Фитър

Акне

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Teva Модел: Neurobex 150 Tablets
Neurobex 150 таблетки | TevaЗа облекчаване на неврити, невралгии, дерматити, акне За възстановяване след продължително боледуване При пониж..
22.23 лв.
Без данък:22.23 лв.

Сега на пазара има повече продукти за лечение на акне без рецепта, отколкото когато и да било в историята. Това е добра новина, ако имате акне, но води до въпроса: Как да изберете?

Лечението на акне зависи от това колко тежко е то. Може да отнеме няколко месеца лечение, преди симптомите на акне да се подобрят.

Ако имате само няколко черни точки, бели точки и петна, фармацевтът трябва да може да Ви посъветва как да ги лекувате успешно с гелове или кремове без рецепта (локални лечения), които съдържат бензоил пероксид.

Какви са опциите Ви?

Не е лесно да се ориентирате, когато се опитвате да изберете най-подходящото лекарство без рецепта за лечение на акне при непрекъснато нарастващия избор. Но можете да научите как да стесните избора си и да изберете най-ефективния продукт за лечение на акне според Вашите нужди и тип кожа.

  • Почистващи продукти: За разлика от типичните почистващи продукти за лице, лекарствата без рецепта за лечение на акне съдържат съставки, които помагат за справяне с акнето.
  • Тонери и стягащи средства: Те се нанасят върху засегнатите от акне зони с памучен тампон.
  • Лечебни лосиони, кремове, гелове и мехлеми: Те не се измиват след нанасяне и остават върху кожата Ви за по-дълги периоди от време и обикновено са най-ефективните форми на лечение на акне. Въпреки това те могат да бъдат и по-дразнещи за кожата.

Видът на продукта, от който се нуждаете, зависи от Вашия тип кожа:

  • Мазна кожа: стягащи средства, пенещи почистващи препарати, гелове и лосиони
  • Нормална до суха кожа: непенещи се кремове за почистване, безалкохолни тонери, лосиони, кремове и (евентуално) мехлеми

Не е нужно да се придържате само към един продукт за лечение. Използването на няколко продукта може да бъде по-ефективно (при условие, че кожата Ви може да се справи, разбира се).

Създайте своя собствена триетапна процедура за лечение – като медикаментозно почистващо средство, стягащо средство и краен продукт. Изберете продукти с различни активни съставки за още по-добри резултати.

Проверете активните съставки

Стеснете избора си, като разгледате активните съставки. Най-ефективните продукти без рецепта за лечение на акне ще съдържат бензоил пероксид или салицилова киселина. Първият се справя с леко до умерено акне, докато вторият лекува леки пъпки и черни точки. Когато се използват заедно, тези съставки осигуряват ефективен резултат.

Други полезни съставки, които да търсите на етикетите на съставките, включват: сяра, резорцинол, алфа-хидрокси киселини като гликолова киселина, масло от чаено дърво.

Изберете колко силни да са продуктите

За да направят нещата по-объркващи, активните съставки в лекарствата без рецепта за лечение на акне се предлагат с различна сила:

  • Салициловата киселина се предлага в концентрации от 0,5 до 2%. Най-ефективните продукти съдържат 2% салицилова киселина. По-ниските концентрации са добри за тези, чиято кожа лесно се дразни, но няма да бъдат толкова ефективни.
  • Бензоил пероксидът се предлага в концентрации от 2,5 до 10%. Но по-силното невинаги е по-добро. 2,5% бензоил пероксид може да бъде също толкова ефективен, колкото и 10% версия, но с по-малко странични ефекти, които включват лека сухота, еритема и лющене. Започнете първо с продукт със сила 2,5%. Може да забележите подобрения в кожата си. Ако не, опитайте малко по-силна концентрация и следете резултатите си.

Не се притеснявайте за цената

Колко ефективно е лечението на акне, зависи по-малко от цената, отколкото от съставките. Ако наистина обичате миризмата и усещането на марков бутиков продукт за акне, може би си струва да опитате.

Но ако цената е проблем, бъдете сигурни, че можете да получите ефективни резултати с генеричен продукт на не толкова висока цена. В крайна сметка, всичко се свежда до активните съставки.

Кога да се обърнете към лекар за Вашето акне?

Ако не виждате резултати след три или четири месеца от употребата на лекарство без рецепта за лечение на акне, свържете се с Вашия лекар. Много педиатри и семейни лекари имат опит в лечението на акне и могат да бъдат първата Ви спирка. Те могат да лекуват акнето Ви или да Ви насочат към дерматолог, ако е необходимо. Медицински специалист може да предложи лекарство с рецепта, което да помогне на кожата Ви да бъде чиста и свежа.

Статус: В наличност Марка: Teva
Neurobex 150 таблетки | TevaЗа облекчаване на неврити, невралгии, дерматити, акне За възстановяване след продължително боледуване При пониж..
22.23 лв.
Без данък:22.23 лв.
Статус: В наличност Марка: Teva
Neurobex 30/60/150 таблетки | TevaЗа облекчаване на неврити, невралгии, дерматити, акне За възстановяване след продължително боледуване При..
6.35 лв.
Без данък:6.35 лв.
Статус: В наличност Марка: Teva
Neurobex 60 таблетки | TevaЗа облекчаване на неврити, невралгии, дерматити, акне За възстановяване след продължително боледуване При пониже..
10.81 лв.
Без данък:10.81 лв.
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed