Фитър

Пролин

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Now Foods Модел: L-Proline 500 mg 120 Veg Capsules
L-Proline Пролин 500 мг 120 веге капсули | Now FoodsПодобрява производство на колаген Укрепва съединителната тъкан Вегетариа..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Марка: Haya Labs Модел: L-Proline 1000 mg 100 Capsules
L-Proline 1000 мг 100 капсули | Haya LabsПодобрява здравето на сърдечно-съдовата система Подпомага изграждането на съединитална тъкан ..
34.00 лв.
Без данък:34.00 лв.
Марка: Swanson Модел: L-Proline 500 mg 100 Capsules
L-Proline 500 мг 100 капсули | SwansonЗа подобряване текстурата на кожата Спомага възстановяването след наранявания на меките тъкани За под..
45.90 лв.
Без данък:45.90 лв.

Има някои вещества, които тялото Ви вече произвежда, бо са толкова полезни, че изискват да ги приемате допълнително. L-пролин е едно от тези вещества. Може да е от полза не само за Вашата кожа и стави, но и за имунната Ви система. За щастие, тялото ни го произвежда само, но това невинаги означава, че не е необходим допълнителен тласък.

Какво е пролин?

L-пролинът е вид аминокиселина, която човешкото тяло естествено произвежда. За някои хора приемът на L-пролин не е необходим за подобряване на здравето. Вашето тяло вече произвежда достатъчно, при условие, че поддържате здравословна диета. Въпреки това за тези, които са на нехранителна диета в продължение на няколко години или повече, може да се наложи да приемат добавки с пролин, а ние Ви предлагаме такива на много достъпни цени.

Изследванията показват, че кръвните нива спадат с 20-30% при диета без пролин. Това означава, че трябва да получим малко пролин от храната.

Като се има предвид това, само защото пролинът не се счита за основен, не означава, че му липсва цел. Пролинът е основна част от колагена, най-разпространеният протеин на земята. Колагенът е това, което изгражда нашата кожа, стави и всяка съединителна тъкан. Без пролин и другите аминокиселини, които изграждат колагена, тялото не може да лекува рани, да поддържа здрави стави или да изгражда мускули. Но ползите от пролина не спират с колагена; той има някои собствени ползи за здравето.

Какви са ползите за здравето от пролина?

Поддържа здравето на кожата и възстановява рани

Колагенът изгражда кожата и съединителната тъкан. Пролинът е съществена част от колагена. Без пролин (или в действителност без колаген) раните няма да зараснат, защото тялото няма да може да възстанови кожата, когато се нараните. Освен това кожата Ви ще увисне, защото няма да има нищо, което да я задържи на място. Съединителната тъкан свързва нещата заедно. Всичко се разпада без колаген. Консумацията на достатъчно аминокиселини за производството на колаген, особено пролин, хидроксипролин и глицин, помага да се поддържа кожата стегната, здрава и да изглежда млада.

Подпомага храносмилателната функция

Пролинът може да помогне при лечение на синдрома на пропускливите черва чрез укрепване на чревната лигавица. Пропускливи черва е състояние, при което в лигавицата на червата се отворят малки дупчици, позволяващи навлизането на патогени. Това предизвиква възпаление. Аминокиселините, включително пролин, са необходими за възстановяване на всички увредени чревни клетки, запазвайки лигавицата непокътната. Пролинът също помага за намаляване на възпалението и подобряване на имунната функция в храносмилателната система. Често срещана препоръка за лечение на пропускливи черва е редовното приемане на костен бульон, отчасти поради високото му съдържание на пролин.

Намалява риска от сърдечни заболявания

Сърдечните заболявания остават водещата причина за смърт в света. Мастните натрупвания в стените на артериите причиняват инфаркти и инсулти поради запушване. То предотвратява преминаването на кръвта. Но пролинът помага за освобождаването на част от тази заседнала мазнина, помагайки за премахване на блокажа. Това я изпраща обратно в кръвния поток за използване другаде. Пролинът може да помогне за намаляване на риска от инфаркт.

Намалява възпалението и помага за справяне със стреса

Пролинът помага за намаляване на възпалението, което насърчава здрава имунна система. Той също така помага за задействането на каскада от противовъзпалителни съединения и гени, които помагат за възстановяване от стреса от околната среда. Пролинът помага за по-ефективно производство на енергия, което ни позволява да се справяме по-добре със стреса. Освен това добавките с пролин помагат за възстановяване ДНК, увредена от оксидативен стрес, и за насърчаване детоксикацията на черния дроб. Всички тези функции водят до подобрена имунна система и намаляване на възпалението. Това намалява общия риск от заболяване, което Ви кара да се чувствате добре.

Укрепва ставите и други съединителни тъкани

Тъй като пролинът е част от колагена, той е необходим за възстановяване на всякакъв вид съединителна тъкан. Съединителната тъкан помага за задържането на костите на място и се действа като амортисьор. Пролинът помага за поддържането и възстановяването на съединителната тъкан. Имате нужда от пролин, за да може организмът Ви да синтезира друга аминокиселина, наречена хидроксилизин, един от основните компоненти на колагена, сухожилията и мускулите.

Ние естествено произвеждаме по-малко колаген с възрастта и състоянието на ставите ни започва да се влошава с времето. За това допринася и лоша диета, стрес за ставите и наднормено тегло. Консумирането на повече аминокиселини, които помагат за образуването на колаген, може да помогне за подпомагане на образуването на нова съединителна тъкан, хрущял и дори за укрепване на костите. Пролинът помага за намаляване на възпалението, което запазва подвижността и функцията на ставите и намалява болката, свързана със стареенето. Ако искате да се възползвате от всички ползи на пролин, изберете качествена хранителна добавка на топ цена само от БиоМол!

Пролин - хранителни източници

Тъй като пролинът е аминокиселина, ще го намерите в храни с високо съдържание на протеини, особено тези с високо съдържание на колаген. Обикновено животинските храни с колаген включват тези със съединителна тъкан. Например цяло пиле (с кости и кожа) съдържа повече колаген от пилешки гърди без кости и кожа.

Не съществува препоръчителна дневна доза от пролин. "Несъществените“ аминокиселини се намират в много храни. Ако ядете каквато и да е храна с протеини (дори и вегетариански източници), най-вероятно отговарят на нуждите Ви.

Храните с най-високо съдържание на пролин включват:

  • Костен бульон;
  • Желатин;
  • Меса от органи като черен дроб;
  • Добавки с колаген;
  • L-пролин добавки;
  • Говеждо месо;
  • Пиле;
  • Диво уловена риба;
  • Яйца.

Най-добрият начин да получите пролин в диетата си е да консумирате качествени източници на колаген. Костният бульон е чудесен източник на колаген и пролин, с други важни аминокиселини като хидроксипролин и глицин.

Ако кожата или ставите са по-голяма грижа за Вас, може да искате да използвате колаген на прах. Тази безвкусна добавка може да се смесва в смутита, печива или супи. Въпреки че има добавки с пролин пазара, колагенът на прах осигурява по-голямо разнообразие от аминокиселини в подкрепа на здравето. Добавката с колаген подобрява здравето на ставите и помага за поддържане на стегнатостта на кожата.

Пролинът работи най-добре, когато се консумира с храни с високо съдържание на витамин С. Така че комбинирайте добавката с пролин с цитруси, домати или ягоди. Чудесен начин да се уверите, че тялото Ви използва пролина, който приемате, е да си направите например смути с малко колаген на прах и ягоди.

Статус: В наличност Марка: Now Foods
L-Proline Пролин 500 мг 120 веге капсули | Now FoodsПодобрява производство на колаген Укрепва съединителната тъкан Вегетариа..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Haya Labs
L-Proline 1000 мг 100 капсули | Haya LabsПодобрява здравето на сърдечно-съдовата система Подпомага изграждането на съединитална тъкан ..
34.00 лв.
Без данък:34.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Swanson
L-Proline 500 мг 100 капсули | SwansonЗа подобряване текстурата на кожата Спомага възстановяването след наранявания на меките тъкани За под..
45.90 лв.
Без данък:45.90 лв.
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed