Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Гъбите майтаке (Grifola Frondosa) са само един пример от много функционални гъби, които са били инструмент в билкарските практики от векове. 

Какво представляват гъбите Майтаке?

Гъбите майтаке са вид функционална гъба. Функционалната храна се дефинира като храна, която може да съдържа стойност за нашите тела, надхвърляща нейния хранителен състав. Поради тази причина традиционните китайски билкари са използвали гъби Майтаке в своите практики от векове.

Майтаке, известна още като „танцуваща гъба“ поради значението си, се нарича още „кокошката на гората“, тъй като шапката на гъбата съдържа гроздове, които приличат на седнала кокошка. Това е кафява гъба и прилича на гигантска борова шишарка.

Гъбите майтаке растат в дъното на дъб, бор и бряст в Азия и Северна Америка. Те имат адаптогенни свойства, което означава, че могат да помогнат на тялото ни да се адаптира към случаен стрес върху тялото. Можете да готвите с гъбата майтаке - тя е чудесна добавка към ризото с гъби, или да я приемате под формата на добавка.

Хранителни вещества

В този раздел ще обсъдим хранителните компоненти на гъбата майтаке (Grifola Frondosa) и ползите, които те могат да имат върху тялото и цялостното здраве.

Ниацин

Ниацинът е съединение, което може да е от полза за естествената способност на тялото да произвежда добър холестерол, което води до цялостно здраве на сърцето и общо благосъстояние.

Фосфор

Фосфорът е съединение, което може да бъде много полезно за здравето на Вашите кости.

Рибофлавин

Нивата на рибофлавин са от съществено значение за поддържането на добро цялостно здраве. Рибофлавинът, открит в гъбите майтаке, е жизненоважен за формирането на здрава кожа, храносмилателния тракт и кръвните клетки и поддържа мозъчната функция.

Калий

Калият може да помогне с подкрепа за сърдечно-съдовата функция, мускулната и нервната функция и синтеза на протеини.

Витамини B и C

Гъбата Майтаке е от полза за тялото, като осигурява здравословен източник на витамини B и C. Витамин C е инструмент за поддържане на здравето на имунната система. Витамин B работи за поддържане на енергийните нива на тялото.

Мед

Медта е основна добавка за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане. Освен това осигурява подкрепа на имунната система и спомага за насърчаване на производството на колаген, който е от съществено значение за здравата кожа.

Антиоксиданти

Антиоксидантите в майтаке гъбите могат да подпомогнат естествената способност на тялото да се бори със свободните радикали в тялото. Може да намерите богат запас от антиоксиданти в екстракта от гъба Майтаке.

Фибри

Ползите за здравето от фибрите се отнасят за Вашата храносмилателна система. Фибрите помагат за поддържането на здрави черва, а богатото снабдяване с фибри може да гарантира здрава имунна система.

Въглехидрати

Въглехидратите са от съществено значение за поддържане на здравословни енергийни нива. Тъй като гъбата Майтаке е зеленчук, тя може да бъде богат източник на въглехидрати и ще Ви помогне да поддържате енергийните си нива високи през целия ден и да снабдите тялото си с горивото, от което се нуждае.

Мазнини

Въпреки че е лошо да имате в диетата си твърде много мазнини, можете да се възползвате от включването на здравословни мазнини. Мазнините са от съществено значение, за да помогнат на тялото Ви да абсорбира жизненоважни хранителни вещества, като витамини C, B и D.

Протеин

Гъбата майтаке също може да осигури здравословен източник на протеин, което е особено полезно, ако сте веган и се нуждаете от източник на протеин, който да включите в диетата си.

Гъби майтаке: ползи за Вашето здраве

След като вече знаете за многото полезни хранителни вещества, предлагани от гъбата Майтаке, нека да разгледаме ползите за здравето, които можете да спечелите, като включите гъбата Майтаке във Вашия набор от хранителни добавки.

Може да поддържа здравословни нива на кръвната захар и холестерола

Хранителните вещества в гъбата майтаке могат да бъдат полезни в подпомагането на тялото да управлява кръвната захар и холестерола на вече здрави нива.

Може да поддържа здравето на червата

Здравите черва поддържат безпрепятствена храносмилателна функция, което е от съществено значение за поддържане на Вашата имунна функция.

Може да убие раковите клетки

Има някои обещаващи открития, когато става въпрос за майтаке и ролята им в борбата с рака. Гъбите майтаке отдавна са одобрени в Япония и Китай като допълнение към стандартното медицинско лечение на пациенти с рак. Смята се, че майтаке активира определени клетки, които атакуват рака, включително макрофаги, Т-клетки и естествени клетки убийци.

Едно проучване през 2013 г. е установило, че d-фракцията на майтаке потиска растежа на клетките от рак на гърдата, докато други изследвания показват, че комбинирането на D-фракция на майтаке с витамин С може да бъде възможен алтернативен подход за лечение на рак.

Може да поддържа управление на теглото

Ако искате да управлявате теглото си, хранителните вещества и здравословните мазнини в гъбата Майтаке могат да я направят отлична диетична храна. Освен това хранителните вещества в гъбата Майтаке могат да бъдат инструмент за стимулиране на метаболизма и за управление на теглото.

Може да осигури адаптогенна подкрепа

Адаптогенните вещества могат да поддържат естествената защита на тялото срещу стрес и умора. Приемането на добавка от гъба майтаке може да укрепи тялото Ви срещу онези случайни пристъпи на стрес, които се появяват от време на време.

След като вече знаете за многобройните предимства на гъбите майтаке, нека обсъдим някои от най-добрите начини да ги включите в ежедневието си.

Хранителни добавки с гъби майтаке

Хранителна добавка от гъби майтаке може да бъде лесен начин да ги включите във Вашата диета. От съществено значение е да търсите добавки, които използват само плодното тяло, за да се възползвате напълно от предимствата на тази функционална гъба. 

Капсули

Ако търсите добавка от гъби, която можете да приемате с минимални усилия, може да предпочетете функционална гъбена капсула. Ако винаги бързате сутрин, можете лесно да съхранявате Вашите капсули в колата си и да ги вземете, докато шофирате за работа. Този универсален начин за приемане на функционални гъби може лесно да се впише във всяка рутина.

Тинктура

Тинктурата от екстракт от гъби е универсална добавка, която можете да приемате самостоятелно или да включите в любимите си рецепти. Консумирането на гъби Майтаке под формата на тинктура може да Ви даде ползите по-бързо от всеки друг вид добавка. Просто поставете няколко капки под езика си и тинктурата ще се абсорбира в кръвта Ви.

Можете също така да добавите няколко капки тинктура към любимото си смути, сутрешна напитка или вечерно мляко. Или дори можете да добавите към овесената си каша! Когато използвате тинктура, за да получите дневната си доза функционални гъби, възможностите са безкрайни!

Гъмита

Гъмитата са отлична алтернатива, ако сте фен на вкусните бонбони и не сте склонни да приемате таблетки. Дражетата са бърз и лесен начин да получите дневната си доза функционални гъби, за да поддържате цялостното благосъстояние на тялото си.

Прах

Вие посещавате фитнес и редовно пиете протеинови смутита? Тогава ще харесате гъба майтаке на прах. Можете да включите функционалната гъба на прах в сутрешния си шейк!

Подобно на тинктурата от гъби, можете да добавите праха от гъби майтаке към всяка рецепта, която сметнете за подходяща. И тъй като смесите от гъби се предлагат в различни вкусове, можете да съпоставите перфектния вкус с любимата си рецепта!

Прясното майтаке може да бъде идеалното допълнение към всяка рецепта със своя богат и земен вкус. Въпреки това ползите за здравето от Майтаке може да надхвърлят хранителната им стойност и наситения вкус. Като включите гъбите майтаке в диетата си, може да поддържате здравето на сърдечно-съдовата система и да се възползвате от благоприятните им за здравето свойства.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
64.00 лв.
Maitake Mushroom 60 капсули | Dr. Biomaster Изключително мощно противораково средство Подсилва ефективно имунната система Активира и увеличава влиянието на клетките на имунитета ..
17.15 лв.
Майтаке гъби на прах 60 гр | ZOYA Укрепва имунната система Мощно антиканцерогенно средство Снема умората Спомага обмяната на веществата Действа срещу сърдечно-съдови проблеми Пон..
38.00 лв.
Maitake Mushroom 100 гр прах | Dr. Biomaster  Защитава тялото от увреждане на клетките Подпомага нормалното функциониране на имунната система Поддържа сърцето здраво чрез есте..
13.49 лв.
Maitake Mushroom Extract 450 мг 100 капсули | Bioherba Укрепва имунната система Подобрява антиоксидантната защита Зарежда с енергия и издръжливост Спомага обмяната на веществата Защитава..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™