Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Постоянно сме бомбардирани с реклами за различни добавки и как те могат да подобрят нашето здраве и благосъстояние. Но наистина ли работят? Много хора изглежда смятат, че една добавка, по-специално, може да помогне за съня, тревожността, депресията и други здравословни проблеми: мелатонинът.

В Biomall.bg можете да откриете Мелатонин от 1, 3, 5 или 10 милиграма на изгодни цени под формата на таблетки, капсули, желирани таблетки!

Мелатонинът е хормон във Вашия мозък, който контролира цикъла сън-събуждане. Вашият мозък го произвежда предимно през нощта, когато има тъмнина, за да Ви помогне да заспите.

За съжаление, производството на мелатонин намалява с възрастта и не всички хора успяват да заспят лесно и да спят здраво. Ето защо много хора избират да приемат хранителни добавки с мелатонин

Какво представлява мелатонинът?

Мелатонинът е естествен хормон, който играе роля в съня. Производството и освобождаването на мелатонин в мозъка са свързани с времето на деня, нарастват вечер и намаляват сутрин. Светлината през нощта блокира производството му.

Проведени са изследвания върху добавки с мелатонин за нарушения на съня, като късно заспиване, смущения във вътрешния „часовник“ на тялото, безсъние и проблеми със съня сред хората, които работят нощни смени. 

Мелатонинът е хормон, който естествено се секретира от епифизната жлеза в мозъка, която се намира точно над средния мозък и е с размер само на грахово зърно. Неговото производство и освобождаване се стимулират от тъмнината и се потискат от светлината. Мелатонинът е мощна антиоксидантна молекула с доказан антихипертензивен и липидопонижаващ ефект.

Мелатонин от 5 мг или 10 мг на ниска цена от водещи производители, който може да намерите на Biomall.bg, ще направи съня Ви по-продължителен и спокоен. 

Кога да приемаме мелатонин?

Мелатонинът играе критична роля в регулирането на нашия биологичен часовник или циркадния ритъм и времето на дозите е важно. Обикновено се произвежда в част от мозъка, наречена епифизна жлеза, и се освобождава по време на периода на тъмнина от залез слънце до изгрев. Когато се приема като хранителна добавка, достига максимална концентрация в кръвта Ви след 30 минути. Много хора трябва да приемат мелатонин вечер преди лягане, но любопитно е, че има и хора, които всъщност трябва да го приемат сутрин.

  • За проблеми със заспиването: Вземете мелатонин 30 минути преди лягане;
  • За нощни сови: Хората със синдром на забавена фаза на съня може да искат да приемат мелатонин няколко часа преди желаното време за лягане. Например, ако естествено заспивате в 2 часа сутринта, но желаете да си легнете в 23:00, можете да помислите да го вземете още в 21:00;
  • За ранни птици: Ако имате симптоми на синдром на напреднала фаза на съня, при който се събуждате твърде рано, опитайте да вземете мелатонин сутрин след събуждане. Това състояние е сравнително рядко, може би засяга по-малко от 1% от хората. Ако обмисляте употреба по този начин, консултирайте се с лекар за насоки.

Доказани ползи от мелатонина

Мелатонинът е най-известен със способността си да помага на хората да заспят и да запазят съня си. Когато приемате добавки с мелатонин, те предупреждават мозъка Ви, че е време за сън. Нивата на мелатонин се повишават два часа преди лягане, така че това може да е подходящо време за приемане на добавка с мелатонин. За деца и възрастни със забавена фаза на заспиване мелатонинът може да помогне да заспят по-бързо.

Не само това, но мелатонинът подобрява и качеството на Вашия сън. Ще се събудите по-скоро отпочинали, отколкото сънливи или гроги.

Може да поддържа по-добър сън

Мелатонинът е известен като хормон на съня и има основателна причина. Това е едно от най-популярните средства за подпомагане на съня и често срещано естествено средство срещу проблеми като безсъние. Изследванията показват, че мелатонинът може да поддържа по-добър сън.

Може да насърчи здравето на очите

Мелатонинът е с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на увреждане на клетките и да поддържат очите Ви здрави. Изследванията показват, че мелатонинът може да бъде полезен при състояния като глаукома и свързана с възрастта макулна дегенерация.

Свързана с възрастта макулна дегенерация

Мелатонинът може да намали риска от очни заболявания, включително свързана с възрастта макулна дегенерация. Според едно проучване, освен че е мощен антиоксидант, мелатонинът може да помогне за контролиране на пигментацията на очите и да регулира количеството светлина, достигащо до фоторецепторите, предпазвайки очите от увреждане.

Аутизъм

Според изследвания много хора с аутизъм не произвеждат достатъчно мелатонин, което води до нарушения на съня. Няколко проучвания съобщават, че мелатонинът не само подобрява началото, качеството и продължителността на съня, но също така се свързва с по-добро поведение през деня. Необходими са обаче повече изследвания, за да се определи идеалната дозировка и времето на сънотворното.

Часовата разлика

Джет лаг се причинява от бързото пътуване през няколко часови зони, което води до нарушен сън, умора през деня и усещане за цялостен дискомфорт. Няколко проучвания са установили, че мелатонинът е ефективен в борбата със симптомите на джет лаг.

Мелатонинът защитава митохондриите в клетките и инхибира клетъчната смърт

Митохондриите са частите от клетката, отговорни за генерирането на енергия. Когато произвеждат енергия, ROS (реактивни кислородни видове) и RNS (реактивни азотни видове) са нейни странични продукти. Тези ROS и RNS увреждат митохондриалната ДНК и протеини, което води до клетъчна смърт. Мелатонинът се среща естествено в частите на тялото, които се нуждаят най-много от него, включително сърцето, мозъка и нервната система. Като действа като антиоксидант, той защитава и почиства митохондриите на клетките и предотвратява заболяванията в тези части на тялото, когато присъства в здравословни количества.

Добавки и дозировка на мелатонин

Хранителни добавки с мелатонин

Мелатонинът се предлага без рецепта в много аптеки и магазини за хранителни добавки под формата на таблетки, капсули, дражета, таблетки за смучене, дъвки, тинктури и други. Няма препоръчителна дневна доза за мелатонин, но обикновено се продава в дози от 1 милиграм, 3 милиграма, 5 милиграма и 10 милиграма. Здравните специалисти обикновено препоръчват да започнете с най-ниските дози и постепенно да увеличавате приема, докато намерите количеството, което работи за Вас. 

Допълването на диетата с мелатонин ще помогне за облекчаване на тялото и ума със здравословен сън, за да сте отново във форма. Вземете на уникално ниска цена от Biomall.bg продукт с Мелатонин от 1, 3, 5 милиграма или 10 милиграма.

Дозировка

Повечето лекари и експерти смятат, че мелатонинът като цяло е безопасен. Въпреки това той може да причини странични ефекти, когато хората го приемат в повече от препоръчителните количества. Консумирането на твърде много от тази добавка може да доведе до случайно предозиране. Ако се интересувате да опитате мелатонин, започнете с по-ниска доза добавка. Например започнете с 0,5 мг или 1 мг 30 минути преди лягане. Ако това не Ви помага да заспите, опитайте да увеличите дозата си мелатонин до 3-5 мг.

Странични ефекти и безопасност

Допълнителният мелатонин се счита за безопасен и нито едно изследване не е разкрило сериозни странични ефекти до момента. И все пак са необходими повече изследвания, за да се оценят дългосрочните му ефекти. Настоящите данни сочат, че добавките с мелатонин са безопасни, нетоксични и не предизвикват пристрастяване. Като се има предвид това, някои хора могат да получат леки странични ефекти като сънливост, замаяност, главоболие и гадене. Мелатонинът може също да взаимодейства с различни лекарства. Те включват разредители на кръвта, лекарства за кръвно налягане и антидепресанти. Ако приемате някое от горните, най-добре е да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете прием на хранителна добавка с мелатонин.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
На база ( 1)  Коментара
30.00 лв.
Течен Мелатонин 3 mg 59 ml | Now Foods Облекчава безсънието Помага за продължителен и спокоен сън Подобрява тонуса и настроението Подходящ при нощен тип работа Улеснява заспиването Удо..
50.00 лв.
Melatonin 10 мг 100 вегетариански капсули | Now Foods Има силно антиоксидантно действие Защитава от ракови заболявания Повишава имунитета Действа като адаптоген Усилва потентността..
22.00 лв.
Melatonin 3 mg 100 capsules I Pure Nutrition Регулира продължителността, качеството и времето на съня Регулира биологичните ритми на организма при смяна на часови пояси Добър помощник е за х..
28.99 лв.
Melatonin 5 мг Timed Release 100 таблетки | Natrol Подобрява качеството на съня С добавен Витамин В6 Вегетариански продукт Грижи се за цялостното здраве Какво знаем за Мелатонина? ..
30.99 лв.
Time Release Advanced Sleep Melatonin 10 мг 60 таблетки | Natrol Нова двуслойна таблетка с удължено освобождаване Съдържа Витамин В6 Помага ви да заспите по-лесно Намалява честите събуждан..
На база ( 1)  Коментара
13.60 лв.
Мелатонин (Melatonin) 3 мг от Now Foods - за здрав и спокоен сън Помага за по-здрав сън Подпомага имунната защита Не предизвиква сънливост Мелатонин капсули понижава чувството ..
29.49 лв.
Мелатонин 5 мг 90 подезични таблетки | Natrol За по-добър и качествен сън Повишава тонуса Има антиоксидантно действие Елиминира стреса Мелатонин 5 мг 90 подезични таблетки I Na..
43.49 лв.
Мелатонин (Melatonin) 3 мг от Natrol - за здрав и спокоен сън Помага при безсъние Може да регулира холестерола Подсилва имунната система При проблеми със съня - решението е Мелатон..
49.49 лв.
Мелатонин (Melatonin) 3 мг от Natrol - за здрав и спокоен сън Помага при безсъние Може да регулира холестерола Подсилва имунната система При проблеми със съня - решението е Мелатон..
На база ( 1)  Коментара
26.49 лв.
Мелатонин (Melatonin) 3 мг от Natrol - за здрав и спокоен сън Помага при безсъние Може да регулира холестерола Подсилва имунната система При проблеми със съня - решението е Мелатон..
30.99 лв.
Melatonin (Fast Dissolve) 10 мг 60 таблетки | Natrol За здрав сън без прекъсване Подобрява процеса на заспиване Регулатор на биологичния часовник При работа с нощни смени и смяна на ч..
24.49 лв.
Melatonin 1мг - Time Release 90 таблетки | Natrol Мелатонин с удължено освобождаване Насърчава нормалния, непрекъснат сън Безопасна алтернатива на хапчетата за сън Засилва когнитивните фун..
24.49 лв.
Melatonin (Time Release) 3 мг 100 таблетки | Natrol Полезен при проблеми със заспиването Спомага за регулирането на биологичния часовник Помага за подобряване нивата на мелатонин при възраст..
-15%
13.30 лв. 11.31 лв.
Melatonin 1 мг 120 капсули | Swanson Подобрява съня Отстранява нервното напрежение и стимулира релаксацията Подкрепя здравето на очите, стомаха и сърцето Мелатонин 1 мг за Спокоен Сън Капс..
39.99 лв.
Melatonin 1 мг 180 таблетки | Natrol За здрав сън, без непрестанни пробуждания За успешно и бързо заспиване вечер За добра почивка нощем и добро възстановяване на силите За подобряване кач..
9.95 лв.
Melatonin 1 мг 180 таблетки | OstroVit Напълно натурален продукт Грижи се за качеството на съня Действа успокояващо и Ви кара да се отпуснете Подходящ за употреба при смяна на часовата зон..
15.99 лв.
Melatonin 1 мг 200 капсули | KFD Nutrition Спомага бързото заспиване Намалява депресията и тревожността Действа успокояващо Подобрява качеството на Вашия сън Спомага за успокояване преди..
22.49 лв.
Melatonin 1 мг 90/180 таблетки | Natrol За здрав сън, без непрестанни пробуждания За успешно и бързо заспиване вечер За добра почивка нощем и добро възстановяване на силите За подобряване ..
28.49 лв.
Melatonin 10 мг 120 желирани таблетки | Biovea Стимулира добрия и качествен сън Подходящ за хора, които работят нощни смени Спомага за контролиране на биоритъма на циклите на бодърстване и с..
49.90 лв.
Melatonin 10 мг 120 таблетки с бързо усвояване | 21st Century Помага за регулиране на биологичния ритъм Противодейства на нарушенията на съня Насърчава спокойния и дълбок сън Подпомага кос..
49.90 лв.
Melatonin 10 мг с удължено освобождаване 120 таблетки | 21st Century Мелатонин с удължено освобождаване Насърчава нормален, непрекъснат сън Укрепва когнитивните функции Намалява броя на но..
8.99 лв.
Melatonin 3 мг 100 капсули | Bioherba Изцяло натурален продукт За продължителен и спокоен сън За справяне по-лесно с часовата разлика Мелатонин Добавка за Спокоен Сън на капсули е на топ ц..
12.00 лв.
Melatonin 3 мг 60 капсули | Haya Labs Действа релексиращо и успокояващо за организма Не причинява сънливост при събуждане Спомага за по-бързото заспиване Имунна подкрепа на организма Мел..
27.99 лв.
Melatonin 5 мг 60 желирани таблетки | Biovea Помага за по-бързо заспиване Насърчава здравословния и спокоен сън Приятен вкус на плодове Мелатонин 5 мг 60 гъмита е на прекрасна цена от Biov..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™