Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Зеленоустата мида, известна още като новозеландска мида (Perna canaliculus), е често срещан ракообразен, който местните жители на Нова Зеландия, маорите, са обичали и са го използвали като лекарство от стотици години. Маорите, които живеят близо до брега, имат по-малко симптоми на артрит от европейците, които живеят във вътрешността на Нова Зеландия – смята се, че зеленоустата мида е основна причина за това.

Какво е зеленоуста мида?

Зеленоустата мида получава името си от зеления ръб на черупката. Интересът към ползите от зеленоустите миди за хората произтича главно от хранителните практики на местното население - маорите. Зеленоустата мида е основна част от диетата им и маорите показват като цяло по-добро здраве на костите и ставите и по-малко случаи на артритна болка в сравнение с общото население.

Хранителни факти за зеленоустите миди

Анализ на хранителните ползи от зеленоуста мида разкрива, че черупчестите са богати на следните хранителни вещества:

 • Омега-3 мастни киселини като ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA);
 • Хондроитин сулфат;
 • Цинк;
 • Желязо;
 • Селен;
 • Протеин.

Противовъзпалителни свойства на зеленоуста мида

Омега-3 мастните киселини, съдържащи се в зеленоустите миди, са мощни борци срещу възпалението. Въпреки че учените все още работят, за да определят точния механизъм, мнозина смятат, че омега-3 мастните киселини в зеленоустата мида действат срещу ензим, наречен циклооксигеназа, който причинява възпаление. Този метод на действие е подобен на начина, по който нестероидните противовъзпалителни лекарства облекчават болката и подуването.

Връзка между възпалението и болките в ставите

Преди да можете да разберете защо някои хора казват, че зеленоустата мида може да е най-добрата добавка за здравето на ставите, първо трябва да разберете защо болката в ставите се появява при хора с артрит. Остеоартрит е, когато хрущялът, който изолира ставите, се износи или повреди, обикновено поради естествения процес на стареене. По-слабата защита води до промени в костите и причинява възпаление по лигавицата на ставата. Това възпаление причинява болка и скованост.

Зеленоуста мида за облекчаване на болки в ставите

Приемането на зеленоуста мида за стави помага по два начина:

 • Първо, противовъзпалителните ползи от зеленоустата мида могат директно да облекчат болката и подуването;
 • Второ, хондроитинът, намиращ се в черупчестите, може да помогне за поддържането на здрав хрущял чрез привличане на течност в съединителната тъкан, за да подсили изолацията на ставата и на свой ред да подобри здравето на ставите.

В допълнение, науката е започнала да изследва употребата на зеленоуста мида за болки при артрит. Неотдавнашен преглед на клинични проучвания при артрит със зеленоуста мида и клинични изпитвания за други добавки за здравето на ставите установява, че хондроитинът е една от най-ефективните добавки за здравето на ставите. Проучване от 2003 г. разкрива, че 80% от хората, които са приемали добавка за артрит от новозеландски зеленоусти миди, са имали намаляване на симптомите на остеоартрит.

Други ползи от прием на добавка със зеленоуста мида

Когато става въпрос за потенциалните ползи за здравето от добавките със зеленоуста мида, облекчаването на болката при артрит е само един аспект. Проучванията също така показват, че мидите могат да бъдат полезни за:

Зеленоустата мида потиска възпалението в ставите

В световен мащаб популярността на зеленоустата мида нараства като естествено болкоуспокояващо и противовъзпалително съединение. Все повече и повече хора избират да стоят далеч от НСПВС и избират тази естествена алтернатива.

За разлика от фармацевтичните противовъзпалителни инхибитори, няма известни неблагоприятни ефекти на зеленоустата мида. 

Силата на зеленоустата мида се крие в огромното количество и разнообразие от омега-3 мастни киселини, съдържащи се в тази мида. В рибеното масло присъстват само EPA и DHA. Зеленоустата мида също включва ALA, SDA, ETE, DTA, DPA и рядката ETA. Следователно аналгетичното и противовъзпалителното действие на зеленоустата мида е многократно по-мощно от това на рибеното масло.

Зеленоустата мида поддържа младостта

Свободните радикали непрекъснато атакуват милиарди клетки в Вашето тяло. В резултат на това клетките и тъканите се увреждат и процесът на стареене се ускорява. Антиоксидантите са витамини, минерали и други хранителни вещества, които могат да направят тези свободни радикали безвредни и предпазват от стареене. Въпреки че Омега-3 мастните киселини в зеленоустата мида не са известни като „супер антиоксиданти“, списанието на Американския колеж по хранене съобщава, че те могат да бъдат полезни. Те намаляват количеството свободни радикали и увеличават производството на подобни на тялото антиоксиданти. Това поддържа Вашите клетки, тъкани и органи по-здрави и жизнени.

Зеленоустата мида поддържа мозъка и сърцето здрави

EPA и DHA мастните киселини в зеленоустата мида са от съществено значение за здравия мозък и сърдечно-съдовата система. DHA е важен компонент на мозъчните клетки. Хората с когнитивно увреждане обикновено имат ниски нива на DHA в тялото. EPA помага за намаляване на холестерола и триглицеридите в кръвта. По този начин тези мастни киселини помагат да поддържате сърцето и кръвоносните си съдове здрави.

Зеленоустата мида помага на увредения хрущял

Зеленоустите миди също са богати на гликозаминогликан. Това са вещества, съставени от глюкозамин и хондроитин-4 и -6 сулфат. Тези естествени материали подпомагат възстановяването на увредения хрущял. Освен това, ако използвате добавка от зеленоуста мида, не е необходимо да използвате отделен продукт с глюкозамин и/или хондроитин, тъй като зеленоустата мида съдържа тези вещества. Но също така е важно да се използва естествено противовъзпалително съединение в допълнение към продуктите, съдържащи само глюкозамин и хондроитин; непрекъснатото възпаление веднага ще разруши новия хрущял. Глюкозаминът и хондроитинът не инхибират възпалението.

В зеленоустата мида тези полезни свойства са комбинирани: възпалението се инхибира и се доставят полезни вещества за по-нататъшно поддържане на хрущяла. Възстановяването, което се случва, се наблюдава само на молекулярно ниво. Следователно не трябва да очаквате милиметри хрущял да израснат отново. Това е почти невъзможно.

Зеленоустата мида подобрява цялостното благосъстояние

Зеленоустата мида естествено съдържа широка гама от витамини и минерали. С най-привличащите окото хранителни вещества: желязо, магнезий и витамин В12:

 • Желязото помага на тялото да произвежда червени кръвни клетки. Дефицитът на този минерал може да доведе до анемия и умора;
 • Можем да наречем магнезия и минерал за релаксация. Създава усещане за релаксация в мускулите, повишава устойчивостта на стрес и дава повече енергия;
 • Витамин B12 повишава усвояването на желязото в организма и има нервно-укрепващ ефект.

Зеленоустата мида подобрява белодробната функция при астма

Няколко проучвания показват, че зеленоустата мида може да осигури облекчение при астматични състояния. Например през 2014 г. общо 20 пациенти с астма са участвали в проучване, тестващо това новозеландско мекотело и ефектите му върху това заболяване. Те получават добавка от зеленоуста мида или плацебо за период от три седмици. Противовъзпалителното действие на зеленоустата мида повишава значително белодробната функция. В допълнение, симптомите на астма намаляват сред участниците от групата на зеленоустите миди. Характерното въздишане намалява, както и проблемите през деня.

Изберете правилната хранителна добавка със зеленоуста мида

Разбира се, не искате да пропуснете нито едно от тези здравословни свойства на новозеландската зеленоуста мида. Това означава, че трябва внимателно да изберете Вашата добавка за максимална полза. Освен сух прах и екстракт, зеленоустата мида се предлага и в течна форма днес. Това е единственият продукт, в който се съдържа цялата зеленоуста мида. Следователно всички компоненти остават в първоначалното си състояние в този течен продукт. Освен това тялото Ви е по-способно да абсорбира подкисляването на Омега-3 и други хранителни вещества в течна форма. 

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
На база ( 55) Коментара
49.90 лв.
Какво знаем за Зеленоуста мида? Напоследък все по често хората се интересуват от този продукт - Зеленоуста мида на капсули. Интересното при нея е, че тя се използва като средство сре..
На база ( 5) Коментара
59.90 лв.
Зеленоуста мида за кучета 150 капсули | Sanct Bernhard За здравето на ставите и хрущялите Предотвратява развитието на артритни заболявания Зеленоуста мида за кучета 150 капсули I Sanct ..
37.00 лв.
Green Lipped Mussel 500 мг 120 капсули | Holland & Barrett Подобрява състояния при болки в ставите и остеоартрит Грижи се за здравето на стомаха Предотвратява симптомите на хора, страдащ..
Ново
29.40 лв.
Green Lipped Mussel 500 мг 60 капсули | Swanson Поддържа здравето на ставите Грижат се за здравето на стомаха и доброто храносмилане За по-лесно справяне с астмата Помага при анемия ..
Ново
49.00 лв.
High Strength Green Lipped Mussel 1000 мг 120 капсули | Holland & Barrett  Грижи се за цялостното здраве на организма Действа успешно срещу хроничното възпаление Облекчава болката в..
На база ( 1) Коментара
69.90 лв.
Зеленоуста Мида 150 капсули | Sanct Bernhard Продукт от натурални съставки с високо качество Противовъзпалително и имуномодулиращо действие Поддържа ставната мобилност и комфорт Пълноценна..
35.00 лв.
Зеленоуста Мида за котки 90 капсули | Sanct Bernhard Поддържа здрави ставите на Вашата котка Връща мобилността и премахва сковаността Подпомага естественото възстановяване на увредените хрущ..
На база ( 1) Коментара
109.90 лв.
Зеленоуста мида Плюс 120 капсули | Sanct Bernhard Ефективно решение за ставните проблеми Мощен ефект върху възпалителните процеси Бързо и трайно облекчаване на болката Изключително добра е..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™