Фитър

Сухота в Устата

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Jarrow Formulas Модел: Famil E 60 softgels
Famil E 60 гел-капсули | Jarrow FormulasПонижава холестерола в кръвта При мускулна слабост При полови проблеми както при мъжете, така и при..
79.70 лв.
Без данък:79.70 лв.

Устата пресъхва, езикът залепва за небцето и затруднява говоренето, дъвченето и преглъщането. В медицината това състояние се нарича ксеростомия (орална сухота). Липсата на слюнка причинява сухота на кожата отвътре и извън устата. Устните може да се напукат, а в крайчетата на устата да се появяват рани. Езикът също може да се усеща сух и груб, което води до проблеми при преглъщане и говорене. Най-тривиалната причина е дехидратиране на организма. По принцип изпитваме ли жажда, значи в организма е настъпил воден дисбаланс. Повече от препоръчително е да се научим редовно да приемаме вода, дори когато не ни се пие. Така се застраховаме и от неприятното явление сухота в устата.

Тютюнопушенето и алкохолът, въпреки че не могат да бъдат причина за появата на състоянието, много успешно успяват да го влошат. Така че консумацията им не е препоръчителна при страдащите от сухота в устата. Пийте повече вода или използвайте продукти за зъби, в чието съдържание няма алкохол. Консултирайте се с лекар, който да определи точно на какво се дължи сухотата в устата във Вашия случай и да Ви посъветва как да се справите с проблема.

Статус: В наличност Марка: Jarrow Formulas
Famil E 60 гел-капсули | Jarrow FormulasПонижава холестерола в кръвта При мускулна слабост При полови проблеми както при мъжете, така и при..
79.70 лв.
Без данък:79.70 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed