Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Никой не обича да има хрема и намирането на правилното лекарство за отстраняване на проблема може да бъде малко предизвикателство. С всички лекарства на пазара, потребителите не знаят кои продукти или съставки наистина ще помогнат.

Запушеният нос може да Ви накара да се почувствате ужасно през деня и да наруши съня Ви през нощта. Но независимо дали това чувство на запушване е причинено от алергии, сух въздух, настинка или грип, има домашни средства и лекарства без рецепта, които бързо могат да Ви накарат да дишате по-лесно.

Какво кара носа Ви да се запушва?

Определянето на причината, поради която носът Ви е запушен, може да Ви помогне да изберете най-доброто лечение и да избегнете потенциални запушвания в бъдеще, отбелязва изследване, публикувано в International Journal of General Medicine.

Според Националната медицинска библиотека на САЩ честите причини за запушен нос включват:

 • Настинка
 • Грип
 • Инфекция на синусите
 • Сенна хрема или други алергии
 • Прекомерна употреба на някои спрейове или капки за нос без рецепта
 • Дразнители, включително сух въздух, замърсен въздух, алкохол, определени лекарства, пикантни храни и силни миризми като парфюми и почистващи продукти
 • Носни полипи, белязани от малки доброкачествени торбички, съставени от възпалени тъкани, които могат да станат достатъчно големи, за да нарушат дишането през носа.

Какво кара носа да тече?

Хремата е симптом на възпалени носни тъкани. Тези тъкани се възпаляват, когато чужд предмет навлезе в носния проход, като например алерген. Следователно тялото произвежда слуз, за да изгони алергена от прохода. Слузта обикновено е бистра, но понякога може да стане жълтеникава или зелена. Това е признак на инфекция, по-сериозен проблем, който изисква медицинска помощ. Съществуват обаче множество лекарства без рецепта за запушен нос, които помагат за справяне с тези симптоми до посещението на лекар.

Какви съставки трябва да търсите?

Антихистаминът е най-доброто лекарство за хрема, свързана с алергия. Антихистамините блокират хистамините, виновникът за често срещаните симптоми на алергия като сълзене на очите и хрема. 

Деконгестантът се използва предимно за хора, страдащи от хрема и кашлица. Деконгестантите стигат до корена на проблема и свиват възпалените кръвоносни съдове в носната тъкан, като по същество ограничават количеството слуз, което тялото отделя. 

Как да приемате тези лекарства?

Повечето от тези лекарства без рецепта за запушен нос се предлагат под формата на хапчета, сиропи и течни спрейове. Универсалното за всяка форма е, че производителите включват подробни инструкции върху опаковката и вътре - под формата на листовка.

Предлагат се и ленти за нос за хора, които имат проблеми с хрема. Тези ленти, направени от гъвкав материал, отварят носните проходи, намалявайки възпалението на носа. Лентите се доставят и с инструкции за насърчаване на правилната употреба. Винаги следвайте указанията на опаковката на лекарството, за да разберете как и кога да приемате дозата.

Как действат деконгестантите?

Когато тялото Ви открие вирус, грип, синузит или алергии, то изпраща допълнителна кръв към кръвоносните съдове в носа, за да се бори с проблема. Това води до подуване на кръвоносните съдове и тъканта в носа Ви. Може да е трудно да дишате през носа.

Деконгестантите действат, като стесняват кръвоносните съдове в носа Ви. Подутата тъкан в носа се свива и въздухът преминава по-лесно.

Следвайте тези съвети, за да сте сигурни, че приемате правилното количество лекарство:

 • Вземете само количеството, посочено на етикета на лекарството. Не мислете, че по-голямо количество лекарства ще действат по-добре или по-бързо. Приемането на повече от препоръчаното количество може да бъде опасно.
 • Не използвайте повече от едно лекарство без рецепта за запушен нос наведнъж, освен ако Вашият лекар не каже, че е добре. Множество лекарства може да имат сходни активни съставки, които като цяло са твърде много лекарства.
 • Ако използвате течен деконгестант, използвайте мерителната лъжица, предоставена с лекарството. Тази лъжица е с правилния размер за дозата, от която се нуждаете. Не използвайте кухненска лъжица.
 • Когато използвате деконгестанти, водете списък на лекарствата без рецепта, които използвате и кога ги приемате. Ако трябва да отидете на лекар, вземете този списък със себе си.
Сравни
Покажи :
Сортиране по :
8.87 лв.
Назик Кидс Спрей за нос за деца 10 мл | Klosterfrau Отпушва запушения нос Улеснява дишането Заздравява носната лигавица Подходящ за деца над 2 години Назик Кидс Спрей за нос за Деца на т..
8.87 лв.
Назик Спрей за нос за възрастни 10 мл | Klosterfrau Бързодействащ деконгестант Улеснява дишането Отпушва носа Успокоява и заздравява носните лигавици Назик Спрей за Нос за Възрастни и Де..
8.30 лв.
Нурофен Стопколд 200 мг/30 мг 12 таблетки | Boots Съдържа ибупрофен и псевдоефедрин Понижава високата температура Действа против болка и възпаление Намалява отока на лигавицата на горните ..
14.75 лв.
Нурофен Стопколд 200 мг/30 мг 24 таблетки | Boots Съдържа ибупрофен и псевдоефедрин Понижава високата температура Действа против болка и възпаление Намалява отока на лигавицата на горните ..
14.71 лв.
Терафлу Усилена Формула 14 сашета | Glaxosmithkline При грипни и простудни заболявания  Има обезболяващо и температуропонижаващо действие Отпушва носа и синусите Терафлу срещу Простуд..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™