Фитър

Запушен нос

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Engelhard Модел: Nisita Ung. 20 g
Низита унгвент 20 гр | EngelhardОтлична подкрепа на възрастни и деца при запушен нос (или хрема) Почиства и хидратира носната лигавица  ..
16.50 лв.
Без данък:16.50 лв.

Запушен нос се получава, когато тъканите, които го покриват, се подуят. Отокът се дължи на възпалени кръвоносни съдове.

Проблемът може също да включва секрети от носа или хрема. Ако излишната слуз се стича по задната част на гърлото Ви (постназално капене), това може да причини кашлица или болки в гърлото.

Назалните спрейове могат да лекуват запушване и други симптоми на сезонни алергии или настинка. Те действат, като доставят фина мъгла от лекарството в ноздрите Ви. И тъй като лигавицата на носа Ви е богата на съдове и може лесно да абсорбира лекарства в кръвта Ви, назалните спрейове могат също така да доставят лекарства в други части на тялото.

Медицинските изделия за запушен нос се предлагат без рецепта. Повечето продукти се доставят в ръчно задвижвана бутилка с помпа или бутилка за изцеждане. Важно е да знаете как да използвате спрей за нос, тъй като неправилната му употреба може да повлияе на дозата, в която го прилагате.

Много хора смятат, че носът им се запушва от твърде много гъста слуз. Но обикновено носът се запушва, когато тъканите, които го покриват, се подуят. Отокът е от възпалени кръвоносни съдове. Носът Ви може да се запуши поради настинка, грип и алергии. Понякога запушването изчезва за една седмица, понякога го имате почти всеки ден или през определени периоди от годината, особено ако сте алергични или чувствителни към нещо като цветен прашец, тютюнев дим или козина на домашни любимци.

Ако бебето Ви има запушен нос, можете сами да си направите физиологични капки, като добавите четвърт чаена лъжичка сол към половин чаша хладка вода. Поставете детето по гръб, сложете навита кърпа под раменете му и капнете по две-три капки във всяка ноздра. След 30 секунди обърнете детето по корем, за да помогнете на течностите да изтекат. Можете също така да използвате аспиратор, за да премахнете част от секретите в носа им.

По-големите деца и възрастните могат да приемат лекарства без рецепта, за да облекчат носа си. Оралните деконгестанти могат да свият кръвоносните съдове в цялото тяло, включително в лигавицата на носа. Назалните деконгестанти са по-целеви, но не трябва да се използват повече от 3 дни подред. Антихистамините могат да намалят количеството слуз в носа Ви.

Но тези лекарства не лекуват проблема, а само симптомите. Можете също така да опитате по-нежни решения като физиологичен разтвор, капки за нос с физиологичен разтвор, използване на изпарител или овлажнител, когато спите, и пиене на много течности като горещ чай или пилешка супа.

Запушеният нос обикновено изчезва за около седмица. Но ако не се случи или имате запушвания през определени периоди от годината или когато сте около домашни любимци или пушачи, Вашият лекар може да Ви помогне да разберете дали имате алергии и да Ви назначи правилното лечение, за да намали алергичното раздразнение.

Преди да използвате спрей за нос:

  • Уверете се, че можете да дишате през всяка ноздра. Ако ноздрата Ви е запушена, лекарството няма да влезе достатъчно дълбоко в носния проход, за да подейства.
  • Знайте, че някои спрейове за нос трябва да бъдат подготвени преди употреба. За да подготвите спрея за нос, впръскайте го няколко пъти във въздуха, докато излезе фина мъгла. Пазете го далеч от очите си.
  • Съхранявайте Вашия спрей за нос според указанията. Пазете бутилката от пряка слънчева светлина. Не споделяйте Вашия спрей за нос с други хора. Съхранявайте спрейовете за нос там, където децата не могат да ги достигнат.
Статус: В наличност Марка: Engelhard
Низита унгвент 20 гр | EngelhardОтлична подкрепа на възрастни и деца при запушен нос (или хрема) Почиства и хидратира носната лигавица  ..
16.50 лв.
Без данък:16.50 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed