Най-предпочитани в тази категория
Яйчният протеин от години остава на заден план пред суроватъчния протеин на прах. Това е защото не много хора са наясно с ползите от него за телата им. За щастие, това се промени. Все повече хора се насочват към използването на този тип протеин на прах.
Има много причини човек да иска да има протеин от яйчен белтък като част от диетата си. За някои яйчен протеин на прах може да подобри различни състояния. Може да помогне за укрепване на костите, понижаване нивата на холестерола, както и намаляване на стреса. Ако това не са достатъчни причини да вземете яйчен протеинов шейк, тогава помислете за тези други предимства.
Протеиновите прахове са много популярни сред хората, загрижени за здравето си. Има много видове протеин на прах, произведени от голямо разнообразие от източници.
По-добър източник на протеин
Яденето на сурови яйца допринася за увеличаване на протеина в тялото. Въпреки че това е така, техният протеин не е близо до количеството, което получавате от яйчен протеин на прах. От сурови яйца човек може да получи около 12 гр от него на всеки 100 гр.
С яйчен протеин на прах можете да получите 80 гр на 100 гр. Това е разлика от 68 грама! Това означава, че за да получите същото количество протеин от праха, трябва да ядете поне шест яйца на ден. Можете да избегнете всичко това. Яйчният протеин може да Ви помогне да получите дневната си доза протеин, без да ядете истински яйца.
Алтернатива на суроватъчния протеин
Суроватъчният протеин се извлича от краве мляко. Когато млечните протеини се извличат, те се извличат и от млякото. Това означава, че съдържа лактоза, която може да причини стомашно разстройство.
Ако имате стомашни проблеми, тогава яйчният протеин е най-добрата протеинова добавка за Вас. Това е препоръчително и за хора, които са алергични към лактоза и млечни продукти. Протеинът от яйчен белтък на прах има почти толкова предимства, колкото и суроватъчните протеини на прах, без проблеми за храносмилателната система. С него Вие можете да сте сигурни, че имате достъп до висококачествен протеин.
Осигурява незаменими аминокиселини
Суровите или варени яйца съдържат всичките осем основни аминокиселини, които осигуряват градивните елементи на живота. Яйчният протеин на прах също съдържа тези аминокиселини, но в по-големи количества. Важно е да ги има, тъй като те се комбинират и сглобяват като протеин за мускулната тъкан.
Ако искате да наддадете на тегло или да натрупате обем, това е един от най-добрите протеинови прахове, които да приемате. Въпреки че други храни съдържат аминокиселини, количеството, което получавате от тях, е относително ниско. Яйчният протеин на прах съдържа пълноценни аминокиселини.
Нисък риск от болести, произхождащи от яйца
Когато консумирате яйца, трябва да вземете предвид тяхната безопасност. Когато едно яйце не е добре сварено, има възможност за заразяване със салмонела. Бактериите Salmonella могат да причинят хранително отравяне, заедно с диария, треска и главоболие. Тези симптоми могат да бъдат причина за слабост на тялото.
Човек може да избегне всичко това, ако вместо това вземе протеин на прах от яйчен белтък. Причината е, че тези продукти са били подложени на пастьоризация. Процесът на пастьоризация е необходим, за да убие бактериите. Въпреки това Вие все още получавате всички аминокиселини, витамини и минерали, които тялото Ви може да получи от яйцата.
Помощ за възстановяване на мускулите
Левцинът е аминокиселина, която може да се намери в яйцата. Всички яйца съдържат левцин, независимо дали са сурови, или варени. Тези аминокиселини са от съществено значение, когато става въпрос за възстановяване на мускулите. Той също така помага за изграждането на мускули.
Имайте предвид, че са необходими много малко протеини, за да се направи значителна промяна в мускулната функция. Средната диета съдържа 5 грама левцин на ден. Когато човек иска да има повече мускулен растеж, трябва да има повече от 5 грама от него в храната си.
Яйчният протеин на прах е вторият най-голям източник на левцин след суроватката на прах. Това прави яйчният протеин любима добавка за хора с непоносимост към лактоза. Освен това е най-добрият избор за хора, които са на безглутенова диета.
Бързо възстановяване от физическа активност
Не всяка физическа активност е еднаква и усилието, необходимо на мускула да се върне към нормалното си състояние, може да бъде значително.
Известно е, че яйчният протеин на прах помага на тялото да се възстанови след тренировка. Той също така облекчава мускулната болка, причинена от физическа активност. Всяка тренировка може да причини разкъсване. Протеинът в яйчния белтък на прах помага за възстановяването на тези разкъсвания. Ето защо повечето любители на фитнеса биха приемали такъв протеин на прах след тренировка.
Без глутен
Въпреки това изобилие от храна, интересно е да се отбележи, че от 12 000 хранителни артикула, налични в момента, само 10% са без глутен.
Протеиновите прахове също се въвеждат като безглутенови. Това е формулирано, за да побере огромния брой хора, които са на модифицирана диета. Дори и на тази диета, те все още получават препоръчителните 1-2 грама протеин на ден.
Какво представлява яйчният белтък на прах?
Протеинът от яйчен белтък има максимална биологична стойност, което го прави най-добрия наличен вид протеин. Степента на ефективност, с която протеинът се използва за растеж, е известна като оценка на биологичната стойност. Яйчният протеин е белтък от кокоши яйца на прах. Преминал е пастьоризация и е без допълнителни консерванти.
Кой може да се приема яйчен протеин на прах?
Съдържанието на витамини и минерали в протеина на прах от яйчен белтък е изключително високо. Яйчен протеин на прах е идеален за хора, които имат алергии към млечни продукти или непоносимост към лактоза и които искат да натрупат чиста мускулна маса, да подобрят възстановяването на мускулите или просто да увеличат приема на протеини.
Защо човек трябва да избере яйчен протеин на прах пред суроватъчен протеин?
За разлика от суроватъчния протеин на прах, който е на млечна основа, протеинът на прах от яйчен белтък не съдържа лактоза. Това го прави идеален заместител на млечните продукти. Като цяло, количеството протеин на порция е относително сходно. Повечето от тези протеинови прахове имат 25 гр протеин на 30 гр порция за яйчен протеин на прах и 24 гр протеин на 30 гр порция на суроватъчен протеин.
Едно от най-важните разграничения е скоростта, с която се усвояват протеините. Протеинът на прах от яйчен белтък се усвоява с умерена скорост. Суроватъчният протеин се усвоява по-бързо, докато казеинът се усвоява по-бавно. Това означава, че протеинът на прах от яйчен белтък ще поддържа синтеза на мускулен протеин за по-дълго време. Това го прави отлична добавка за използване заедно със суроватъчен протеин на прах и казеинов протеин на прах.