броя на инфекциите и продължителността на обикновената настинка, когато се приема в рамките на 24 часа от началото.
 • Селенът е ключов хранителен елемент за имунната функция и се набавя лесно от храни като бразилския орех. Селенът е и антиоксидант, който укрепва защитните сили на организма срещу бактерии, вируси и ракови клетки.
 • Суровият мед е добър за облекчаване на лека болка и възпаление на лигавиците, като тези в носа и устата, и има антиоксидантни свойства и някои антимикробни ефекти. Освен това е полезен при кашлица и болки в гърлото и може да се добавя към чай или гореща вода с лимон. (На деца под 1 година не трябва да се дава мед.)
 • Чесънът, отлежалият екстракт от чесън и други добавки с чесън могат да намалят тежестта на инфекциите на горните дихателни пътища и да действат за предотвратяване на вирусни инфекции на обикновена настинка.
 • Пробиотиците съдържат „добри бактерии“, които поддържат здравето на червата и влияят върху функцията и регулирането на имунната система. Те също могат да намалят броя на респираторните инфекции, особено при деца.

Следното също може да помогне за укрепване на имунитета Ви:

 • Бета-глюкани – Многобройни опити върху хора показват, че бета-глюканите стимулират активността срещу вирусна атака. Тези открития включват намаляване на симптомите на настинка и грип и инфекции на горните дихателни пътища в сравнение с плацебо.
 • Гъби – Доказано е, че различни видове гъби помагат на имунната функция по безброй начини. Някои медицински гъби включват шийтаке, лъвска грива, майтаке и рейши.
 • Берберин – открит в корените, коренищата и кората на стъблото на различни растения, това естествено съединение е доказано, че има антивирусни и противовъзпалителни свойства. Може да се намери в сортовете грозде Goldenseal, Goldthread и Oregon.
 • Сулфорафан – Сулфорафанът има мощни противовъзпалителни и антивирусни свойства. Може да се произвежда в тялото в малки количества чрез ядене на някои кръстоцветни зеленчуци или в по-терапевтични количества чрез консумация на хранителни добавки, съдържащи глюкорафанин и ензима мирозиназа.
 • Бъз – Проучванията показват, че бъзът има свойства, които изглежда помагат в борбата с вирусите. Ако е възможно, изберете капсула или таблетка с ниско съдържание на захар, вместо захарен сироп.

Много е важно да разберете, че това са предложения. Ако искате да опитате някоя от тези опции, не забравяйте да се свържете с Вашия лекар и да спазвате предписанията му.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
43.66 лв.
Вируксан Форте 1000 мг 24 сашета | Ewopharma Намалява времетраенето на обикновената настинка и грипоподобните заболявания  Подпомага бързото възстановяване Бори се с причините за настин..
19.37 лв.
Цефасел 100 мкг 20 таблетки | Cefak Осигурява на организма селен Подобрява функционирането на имунната система Компенсира доказан дефицит на селен Цефасел 100 мкг 20 таблетки е на чудесна ..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™