Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Йога асани за стягане на корема

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 4124 прегледа на този пост

Съдържание на Йога асани за стягане на корема


Да поддържаме коремната стена стегната и здрава има не само естетически причини, но и редица здравословни такива: стегнатата коремна стена е гаранция за поддържане на добра стойка, поддържа вътрешните органи, чрез здравите коремни мускули поддържаме баланс и стабилност.  Когато заздравим коремните мускули, може да си поставим много по-високи фитнес цели, тъй като те биха ни го позволили. Много от йога асаните работят за средната част на тялото и най-вече за корема. Хубавото при тях е, че тонизират цялото тяло, помагат ни да се концентрираме и да се освободим от напрежението (защо да изберем йога пред останалите спортове, прочетете тук). Освен това, за да правим йога вкъщи, не ни трябва нищо друго освен постелка, желание и положителна нагласа. Кои са йога асаните, които са пътят към стегнат корем, и как да ги изпълняваме?Йога търкаляне за укрепване на долните коремни мускули.

Йога асани за стягане на корема:

Йога търкалянe

Седнете на пода със свити в коленете крака и приближете тялото към тях, докато главата опре в коляното. Започнете да се търкаляте назад, а след това с тласък напред. При търкаляне назад вдишвайте, а напред издишвайте. Асаната работи за долните коремни мускули, които включваме, за да извършим движението назад. Други ползи от нея са, че помага при проблеми с храносмилането, загрява цялостно тялото и премахва болките в гръбнака, гърба и врата. За да има ефект, повторенията трябва да са поне 20 в 2 или 3 серии.

Колянна целувка

Колянна целувка за стягане на корема и разтягане на гърба. От лег повдигнете горната част на тялото, докато обхванете с ръце глезените. Стремете се да докоснете с чело коленете. Това, разбира се, няма да стане от първия път, но с течение на времето коленете ще са все по-близо. Постоянството е всичко в йога и след време с изненада ще установите, че ставате все по-гъвкави и се доближавате към максимума на изпълнение на асаните. Повторете колянната целувка десетина пъти, като задържате в долната позиция от 30 до 60 секунди. При асаната освен че се стяга коремът, се разтяга гърбът и се укрепва гръбначният стълб.

Ралo

От поза свещ започнете да накланяте краката назад, докато опрат пода. При асаната се усеща натиск върху гърба и врата, но натискът всъщност облекчава болките в тези зони. Краката трябва да са изпънати, а ръцете да докоснат стъпалата. Асаната помага при храносмилателни проблеми като запек, подобрява кръвообращението и тонизира нервната система. Повторете 10 пъти, а при напредване правете и серии.

Лък

Асаната лък стяга корема, седалището и бедрата. От коремен лег хванете с ръце двата си глезена. Вдишайте и повдигнете горната част на тялото максимално нагоре, като издърпвате и краката. Задръжте 20-30 секунди, след което повторете 10 пъти. При втора серия може да правите лека люлка, като се търкаляте леко напред към гърдите, а след това назад към колената. Асаната е много важна за укрепване на гръбначния стълб, подобрява храносмилането, освен коремните, укрепва седалищните, гръбните и гръдните мускули.

Скакалец

От коремен лег повдигнете събраните крака максимално нагоре. Дланите и главата докосват пода. Задръжте колкото можете, а постепенно увеличавайте разстоянието, на което повдигате краката, и времето на задържане. Като за начало повтаряйте 10 пъти. Асаната стимулира отделителната система, укрепва поясните прешлени и помага при проблеми с тях, заздравява коремните, седалищните, бедрените и гръбните мускули.

Лoдка

кобра за разтягане на коремните мускули.От тилен лег повдигнете едновременно горната част на тялото и краката. Краката трябва да са събрани, а ръцете да ги обхванат. Балансирайте само с таза, опрян на пода, и задръжте с изправен гръб и крака 20-30 секунди. Тялото отстрани трябва да наподобява триъгълник, а ъгълът да е около 45 градуса. Повторете. Асаната укрепва коремните, бедрени и гръбните мускули и разтяга ставите в колената.

Кобра

За завършек на йога асаните, стягащи корема, е добре той да бъде разтегнат. Кобра е отлично средство за това, като едновременно разтяга гръбначния стълб и премахва напрежението в него. От коремен лег с ръце до гърдите повдигнете горната част на тялото до таза. На пода са краката от бедрата надолу. Повдигнете колкото можете и обърнете поглед към тавана. Тялото трябва да прилича на змия, готова да скочи.

Йога асани за стягане на корема Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
×

Зеодерм хидратиращ крем - уникален, изключително хидратиращ крем, който заздравява и регенерира кожата и слага край на сърбежа и възпалената кожа!

#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™