Фитър

Репеленти

В продължение на хилядолетия човечеството е търсило защита срещу вредители и други организми, които заплашват нашето здраве, нашата храна, нашата околна среда и местата, в които живеем и работим. Нашите основни защити срещу тези агенти на болести и унищожение са известни като „биоциди“.

Ранните биоциди включват естествен пиретрум (от цветя на хризантема), битум, камфор, оцет и розова вода. В съвременната дефиниция биоцидът е формулировка, съдържаща едно или повече активни вещества, които – в много малки дози – ще отблъснат, контролират или унищожат вредните организми.

Биоцидите са от съществено значение в нашето ежедневие за целите на превенцията и защитата. Те са предмет на собствен набор от разпоредби и не трябва да се бъркат с лекарства, използвани за лечение на човешкото тяло, или с продукти за растителна защита, използвани директно върху културите.

Биоцидите имат множество приложения с огромни ползи за всички нас

Продукти, които са предназначени да контролират конкретен вредител - например антимикробни продукти, които убиват микроорганизми или инсектициди за употреба срещу насекоми - се регулират от Европейския съюз чрез редица директиви и разпоредби, включително Регламента за биоцидните продукти.

Тези продукти се наричат "биоциди" и включват голямо разнообразие от продукти като дезинфектанти, антибактериални почистващи препарати, инсектициди и репеленти.

Биоцидите включват една или повече „Активни съставки“ – веществото, което контролира конкретния вредител – както и инертни съставки като стабилизатори, пропеланти, аромати или други елементи, които допълват формулата. 

С толкова много опции, налични на пазара, често е трудно да се избере най-доброто средство против комари и други насекоми. Съществуват всякакви продукти, включително спирали, течни изпарители, ароматни пръчици, спрейове, рол-они и лепенки. Всички тези продукти твърдят, че са най-добрата машина за справяне с досадните насекоми.

Защо да използвате репеленти?

Преди да отговорим какви са различните предимства от използването на добър репелент против комари, искаме да разберете причините, поради които е необходим такъв продукт. Хората по целия свят използват репеленти против комари поради следните причини:

 • Защита от комари: Репелентите против комари се използват за защита срещу болести, пренасяни от комари;
 • Повишава производителността: Използвайки репелент против комари, има по-малко шансове да се разболеете и да попречите на производителността си на работа или у дома;
 • Спестявате пари: Парите, изразходвани за добър репелент против комари, означават пари, спестени от медицинско лечение;
 • Качествено семейно време: С добър репелент против комари у дома семейството Ви ще се разболява по-малко и Вие ще можете да прекарвате качествено време с тях.

Вече обсъдихме защо хората използват репеленти против комари, така че сега е време да хвърлим светлина върху различните предимства на продуктите против комари:

 • Незабавна защита от комари: Най-добрите предимства на репелентите за комари е, че предлагат незабавна защита от комари. Те не само са ефективни при предпазване от комари, но и предпазват от мухи и други насекоми, като Ви осигуряват незабавно решение на проблема с вредителите;
 • Предотвратяват болести, пренасяни от комари: Второто предимство от използването на качествен репелент против комари е, че той отблъсква всички видове комари. Това от своя страна помага за минимизиране на шансовете за заразяване с болести, пренасяни от комари, като малария, денга и други;
 • Не са вредни за кожата: Качественият репелент против комари е щадящ кожата. Няма да причини вредни алергии на кожата Ви. Добрите репеленти са направени от 100% безопасни съставки, които качествено отблъскват комарите;
 • Безопасни за деца и домашни любимци: Друго предимство на репелента срещу комари е, че той е произведен, като се има предвид безопасността на децата и домашните любимци, и затова има по-малко вредни химикали или изобщо няма химикали.

8 съвета за избор на безопасен и ефективен репелент против комари

Задайте си следните въпроси, за да изберете най-безопасното и най-добро устройство против комари:

 • Какво е Вашето изискване – защита от комари навън или вътре в помещението?
 • Какви са съставките на препарата против комари?
 • Каква е цената и количеството?
 • Лесен ли е за използване?
 • Какви са инструкциите за употреба?
 • Безопасно ли е за деца и домашни любимци?
 • Ще отделя ли вредни изпарения или дим?
 • Ще има ли нужда от батерия?

Какви са предимствата от използването на качествен репелент против комари?

Използването на качествен репелент против комари предлага няколко предимства:

 • Помага за отблъскване на комари и болести, пренасяни от комари, като денга, малария, зика и др.;
 • Осигурява защита от дразнещи ухапвания от комари, което Ви позволява да се наслаждавате на дейности на открито без постоянен дискомфорт;
 • Освен това може да помогне за предотвратяване на алергични реакции и потенциални вторични инфекции, причинени от ухапванията от комари.

Всички репеленти срещу комари еднакво ефективни ли са?

Не, не всички репеленти против комари са еднакво ефективни. Ефективността на репелента зависи от активните съставки, които съдържа, и тяхната концентрация. Качествените репеленти против комари обикновено съдържат регистрирани от EPA активни съставки като DEET, пикаридин или масло от лимонов евкалипт (OLE), които имат доказана ефикасност срещу комари.

Безопасни ли са за използване репелентите против комари?

Когато се използват според указанията на производителя, качествените препарати против комари се считат за безопасни за употреба. Активните съставки, използвани в тези репеленти, са преминали строги тестове за безопасност. Въпреки това е изключително важно да се въздържате от нанасяне на репеленти върху увредена или раздразнена кожа и е препоръчително да ги държите далеч от обсега на малки деца, като се уверите, че не се прилагат близо до очите, устата или ръцете.

Могат ли да се използват репеленти против комари по време на бременност?

Повечето регистрирани от EPA репеленти против комари се считат за безопасни за употреба по време на бременност, когато се прилагат в съответствие с инструкциите. Въпреки това бременните жени трябва да се консултират със своя лекар, преди да използват репеленти, тъй като някои хора може да имат специфична чувствителност или предпочитания.

Могат ли репелентите против комари да предотвратят всички болести, пренасяни от комари?

Докато репелентите против комари могат значително да намалят риска от ухапвания от комари и болести, пренасяни от комари, те не могат да гарантират пълна превенция. Важно е да използвате репеленти в комбинация с други превантивни мерки, като носене на защитно облекло, използване на мрежи за легла и елиминиране на местата за размножаване на комари, за да увеличите максимално защитата срещу болести, пренасяни от комари.

Комарите могат да бъдат досадни и затова е важно да намерите начини да защитите себе си и семейството си от ухапване. Те са неудобство, но също така могат да пренасят различни инфекции и болести, така че е важно да се предотвратят ухапванията.

Репелентите против комари са задължителни за всяко събитие на открито. Производителите са предприели допълнителна стъпка, за да разработят различни марки и видове репеленти, за да отговарят на нуждите и изискванията на потребителите. Има за всеки по нещо.

Надяваме се, че разбрахте по-добре ползите от използването на качествен репелент против комари и как може да Ви помогне да се насладите на открито, без да бъдете притеснявани от комари.

Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Botanicals Spray 100 мл | SC JohnsonПродукт на растителна основа Отблъсква комарите и кърлежите далеч  Подходящ за употреба сред..
17.69 лв.
Без данък:17.69 лв.
Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Family Care Lotion 100 мл | SC JohnsonОтблъсква комарите до 4 часа Обогатен с екстракт от алое вера и дерматологично тестван Предпазв..
13.60 лв.
Без данък:13.60 лв.
Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Family Care Spray 100 мл | SC JohnsonЗащита за цялото семейство от комари Предпазва от хапещи и кръвопиещи насекоми Идеално средство ..
13.60 лв.
Без данък:13.60 лв.
Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Multi Insect Lotion 100 мл | SC JohnsonДейства успешно срещу комари, тигрови комари, хапещи мухи и кърлежи Подходящ за употреба от цяло..
15.76 лв.
Без данък:15.76 лв.
Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Multi Insect Spray 100 мл | SC JohnsonЗащитава от ухапвания от комари, кърлежи и мухи Държи настрана тропическите и тигровите комари в ..
15.76 лв.
Без данък:15.76 лв.
Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Tropical Lotion 100 мл | SC JohnsonЗа защита срещу ухапвания от насекоми Подходящ за употреба от цялото семейство Незалепваща, немазн..
16.83 лв.
Без данък:16.83 лв.
Статус: В наличност Марка: SC Johnson
Autan Tropical Spray 100 мл | SC JohnsonЗа защита срещу ухапвания от кръвосмучещи насекоми Може да се използва от цялото семейство Немазна ..
16.83 лв.
Без данък:16.83 лв.
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed