Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Професионалните спортисти вече знаят предимствата на аминокиселините. Сега любителите спортисти и активните възрастни също използват все повече аминокиселинни добавки. В света на добавките протеините – независимо дали е от суроватка, или друг източник – имат тенденция да се държат стабилно като крал на всички тях. Но ето нещо от биологията в гимназията, което вероятно сте забравили: протеините са направени от аминокиселини.

Всъщност тези аминокиселини са причината протеинът да е толкова важен. Казано много просто, аминокиселините са градивните елементи на живота. Когато поглъщате протеин, тялото Ви го разгражда на отделни аминокиселини, пренарежда ги, пренагъва ги и ги превръща във всичко необходимо в момента. Но някои аминокиселини са невероятно уникални по начина, по който се използват в тялото, особено когато става въпрос за фитнес.

Аминокиселинен комплекс

Както беше посочено, аминокиселините са градивните елементи на протеина, което означава, че помагат за образуването на протеини, които често се използват за поддържане, растеж и възстановяване на мускулните тъкани. Те също са важни за смесването на хормони с невротрансмитери. За по-научна основа можем да кажем, че аминокиселините са съставени от азот, въглерод, водород и кислород.

За да функционира правилно тялото, се казва, че се нуждаем от 20 различни аминокиселини. Тук се намесва аминокиселинен комплекс.

  • Аминокиселина - важна смес от избрани естествени химикали, които формират основата на протеините;
  • Комплекс – състоящ се от множество различни и свързани части.

И така, аминокиселинен комплекс е по същество комбинация от аминокиселини. Това обикновено се намира в добавките, където можете да получите няколко аминокиселини заедно. Някои аминокиселини се наричат "незаменими аминокиселини" и те не могат да бъдат произведени от тялото. Възможността да си набавяте всичките девет основни, както и други форми, е огромен плюс, поради което толкова много хора търсят добавки и протеинови прахове, които съдържат комплекс от аминокиселини.

Основните аминокиселини, които тялото не може да произведе само, включват:

Някои от най-често обсъжданите несъществени аминокиселини (аминокиселините, които тялото може да произвежда само) включват:

Това също работи в полза на тялото, тъй като се смята, че определени аминокиселини могат да помогнат на други аминокиселини да работят по-добре. Например, източници съобщават, че L-теанинът, който е аминокиселина, намираща се в зеления чай, се смята, че помага с функцията на гама-аминомаслената киселина (GABA), която е аминокиселина, срещаща естествено в мозъка. 

Ползи от аминокиселинен комплекс

Докато тялото произвежда аминокиселини за наша полза, добавките с аминокиселини също са доказано полезни за тялото. Поради тази причина някои аминокиселини, които не произвеждаме, се считат за незаменими. Ето някои ползи от добавките с аминокиселини или аминокомплекс.

Може да подобри настроението и съня

Твърди се, че някои невротрансмитери в мозъка влияят на благосъстоянието, серотонинът е един такъв невротрансмитер. Известно е, че някои аминокиселини помагат за производството на серотонин и по този начин ни помагат да поддържаме нормални нива на серотонин, което за поддържане на емоционалното здраве и здравето на съня.

Има способността да намалява умората и да повишава енергията

Някои аминокиселини са ефективни при облекчаване на чувството на умора. Поради това мнозина могат да забележат усещане за повишена енергия при добавки с определени аминокиселини, особено тези, които образуват основните аминокиселини с разклонена верига (BCAA): L-левцин, L-изолевцин и L-валин.

Помага за цялостното здраве на мускулите

Както споменахме по-рано, аминокиселините са градивните елементи на протеина и този протеин често работи в полза на нашите мускули. Аминокиселините също са ефективни при подпомагане на спортистите за натрупване на чиста мускулна маса. BCAA отново влизат в игра тук, тъй като проучванията показват положителна връзка между BCAA и синтеза на мускулен протеин и мускулния растеж. Освен това тези аминокиселинни добавки могат да се използват от имунната система като гориво, наистина служейки като многофункционални вещества!

Лесен за абсорбиране

Докато можем да получим подобни ползи от приема на протеинови добавки, аминокиселинен комплекс се използва по-често, тъй като е по-лесен за усвояване от тялото.

Управление на стреса

Някои избрани аминокиселини са изследвани за способността им да помагат при облекчаване на стреса. Много аминокиселини имат способността да насърчават усещането за релаксация и спокойствие в тялото. Много хора, които се справят с безпокойство и стрес, са опитали аминокиселинни комплекси.

Амино комплекси за управление на стреса

Едно от основните приложения на аминокиселините е като доказано вещество, което спомага за облекчаване на пристъпи на стрес и последиците, които стресът може да причини. Има много аминокиселини, за които се твърди, че са полезни за управление на стреса. Някои от тях включват 5-хидрокситриптофан (5-HTP, окситриптан), гама-аминомаслена киселина (GABA) и γ-L-глутамилетиламид (L-теанин).

5-хидрокситриптофан (5-HTP/окситриптан)

5-хидрокситриптофан, често съкратен до 5-HTP, е известен също като окситриптан. 5-HTP е аминокиселина със свойства за подобряване на настроението. Що се отнася до настроението и цялостното психично здраве, може да сте запознати със серотонина. Серотонинът е невротрансмитер. Ниските нива на серотонин са свързани с чувство на тъга или безпокойство, наред с други проблеми като проблеми със съня и дори намалена имунна функция.

Гама-аминомаслена киселина (GABA)

Гама-аминомаслената киселина е известна още като GABA. GABA е аминокиселина, която се среща естествено в тялото и работи като невротрансмитер в централната нервна система, по-специално в мозъка. GABA има инхибиращи свойства, което означава, че има способността да инхибира или предотвратява извършването на действие.

В повечето случаи подходящите нива на GABA могат да предизвикат състояние на релаксация, което работи за намаляване на чувството на тревожност или нервност.

Поради тази причина се казва, че GABA е ефективен при управлението на стреса и може да накара хората да се чувстват по-спокойни в определени ситуации. Въпреки че GABA се среща естествено в мозъка, много хора, които приемат добавки, съдържащи GABA, отбелязват повишено чувство на спокойствие.

γ-L-глутамилетиламид (L-теанин)

γ-L-глутамилетиламидът е известен също като L-теанин. L-Theanine е аминокиселина, която се среща естествено в зеления чай. Така че, ако някога сте чували, че зеленият чай помага на хората да бъдат отпуснати или спокойни, тогава ето защо. L-теанинът в зеления чай всъщност помага да се балансират нивата на кофеин, който също се намира в зеления чай. Поради това, въпреки че ще получите леко повишаване на чувството за енергия от пиенето на зелен чай поради кофеиновите му свойства, все пак ще почувствате спокойствие от свойствата на L-Theanine, за разлика от обичайните ефекти на нервност, получени от пиенето на напитки с кофеин.

Твърди се също, че L-Theanine има способността да увеличава алфа мозъчните вълни. Проучванията потвърждават, че приемането на L-Theanine насърчава състояние на релаксация за кратко време след консумация. Един от начините, по който се постига това, е чрез стимулиране на производството на алфа мозъчни вълни. След като тези вълни са доминиращи, възниква чувство на умствена бдителност и дълбока релаксация. Казано е също, че по време на някои медитативни състояния алфа мозъчните вълни също са на доминиращи нива.

Освен отпуснато състояние, L-теанинът може също да помогне на познанието чрез подобряване на бдителността. Често стресът може да накара човек да бъде разсеян или неконцентриран, така че подобряването на бдителността изглежда естествено води до повишено чувство за благополучие.

Аминокомплексите могат да бъдат страхотно допълнение към Вашия режим, просто се уверете, че приемате продукт, който е направен от изцяло натурални съставки и работи за подобряване на цялостното здраве. Голям избор от аминокомплекси на страхотни цени можете да откриете на Biomall.bg

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
35.00 лв.
AMINO 2000 + LEUCINE 150 таблетки Pure Nutrition Повишава производителността при трениране Намалява чувството на умора Помага за по-интензивно трениране Поддържа баланса на азота в организ..
63.00 лв.
AMINO 2000 + LEUCINE 300 таблетки Pure Nutrition Повишава производителността при трениране Намалява чувството на умора Помага за по-интензивно трениране Поддържа баланса на азота в организ..
21.00 лв.
AMINO 2000 + LEUCINE 75 таблетки Pure Nutrition Повишава производителността при трениране Намалява чувството на умора Помага за по-интензивно трениране Поддържа баланса на азота в организм..
32.00 лв.
Amino Complete 850 мг 120/360 капсули | Now Foods Балансирана смес от аминокиселини Гарантирано качество на хранителната добавка За поддържане на оптимални енергийни нива в тялото Подпомаг..
75.00 лв.
Amino Complete 850 мг 360 капсули | Now Foods Балансирана смес от аминокиселини Гарантирано качество на хранителната добавка За поддържане на оптимални енергийни нива в тялото Подпома..
90.00 лв.
Amino-9 Essentials Прах 330 гр | Now Foods Подобрява усвояването на витамини и минерали Способства за изгаряне на мазнините Снабдява мускулите с енергия Понижава апетита Увеличава ф..
35.00 лв.
Beef Amino 2000 мг 150 таблетки | Pure Nutrition Отличава се с висока хранителна стойност Осигурява 2000 мг чист говежд протеин за таблетка Помага за бързото мускулно възстановяване У..
60.00 лв.
Beef Amino 2000 мг 300 таблетки | Pure Nutrition Отличава се с висока хранителна стойност Осигурява 2000 мг чист говежд протеин за таблетка Помага за бързото мускулно възстановяване У..
21.00 лв.
Beef Amino 2000 мг 75/150/300 таблетки | Pure Nutrition Отличава се с висока хранителна стойност Осигурява 2000 мг чист говежд протеин за таблетка Помага за бързото мускулно възстановяв..
54.00 лв.
Amino Liquid 1000 ml (Cherry Burst) I Universal Nutrition За поддържане на здрава психика и мозъчна дейност Повишава издръжливостта и физическата сила Укрепва тъканите и имунната система П..
89.00 лв.
Hyper AminoBolic 100 капсули | Cvetita Herbal Комбинация от левзея и левцин Намалява влиянието на стреса и помага при псифическо натоварване Укрепва здравето като цяло и увеличава силите Д..
На база ( 1)  Коментара
82.00 лв.
Optimum Nutrition Superior Amino 2222 160/320 таблетки Съдържа 2 грама ценни аминокиселини само в една таблетка 18 различни вида жизнено необходими аминокиселини Л-карнитин и Л..
104.00 лв.
Optimum Nutrition Superior Amino 2222 320 таблетки Съдържа 2 грама ценни аминокиселини само в една таблетка 18 различни вида жизнено необходими аминокиселини Л-карнитин и Л-орн..
110.00 лв.
Scitec Nutrition Amino 5600 | 1000 таблетки Amino 5600 ви дава формула с пълния спектър аминокиселини Произведени от изключително качествен суроватъчен протеин Дава максимален ефект за увели..
На база ( 1)  Коментара
33.00 лв.
Scitec Nutrition Amino 5600 | 200/500/1000 таблетки Amino 5600 ви дава формула с пълния спектър аминокиселини Произведени от изключително качествен суроватъчен протеин Дава максимален ефект ..
63.00 лв.
Scitec Nutrition Amino 5600 | 500 таблетки Amino 5600 ви дава формула с пълния спектър аминокиселини Произведени от изключително качествен суроватъчен протеин Дава максимален ефект за увелич..
43.00 лв.
3P Amino Matrix 240 таблетки | Biotech USA Подобрява издръжливостта Подпомага възстановяването и растежа на мускулите Намалява умората Помага за производството на енергия Поддържа метабо..
18.95 лв.
Amino 1250 120 таблетки | OstroVit Набор от есенциални, BCAA и неесенциални аминокиселини в оптимална доза Видимо подобрява натрупването на мускулна маса и сила Инхибира катаболизма на муску..
30.00 лв.
AMINO 2500 120 tablets | HS Labs Комплексен продукт, осигуряващ 18 аминокиселинни съединения Включва есенциалните ВСААs Подобрява мускулните влакна Подпомага бързото протичане на възстанов..
85.00 лв.
Amino 5000 700 таблетки | Nutri Smart За подобряване на издръжливостта За натрупване на повече мускули Спомага за премахване на излишните мазнини и натрупани килограми Амино 5000 700 на та..
47.00 лв.
Amino Build Elite 120 капсули | Biotech USA Страхотен продукт, богат на фолиева киселина, витамин Б и магнезий Запазва настроението и енергията Срещу развитие на злокачествени състояния Am..
85.50 лв.
Amino Complex Аминокиселини 200 капсули | Sanct Bernhard Съдържа протеинова смес, направена от картофи и яйца Биологичната стойност е 137, суроватъчният протеин е само 80 Представлява високо..
53.00 лв.
Amino Energy Zero with Electrolytes Прах 360 гр | Biotech USA Съдържа всички незаменими аминокиселини 100 мг кофеин на порция от 3 различни източника Без добавена захар и глутен Amino Ener..
39.95 лв.
Beef Amino 300 таблетки | OstroVit Подобрява регенерацията на мускулната тъкан Допринася за нарастването на нова мускулна тъкан Съдържа аминокиселини, извлечени от говеждо месо Предотвратя..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™