Щитовидна жлеза

Проблемите с щитовидната жлеза не е лесно да бъдат диагностицирани. Може да се чувствате отпаднали и уморени или да имате това, което е известно като "мозъчна мъгла“. Може да напълнявате, да сте бременна или да имате косопад, да чувствате безпричинна тревожност или да имате засилено потене. Тази важна жлеза регулира много процеси в тялото. Жените са особено склонни да имат нарушения, засягащи функцията на тази основна жлеза, произвеждаща хормони. Разпознаването и лечението на тези състояния Ви помага да запазите здравето си и да предотвратите дългосрочни проблеми с него.

Милиони хора живеят със заболявания на щитовидната жлеза. Те все още са недостатъчно диагностицирани. Болестите на щитовидната жлеза са едни от най-разпространените в света. Хипотиреоидизмът, най-честата разновидност, засяга около 200 милиона души. Въпреки това се смята, че само 20% от тях получават лечение, тъй като нарушенията на щитовидната жлеза често не се диагностицират.

Щитовидната жлеза произвежда хормони, които влияят върху растежа, развитието и много клетъчни процеси в човешкото тяло. Хипотиреоидизмът е състояние, при което щитовидната жлеза произвежда по-малко хормон от обикновено. Симптомите стават по-тежки с напредване на възрастта и засягат повече жените, отколкото мъжете.

Симптомите на хипотиреоидизъм често са леки и лесно се бъркат с тези на други заболявания. Повечето пациенти се оплакват от бавен метаболизъм, забавен пулс, наддаване на тегло, подпухнала кожа, чуплива коса, запек и умора.

След като хипотиреоидизмът бъде диагностициран, лечението му обикновено изисква доживотна хормонална терапия.

Причини за проблеми с щитовидната жлеза:

  • Недостиг на йод, витамини от група В, различни минерали.
  • Хранителни токсини, токсини от околната среда, микроорганизми, ятрогенни разстройства, причинени от медицинска процедура или лекарство, хормонален дисбаланс.
  • Соеви изофлавони – вид фитоестрогени, които имат слаба естрогенна активност и са силни инхибитори на щитовидната жлеза.
  • Доминирането на естроген по време на перименопаузата може да потисне функцията на щитовидната жлеза.
  • Броколи, карфиол, зеле и брюкселско зеле – когато се консумират сурови, могат да причинят смущения в работата на щитовидната жлеза.
  • Селскостопански спрейове, хлор и флуориди във водата.
  • Радиация, варираща от ядрени централи и високоелектропроводи до обикновени битови предмети като микровълнови печки, телевизори, компютри, водни легла, електрически одеяла и някои електрически уреди, всички те имат потенциала да засегнат щитовидната жлеза.
  • Тежки метали като живак, кадмий, желязо и арсен.
  • Вирус Коксаки, свръхрастеж на гъбички кандида поради стрес, понижена имунна система, прекомерна употреба на антибиотици, орални контрацептиви и употреба на стероиди.

Хомеопатичен подход при проблеми с щитовидната жлеза

Хомеопатията разглежда болестта като резултат от емоционален дистрес и чувство на неудовлетвореност, което блокира енергията на жизнената сила в различни органи или жлези. Хомеопатията разглежда проблема с щитовидната жлеза като автоимунна дисфункция на жлезата. Хомеопатията предлага по-добри шансове за излекуване, тъй като лечението се основава на индивидуалната конституция на човека. Хомеопатичното лечение може да бъде полезно като поддържаща терапия за регулиране както на "хипер“, така и на "хипо“ състояния на щитовидната жлеза.

Конвенционалното лечение на дисфункция на щитовидната жлеза се основава главно на лекарства и хирургия, докато хомеопатичното лечение подобрява функцията на щитовидната жлеза чрез естествени средства. Хомеопатичните лекарства действат, като стимулират собствената лечебна сила на тялото. Хомеопатичните лекарства стимулират тялото да реактивира хормоналните секреции, допълват и възстановяват тъканта на щитовидната жлеза чрез хипофизата и други жлези като цяло, което позволява на тялото да се самолекува.

По този начин хомеопатичните лекарства ще Ви помогнат да увеличите енергията си, да подобрите кръвообращението и да успокоите метаболизма си, като балансирате "хипер“ или "хипо“ функциите на щитовидната жлеза.

В заключение, хомеопатията лекува чрез намиране и лечение на корените на болестта. Действа пречистващо и стимулира дейността на щитовидната жлеза, като оказва общо регулиращо въздействие върху щитовидната жлеза. Следователно за безопасен, естествен, ефективен и дълготраен отговор на Вашите проблеми с щитовидната жлеза, помислете за хомеопатия.

Няма продукти в тази категория.

Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed