Фитър

Стомашно-чревен дискомфорт

Най-предпочитани в тази категория

Марка: NaturPharma Модел: Stomachon 30 Capsules
Stomachon 30 капсули | NaturPharmaЗа облекчаване на коремни болки и спазми при колит (СРЧ) Срещу неприятното подуване и болки в корема след х..
30.53 лв.
Без данък:30.53 лв.

Всеки човек, от най-малките деца до възрастните хора, е засегнат от време на време от болки в стомаха с различна степен на интензивност и произход. В по-голямата част от случаите болката е лека и от храносмилателен произход. Следователно не изисква продължително лечение.

Болки в корема, стомашни болки, подуване на корема - храносмилателните разстройства са често срещани ежедневни заболявания. В тази категория ще откриете медицински изделия при стомашно и чревно разстройство под формата на капсули, таблетки, супозитории или разтвори за пиене. Лечението на болки в стомаха се основава главно на лечението на причината за тях. Поради тази причина винаги е най-добре да се консултирате с лекар, в случай на стомашна болка с неясен произход.

Какви са признаците на остра коремна болка?

Острата, силна коремна болка почти винаги е симптом на интраабдоминално заболяване. В някои случаи може също да разкрие бъбречни, гинекологични, сърдечни, съдови, гръдни и понякога метаболитни заболявания. Свързаните клинични признаци (висока температура, кървене, диария, запек, повръщане и др.) и простите биологични изследвания, радиологията на корема без подготовка, ултразвукът или КТ на корема помагат за насочване на диагнозата.

Няколко стъпки за облекчаване на обичайните стомашни болки

Ако няма предупредителни признаци за коремна болка, които трябва да бъдат лекувани спешно или бързо и смятате, че няма смисъл да посещавате Вашия лекар (или да го посещавате отново), направете няколко стъпки, за да се облекчите:

  • ако вече сте се консултирали с лекар, следвайте неговите съвети и предписания,
  • опитайте се да се отпуснете,
  • дишайте спокойно,
  • почивайте,
  • яжте умерено в малки количества и адаптирайте диетата си към симптомите,
  • пийте вода.

Можете също така да облекчите болката, като вземете аналгетични или спазмолитични лекарства.

Не забравяйте да наблюдавате развитието на болката в стомаха си. Ако болката продължава или дори се влошава, или ако се появят други симптоми, консултирайте се с Вашия лекар.

Какви лекарства да приемате за болки в стомаха?

Стомашни спазми, подуване на корема, запек, стомашен рефлукс. Болката в стомаха може да се прояви по много различни начини и всеки тип болка има своето обяснение. Имате ли болки в корема и искате да знаете защо и как да ги отстраните?

Когато болките в корема се дължат на болезнени спазми на храносмилателния тракт, чийто произход се подозира (диария, прекомерна храна, колопатия, нервност, тревожност), е възможно да се облекчат с помощта на антиспазматични лекарства. Спазмолитиците с антихолинергични свойства могат да причинят досадни странични ефекти: сухота в устата, нарушения на акомодацията, умствено объркване при възрастни хора. Други спазмолитици обикновено се понасят добре при обичайни дози. В някои лекарства спазмолитикът се комбинира с храносмилателна превръзка или активен въглен, които могат да бъдат полезни при подуване на корема. Ефективността на спазмолитиците варира от човек на човек.

Статус: В наличност Марка: Epsilon Health
Effecol 3350 12 сашета | Epsilon HealthПри хроничен и случаен запек Не е необходимо дозата да се увеличава с течение на времето Не предизви..
19.14 лв.
Без данък:19.14 лв.
Статус: В наличност Марка: Epsilon Health
Effecol 3350 Junior 12 сашета | Epsilon HealthПри хроничен и случаен запек Подходящ лаксатив за продължителна употреба Не е необходимо доза..
18.81 лв.
Без данък:18.81 лв.
Статус: В наличност Марка: NaturPharma
Refalgin 20 таблетки | NaturPharmaНеутрализира и намалява стомашните киселини При гастроезофагеален рефлукс Облекчава при гадене и повръщан..
27.45 лв.
Без данък:27.45 лв.
Статус: В наличност Марка: NaturPharma
Refalgin педиатричен сироп 150 мл | NaturPharmaОблекчава неприятните усещания в стомаха Премахва киселините При гастроезофагеален рефл..
32.31 лв.
Без данък:32.31 лв.
Добави в количката
Статус: В наличност Марка: NaturPharma
Stomachon 30 капсули | NaturPharmaЗа облекчаване на коремни болки и спазми при колит (СРЧ) Срещу неприятното подуване и болки в корема след х..
30.53 лв.
Без данък:30.53 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed