Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Ново !
Производители
Категории
Пълен каталог

Аюрведа е древна индийска система за грижа за здравето. Думата е от санскритски произход: "аюр" означава живот, а "веда" - знание. Това обяснява значението на Аюрведа – наука не просто за здравето, а наука за самия живот. Принципите на Аюрведа са насочени към опазване на живота - здравословни навици и терапия не само на тялото, но и на психиката, взаимоотношенията и духа. Това е най-старата лечителска система в света. Чрез начина на живот и хранене тя цели да доведе до катарзис и пречистване на целия организъм.

В наши дни т. нар. „Аюрведа“ се разпространява като форма на алтернативна медицина. Тази практика е започната от Махариши Махеш Йоги, а най-много за нейното разпространение е направил Дийпак Чопра. Храненето е съществена и неизменна част от Аюрведа и идеята е, че ако се храните правилно, то тогава няма да са Ви нужни никакви лекарства. И обратното, ако си вредите с храната, която приемате, то никакви лекарства не могат да Ви помогнат.

Според Аюрведа най-ценна е съдържащата се в храната природна енергия, наречена "прана". В основата на аюрведичното хранене е разбирането, че всеки човек е различен и принадлежи към един или няколко от конституционните типове – "доши". Дошите могат да се опишат като три типа енергия: кафа (вода и земя), пита (огън и вода) и вата (въздух и пространство). И трите доши (енергии) присъстват във всеки един от нас, но в специфична комбинация, която се определя още при зачатието и е невъзможно да бъде променена. Грижата за здравето според Аюрведа е насочена към запазване на отношението между характерните за човека доши.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™