Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Биологично активната сяра е едно от най-критичните хранителни вещества за тялото ни, за да остане младо и енергично то. С напредване на възрастта, заедно с диета с дефицит на основни хранителни вещества, телата ни стават сковани, клетките ни стават твърди и общата ни енергия започва бързо да намалява.

Метилсулфонилметанът, по-известен като МСМ, е градивният елемент за здрави кости и стави, освен това е противовъзпалително вещество и има антиоксидантни свойства.

Въпреки че можем да намерим МСМ естествено в нашето тяло, животни, растения и храна, той се предлага и като добавка.

MSM добавките често се продават като самостоятелна добавка или като част от комплексни добавки за стави, заедно с други съставки като глюкозамин и хондроитин.

Изследванията показват, че добавките с МСМ имат много ползи за здравето, вариращи от поддръжка на ставите до намаляване на мускулната болка, което го прави основна добавка за много групи от населението, включително спортисти и възрастни хора!

Какво е МСМ?

Метилсулфонилметан (МСМ) е органично бяло кристално вещество, което съдържа 34% сяра. Съединението се среща естествено в растенията, животните и хората, но се предлага и като добавка.

Известно е, че МСМ е градивен хранителен елемент, участващ в образуването на колаген, глюкозамин и хондроитин, основни протеини, които изграждат нашите хрущяли и съединителни тъкани.

Смята се, че добавките с МСМ служат за различни цели:

 • Поддържане на здравето на ставите;
 • Подобряване на обхвата на движение;
 • Намаляване на мускулната болка;
 • Намаляване на възпалението;
 • Противодействие на ефектите от разрушаването на хрущяла;
 • Защитава ни от оксидативен стрес.

МСМ трябва да бъде основна добавка за всеки, който се нуждае от допълнителна подкрепа за своите стави и мускули.

Това прави МСМ идеален за тези, които страдат от болки в ставите и мускулите, спортисти, които искат да предотвратят износването и разкъсването на хрущяла, възрастни хора, които са по-податливи на развитие на ставни заболявания като артрит, и всеки друг, който желае да поддържа цялостното здраве на ставите.

Как работи МСМ?

MSM добавките са полезни за доставяне на допълнителна сяра на тялото. Сярата поддържа създаването на метионин, който е полезен при различни процеси в тялото като образуването на съединителна тъкан, усвояването на хранителни вещества и метаболизирането на храната. Самият МСМ е страничен продукт на диметилсулфоксид.

Определено количество сяра присъства естествено в човешкото тяло. Въпреки това това ниво започва да се изчерпва, когато човек расте, когато се придържа към диета с ниско съдържание на хранителни вещества и когато има повишаване на нивата на стрес. Има разнообразие от цели храни, които са богати източници на сяра, като кръстоцветните зеленчуци, зелето, броколите и брюкселското зеле. Но естествената форма на сярата в тях се унищожава, когато се обработват или готвят при високи температури.

Що се отнася до МСМ в човешкото тяло, той е открит в надбъбречната кора, която може да се опише като част от хормоналната система, за която е известно, че регулира реакцията на стрес. Освен в надбъбречната кора, МСМ се съхранява и в цереброспиналната течност, за която е известно, че поддържа нормалната структура на съединителната тъкан.

Ползи от добавките с MSM

Помага за намаляване на възпалението

МСМ е най-известен със своите противовъзпалителни свойства, които могат да предложат редица ползи, от намаляване на болките в ставите до облекчаване на симптомите на сезонни алергии. MSM работи за намаляване на възпалението чрез инхибиране на освобождаването на възпалителни вещества като простагландини и цитокини.

Правейки това, МСМ може да помогне за:

 • Облекчаване на болезнените симптоми на артрит;
 • Намаляване на ефектите от мускулно възпаление, предизвикано от упражнения;
 • Облекчаване на симптомите на сезонни алергии като алергичен ринит.

Помага за облекчаване на симптомите на заболявания на ставите

С напредването на възрастта хрущялът около нашите стави има тенденция да се износва след дълги години употреба. Ето защо по-старите поколения са склонни да страдат от състояния като остеоартрит, който се причинява от разрушаване на хрущяла.

МСМ обикновено се използва при артритни състояния, тъй като не само помага за намаляване на болката и възпалението, но също така помага за запазването на хрущяла, особено чрез повишаване на ефективността на други обичайни ставни добавки като глюкозамин и хондроитин.

МСМ обикновено се използва като алтернатива на лекарствата за поддържане на ставите и хрущялите поради способността му да облекчава симптомите, свързани със състояния като артрит.

Ускорява възстановяването след тренировка

Когато тренираме, ние всъщност увреждаме мускулите си и причиняваме оксидативен стрес. Въпреки че това е много нормален процес, това е, което причинява болки в мускулите ни в деня след тежка тренировка!

МСМ помага за облекчаване на мускулната болка и ускорява нашето възстановяване, като използва своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Изследванията показват, че добавянето на МСМ намалява окисляването, предизвикано от упражнения, което е причината за болки в мускулите.

Помага да поддържаме имунната си система здрава

Поддържането на имунната ни система здрава е от съществено значение за защитата на цялостното ни здраве и дълголетие. Фактори като стрес, болест, лошо хранене, недостатъчен сън и липса на физическа активност могат да отслабят имунната ни система.

Доказано е, че МСМ е ефективен при намаляване на оксидативния стрес и възпалението, като и двете могат да отслабят имунитета ни.

В допълнение към това, MSM помага за повишаване на нивата на глутатион, който е най-мощният антиоксидант в нашето тяло. Адекватните нива на глутатион могат от своя страна да насърчат здравословната функция на нашата имунна система.

Защо имаме нужда от МСМ добавки?

MSM насърчава растежа и поддържането на съединителната тъкан и поддържа здравето на ставите. С напредване на възрастта нивата на сяра в телата ни започват да намаляват. Така добавките с МСМ помагат да компенсирате недостига.

Добавките с МСМ често се приемат за облекчаване на симптомите на остеоартрит – хронично заболяване на ставите, което причинява намалена подвижност и болка. Има доказателства, че МСМ може също да намали болката чрез забавяне на нервните импулси, които предават сигнали за болка.

В едно проучване в САЩ мъже и жени с остеоартрит на коляното, които са приемали 3 мг MSM два пъти на ден в продължение на 12 седмици, са имали подобрена функция и по-малко болка от тези, които са приемали плацебо.

Доказано е, че МСМ е особено ефективен при остеоартрит, когато се комбинира и с глюкозамин. В едно проучване комбинираната употреба на тези добавки води до намаляване на възпалението и болката.

MSM също така повишава имунитета, като играе роля в производството на антитела, необходими за борба с болестта.

Според Arthritis Research UK MSM има противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти. Това е така, защото сярата е необходима за синтеза на антиоксидант, наречен глутатион, който помага за защитата на тялото от свободните радикали. Свободните радикали са свързани с болести и стареене.

Благодарение на своите антиоксидантни свойства МСМ може също да помогне за подмладяване на косата и кожата

Може ли твърде много MSM да бъде вредно?

Високите дози МСМ могат да причинят стомашни разстройства и диария. Но МСМ обикновено се понася добре в краткосрочен план.

МСМ може да има свойства за разреждане на кръвта, така че трябва да обсъдите употребата на МСМ с Вашия лекар, ако вече приемате лекарства за разреждане на кръвта.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
На база ( 3) Коментара
40.00 лв.
МСМ 1000 мг 90 таблетки | 21st Century Помага срещу артрит Премахва сковаността Премахва болките в ставите и хрущялите Един от най-богатите източници на сяра Има противовъзпалителен ефек..
На база ( 1) Коментара
39.00 лв.
MSM 1000 мг 120 капсули | Now Foods Намалява ставни възпаления Позволява на мускулите и ставите да се излекуват по-бързо Увеличава енергия, бодростта, психическо спокойствие, и способност за..
На база ( 1) Коментара
39.00 лв.
MSM 1000 мг 120 вегетариански капсули | Now Foods Премахва сковаността и болката в ставите; Подхранва хрущялите и ставите; Ефективно средство при артрит и проблеми със ставите; Един от най..
35.49 лв.
Best MSM 1500 мг 120 таблетки | Doctor's Best Подпомага укрепването на имунната защита Против възпаления Подобрява метаболитните процеси Има противоалергичен ефект При мускулни болки..
35.90 лв.
MSM Sulfur 1000 мг 100/200 капсули | Jarrow Formulas За по-голяма гъвкавост и еластичност на ставите Възстановява и стимулира колагено-производството Осигурява имунната подкрепа Нормализир..
59.40 лв.
MSM Sulfur 1000 мг 200 капсули | Jarrow Formulas За по-голяма гъвкавост и еластичност на ставите Възстановява и стимулира колагено-производството Осигурява имунната подкрепа Нормализира кр..
На база ( 1) Коментара
5.35 лв.
MSM на прах 125/250 гр | ZOYA За здрави стави МСМ - богат източник на сяра Повишава имунната система Поддържа кислородния баланс за работата на мозъка Важен за кожата, косата и ноктите ..
8.70 лв.
MSM на прах 250 гр | ZOYA За здрави стави МСМ - богат източник на сяра Повишава имунната система Поддържа кислородния баланс за работата на мозъка Важен за кожата, косата и ноктите MSM..
41.49 лв.
MSM 1000 мг 120 таблетки | Jarrow Formulas  Притежава мощни антиоксидантни ефекти Облекчава хроничната болка и повишава издръжливостта Потиска възпалението MSM (МСМ) 1000 мг на таблет..
36.49 лв.
MSM 500 мг 180 вегетариански капсули | Biovea За здравето на мускулите и ставите Увеличава енергията, бдителността, умственото спокойствие и концентрация Стимулира имунната функция..
25.00 лв.
MSM 500 мг 180 капсули | Haya Labs За подсилване на имунните защити Срещу различни възпалителни състояния Добро средство за намаляване на болката при ставни проблеми Подпомага здравето на ..
21.00 лв.
MSM 750 мг 120 каплети | Holland & Barrett Отличен стимулант на имунната система Грижи се за здравето на костите Облекчава болката в ставите Спомага възстановяването след тренировка ..
66.60 лв.
MSM Powder (МСМ на Прах) 454 гр | Jarrow Formulas Подпомага функционирането на мускулите и ставите Показва антиоксидантна активност Противодейства на възпалителните процеси MSM Powder (МСМ..
20.95 лв.
MSM Powder 227 гр | Holland & Barrett  Грижи се за здравето на стомаха, облекчава запека Премахва възпалението при остеоартрит Намалява болката в коляното MSM на Прах (Метилс..
31.99 лв.
Pure MSM Powder 600 гр | KFD Nutrition Подпомага здравето на ставите Облекчава болката след интензивна тренировка Подобрява състояния, причинени от алергия Чист МСМ (Pure MSM) на прах на т..
-15%
67.20 лв. 57.12 лв.
MSM-1000 мг 240 капсули от Swanson С помощта на Ulta MSM 1000 мг 240 капсули от Swanson на атрактивна цена можем да предотвратим появата или да намалим б..
-15%
36.20 лв. 30.77 лв.
MSM 1500 мг 120 таблетки | Swanson За подсилване на имунните защити на Вашия организъм Срещу различни инфекциозни състояния Добро средство за понижаване нивата на възпалителните процеси..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™