Фитър

Шийтаке

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Sanct Bernhard Модел: Shii Take 180 Kaps
Шийтаке (Shii Take) 180 капсули Sanct BernhardИмето на тази  медицинска гъба идва от „ший” – кестен и „таке” &n..
74.90 лв.
Без данък:74.90 лв.
Марка: Zoya Модел: Shiitake Powder 125 g
Шийтаке на прах Био 125 гр | ZOYAБори се с вируси Нормализира кръвното налягане Стимулира имунната защита Понижава нивото на холестерол ..
14.65 лв.
Без данък:14.65 лв.
Марка: Dr. Biomaster Модел: Shiitake 300 mg 60 Capsules
Shiitake 60 капсули | Dr. BiomasterМощен противораков ефект Усилва имунната система Бори се различни вируси, гъбични болести и бактерии П..
64.00 лв.
Без данък:64.00 лв.

Ако поръчвате храна за вкъщи от любимия си местен китайски ресторант, има шанс да намерите гъби шийтаке в поръчката си. Гъбите Шийтаке произхождат от Китай и Япония, но сега се консумират по целия свят. И това не е изненада! С богатия си вкус и ползите от гъбите шийтаке, те са диетична сила.

Всъщност те са били използвани като храна и лекарство в цяла Източна Азия от векове. Има много начини за готвене и ядене на гъби шийтаке, за да паснат на всеки вкус. И ако вкусът просто не е за Вас, това също е ОК. Висококачествените добавки с гъби шийтаке на супер цени от БиоМол могат да Ви осигурят ползите без готвене. Ето защо трябва сериозно да обмислите включването на тези азиатски ядливи гъби в диетата си.

Шийтаке вероятно са били едни от първите гъби, култивирани в Китай и Япония около 600 г. пр. н. е. Те са тъмнокафяви гъби с шапка, които са придобили популярност по целия свят. Те са ценени заради богатия си вкус и огромните ползи за здравето. Гъбите Шийтаке обикновено се намират в топла и влажна среда в Югоизточна Азия.

Въпреки това, поради повишената им консумация, те сега се култивират по целия свят. Те естествено растат върху гниещата дървесина на дървета, които хвърлят листата си сезонно, като кестен, дъб, черница и клен. Проведени са значителни изследвания за лечебните ефекти на гъбите шийтаке. Те са показали значителни ползи за здравето, които биха могли да предотвратят развитието на определени заболявания.

Съставки в гъбите шийтаке

Ползите от гъбата Шийтаке се дължат на голямото разнообразие от витамини и минерали, съдържащи се в гъбите:

Лентинан

Лентинанът е химичното съединение, което изгражда гъбите шийтаке. Някои практикуващи лекари използват лентинан за засилване на ефектите на други лекарства. Въпреки това няма много проучени доказателства, които да показват колко ефективна е тази практика.

Витамин B6

Витамин В6 поддържа здравето на мозъка. Укрепва имунната система, като подпомага създаването на бели кръвни клетки и Т-клетки (войниците, които се борят с микробите). Витамин В6 също така помага на нервната система, като подпомага създаването на невротрансмитери като серотонин и допамин - два химикала, които ни помагат да се чувстваме добре.

Витамин D

Витамин D Ви помага да абсорбирате калций. Това означава, че е ключов компонент за поддържане на костите Ви здрави и силни и намалява шансовете за развитие на остеопороза.

Фолиева киселина

Фолатът е важен за развитието на червените кръвни клетки. Помага им да се развиват и функционират нормално.

Еритаденин

Според едно проучване е установено, че еритаденин помага за понижаване на холестерола, което го прави мощен инструмент за естествено управление на здравето.

Селен

Селенът подпомага метаболизма и функцията на щитовидната жлеза. Той е важен за защитата на тялото Ви срещу инфекции и свободни радикали, или увредени клетки, които могат да увредят други клетки в тялото.

Ниацин

Ниацинът е известен още като витамин В3 и е един от най-важните витамини за Вашето тяло. Всъщност повечето от системите в тялото Ви изискват ниацин, включително мозъка Ви. Може също така да помогне за понижаване нивата на холестерола и да подобри симптомите на артрит.

Тиамин

Тиаминът се нарича още витамин В1. Помага Ви да превърнете храната, която ядете, от въглехидрати в енергия.

Стероли

Стеролите могат да Ви помогнат, като намалят количеството холестерол, което тялото Ви произвежда и усвоява чрез храните, които ядете. Гъбите шийтаке и майтаке имат най-много стероли от всички гъби.

Мед

Медта е важен минерал, използван от тялото Ви за производството на червени кръвни клетки. По-конкретно, той помага на тялото Ви да поддържа имунната си функция и нервните клетки здрави. Медта също може да Ви помогне да абсорбирате желязото и да Ви предпази от свободните радикали.

Гъбите Шийтаке също съдържат манган, рибофлавин, аминокиселини, калций, витамин B5, витамин D2 и калий. Гъбите Шийтаке имат противовъзпалителни и антимикробни свойства, което помага на тялото да не е податливо на инфекции и болести.

Гъбите шийтаке са ценени заради многобройни лечебни свойства

Шийтаке има имуностимулиращи способности

Ефективната имунна система е ключът към по-силна защита срещу вредните бактерии и вируси. Вашата имунна система разчита на микроелементи. Те включват витамини като витамин C и D, минерали, включително селен, цинк и калций, заедно с аминокиселини като глутамин. Гъбите Шийтаке осигуряват на тялото тези основни хранителни вещества.

В допълнение към микроелементите, гъбите шийтаке съдържат високи нива на полизахариди, които са богати на лентинани и бета-глюкани, необходими за производството на бели кръвни клетки. Проучване, публикувано в Journal of the American College of Nutrition, съобщава, че консумацията на гъби шийтаке е свързана с подобряване на чревния имунитет и цялостното производство на имунни клетки. Проучването установява също, че гъбите шийтаке също могат да намалят нивото на възпаление в тялото.

Шийтаке поддържа здравето на сърцето

Приемът на холестерол е най-големият фактор за развитието на неблагоприятни сърдечни заболявания. Гъбите шийтаке осигуряват на тялото Ви комбинация от основни съединения, които пречат на производството на холестерол от черния дроб. Едно такова съединение е стеролът, който възпрепятства производството на холестерол в тялото Ви. Гъбите Шийтаке съдържат фитонутриенти, които не позволяват натрупването на холестерол в кръвоносните съдове. Изобилието от хранителни вещества, предоставени от гъбите шийтаке, намалява хипертонията и Ви предпазва от сърдечни заболявания като инсулт, аневризми и инфаркти.

Шийтаке помага за унищожаването на раковите клетки

Появиха се нови научни доказателства за потенциалната роля на гъбите шийтаке в борбата с рака. Има индикации, че лентинаните в шийтаке могат да помогнат за възстановяването на увредените хромозоми в клетките след противораково лечение. В това отношение е публикувано и проучване в Journal of Alternative and Complementary Medicine. Проучването изследва противотуморната потенциална роля на етиловата фракция на гъбите шийтаке. Резултатите показват, че гъбите шийтаке успешно инхибират растежа на раковите клетки.

Шийтаке намалява наддаването на тегло

Някои изследвания подчертават потенциалната роля на определени съединения в гъбите шийтаке за намаляване на затлъстяването. Две ключови съединения за намаляване на мазнините, включително еритаденин и β-глюкан, са докладвани в гъбите шийтаке. β-глюканът е ключов играч в загубата на тегло, тъй като повишава усещането за ситост, което намалява желанието за консумация на храна. Ако не приемате калории, определено ще отслабнете.

Шийтаке осигурява витамин D и подобрява здравето на костите

Гъбите шийтаке Ви осигуряват витамин D, който е ключов витамин за Вашите кости. Витамин D Ви осигурява и други ползи за здравето, като засилване на имунната система и намаляване на риска от диабет и сърдечни заболявания. Витамин D също така подпомага усвояването на калция и фосфора.

Антибактериални свойства

Някои изследвания също съобщават, че гъбите шийтаке притежават антибактериални свойства. Изследване, публикувано в Journal of Biomedicine and Biotechnology, установява, че гъбите шийтаке намаляват броя на вредните бактерии при състояния на гингивит. Хубавото е, че екстрактът от шийтаке не предизвика никакви странични ефекти.

Гъбите шийтаке имат дълга история на употреба в традиционната медицина. Те могат да бъдат чудесна добавка към ежедневната Ви диета, тъй като са много питателни и здравословни. Основната полза за здравето, която можете да очаквате, е подсилване на имунната Ви система, която е гръбнакът на Вашето здраве. Гъбите шийтаке са полезни за сърцето и Ви помагат в процеса на отслабване.

Статус: В наличност Марка: Sanct Bernhard
Шийтаке (Shii Take) 180 капсули Sanct BernhardИмето на тази  медицинска гъба идва от „ший” – кестен и „таке” &n..
74.90 лв.
Без данък:74.90 лв.
Статус: В наличност Марка: Dr. Biomaster
Shiitake 60 капсули | Dr. BiomasterМощен противораков ефект Усилва имунната система Бори се различни вируси, гъбични болести и бактерии П..
64.00 лв.
Без данък:64.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Zoya
Шийтаке на прах Био 125 гр | ZOYAБори се с вируси Нормализира кръвното налягане Стимулира имунната защита Понижава нивото на холестерол ..
14.65 лв.
Без данък:14.65 лв.
Статус: В наличност Марка: Swanson
Full Spectrum Shiitake Mushroom 500 мг 60 капсули | SwansonГрижат се за здравето на сърцето Регулират нивата на холестерола  Грижи се ..
31.40 лв.
Без данък:31.40 лв.
Добави в количката
Статус: В наличност Марка: Dr. Biomaster
Shiitake Mushroom 100 гр прах | Dr. Biomaster Грижи се за доброто здраве и дълголетие Стимулира имунната система и предпазва от поява на..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed