Фитър

Суроватъчен протеин

Изберте подкатегория или накой от нашите най-добри продукти

Когато търсите фитнес добавка, е предизвикателство да откриете кой протеин е най-добрият, който да п..
Не е изненадващо, че повечето хора свързват концентрата на суроватъчен протеин със следтренировъчнит..
Ако се интересувате от здраве, фитнес или увеличаване на приема на протеини, вероятно някога сте сре..

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Nutri Smart Модел: 100% Whey Protein Concentrate 1000 g
100% Whey Protein Concentrate 1000 гр | Nutri SmartУлеснява растежа на чиста мускулна маса За по-качествено възстановяване Предпазва мускул..
65.00 лв.
Без данък:65.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: 100% Pure Whey 454 g
100% Pure Whey на Прах | Pure Nutrition Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните ..
38.00 лв.
Без данък:38.00 лв.
Марка: Optimum Nutrition Модел: 100% Whey Gold Standard 454 g
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 454 гр100 % Whey Gold Standard Optimum Nutrition - суроватъчен протеин изолат номер 1 в светаСуроват..
53.00 лв.
Без данък:53.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: Active Women Diet Blend 500 g
Active Woman Diet Blend 500 gr I MYPROTEINПо-бързо горене на мазнините Увеличава енергията и силата Допринася за по-пълноценно възстановява..
34.49 лв.
Без данък:34.49 лв.
Марка: Myprotein Модел: Impact Whey Protein 1 kg
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEINСъдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологич..
78.99 лв.
Без данък:78.99 лв.
Добави в количката
Марка: BioTech USA Модел: 100% Pure Whey Powder 454 g
100% Pure Whey Powder 454 гр| Biotech USAБързо се абсорбира и добре се разтваря във вода Ускорява регенерацията и облекчава умората след трен..
42.00 лв.
Без данък:42.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Whey Protein Isolate Powder 544 g
Whey Protein Isolate Powder | Now FoodsАбсорбира се бързо  Помага за изграждането на чиста мускулна маса  Подпомага възстановяван..
72.00 лв.
Без данък:72.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: Whey Isolate Unflavored 454 g
Whey Isolate 454/908/1814 гр | Pure NutritionЗа по-големи мускули Предотвратява ефективно катаболизма Помага за намаляването на мастните от..
49.00 лв.
Без данък:49.00 лв.

Всеки от нас иска да живее здравословен живот. И така, започнахте ли с Вашите фитнес цели - по-силни мускули и по-стегнато тяло? За съжаление, ежедневната тренировка с часове не може да Ви даде желаните резултати.

В днешно време на пазара излизат толкова много спортни добавки, че е трудно да се намери най-добрата сред тях. Освен това е доста трудно да разберете коя протеинова добавка ще работи за Вашето тяло или цялостно здраве.

Суроватъчният протеин на прах е една от най-известните спортни хранителни добавки. И вероятно първата добавка, препоръчана на посетителите на фитнес залата – за изграждане на мускули, загуба на тегло и възстановяване след тренировка.

Какво е суроватъчен протеин?

Млякото съдържа два вида протеини: казеин (80%) и суроватка (20%). По време на производството на сирене, след като мастните части на млякото се сгъстят, суроватката се отделя от него като негов страничен продукт. След като суроватката се отдели по време на процеса на производство на сирене, тя преминава през няколко стъпки на обработка, за да стане суроватъчен протеин.

Приемът на суроватъчен протеин може да улесни загубата на тегло, да увеличи чувството за ситост и да помогне за запазване на чистите мускули. Освен това суроватъчният протеин може да подобри нивата на холестерола, да понижи кръвното налягане и дори да минимизира рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

Докато суроватката като цяло е безопасна за повечето хора, някои хора може да са алергични към нея. Лицата с непоносимост към лактоза трябва да се консултират с лекар, преди да включат суроватъчен протеин на прах в своя диетичен план.

Има три основни вида суроватъчен протеин на прах - суроватъчен протеин изолат, суроватъчен протеин концентрат и суроватъчен протеин хидролизат.

Ползи от суроватъчния протеин

От насърчаване на мускулния растеж до улесняване на процеса на отслабване, суроватъчният протеин има няколко ползи за здравето. Някои от начините, по които суроватъчният протеин помага, са разгледани по-долу:

Улеснява процеса на отслабване

Проучване разкрива, че диетичният протеин като суроватката допринася за загуба на тегло, а суроватъчният протеин превъзхожда другите протеини при отслабването. Ускорява метаболизма, поддържа мускулната маса и потиска апетита.

Насърчава мускулния растеж

Тъй като мускулната маса обикновено намалява с възрастта, Вие натрупвате повече мазнини и сте изложени на по-голям риск от хронични заболявания. Въпреки това можете да забавите или обърнете тази промяна в състава на тялото си, като допълните силовата си тренировка със суроватъчен протеин на прах.

Суроватъчният протеин е много ефективен за осигуряване на мускулен растеж и поддържане, особено когато е съчетан със силови тренировки. Когато се поддържа с храни с високо съдържание на протеини или протеинови добавки, силовите тренировки са доказали, че работят като ефективна превантивна стратегия.

Тъй като суроватката е богата на аминокиселина с разклонена верига, наречена левцин, тя е особено ефективна за мускулен растеж. Суроватката също помага за предотвратяване на свързаната с възрастта загуба на мускули, осигурява подобрена сила и стегнато тяло. Суроватъчният протеин е дори по-добър от други протеини като соя или казеин за насърчаване на мускулния растеж.

Може да понижи кръвното налягане

Високото кръвно налягане е сред основните причини за сърдечни заболявания. Някои проучвания обаче свързват консумацията на млечни продукти с понижено кръвно налягане.

Проучване, публикувано в The British Journal of Nutrition, доказва, че суроватъчният протеин значително намалява общия холестерол и LDL холестерола сред 70 индивида с наднормено тегло, приемащи добавки със суроватъчен протеин в продължение на 12 седмици. Въпреки това другата група, приемаща казеин, показва малко по-малко желани резултати от първата група.

Може да намали възпалението

Възпалението е отговорът на тялото на всяко увреждане. Въпреки че краткосрочното възпаление може да бъде полезно, то има тенденция да стане хронично при определени ситуации. Хроничното възпаление може да бъде изключително вредно и да бъде основен фактор за много заболявания. Високите дози добавки от суроватъчен протеин значително намаляват С-реактивния протеин (CRP), отговорен главно за причиняването на възпаление в тялото.

Може да подобри антиоксидантната защита на тялото

Антиоксидантите действат срещу окисляването в тялото и помагат за намаляване на оксидативния стрес, като същевременно минимизират риска от хронични заболявания. Глутатионът е основен антиоксидант. Въпреки това доставката на глутатион в тялото зависи предимно от множество аминокиселини, като цистеин, който понякога е в ограничени количества.

Въпреки това храни с високо съдържание на цистеин като суроватъчен протеин могат да помогнат за повишаване на естествената антиоксидантна защита на тялото. Според проучване, суроватъчният протеин може да минимизира оксидативния стрес чрез повишаване на нивата на глутатион при хора и гризачи.

Може да помогне за намаляване на пристъпите на глад

Някои храни са по-засищащи в сравнение с други. Ситостта се отнася до усещането за ситост, което изпитвате след консумация на храна. Благодарение на техния състав на макронутриенти (протеини, мазнини и въглехидрати) силно засищащите храни помагат за потискане на апетита.

Въпреки че не всички протеини са склонни да имат подобен ефект върху ситостта, суроватъчният протеин е силно засищащ в сравнение със соята или казеина. Това свойство прави суроватъчния протеин перфектна добавка за тези, които се стремят към по-малко калории и се стремят да отслабнат.

Видове суроватъчен протеин

Трябва да сте наясно с различните видове суроватъчен протеин, така че да изберете този, който Ви подхожда. Разликите между трите вида се дължат преди всичко на начина на обработка.

Концентрат на суроватъчен протеин

Концентратът на суроватъчен протеин е приблизително 70 до 80 процента протеин и съдържа лактоза, млечна захар и мазнини. Има най-добрия вкус. Докато на пазара се предлагат няколко варианта на концентрат на суроватъчен протеин, Вие трябва да изберете този с най-надеждните и естествени съставки.

Концентратът на суроватъчен протеин се състои от 100% натурални съставки. Съдържа някои основни аминокиселини, които улесняват процеса на производство на мускули в тялото Ви. Може да се използва както като добавка за възстановяване след тренировка, така и за повишаване на енергията преди тренировка.

Суроватъчен протеин изолат

Изолатът на суроватъчен протеин съдържа около 90% или повече протеин, по-малко лактоза и мазнини, но му липсват някои полезни хранителни вещества, присъстващи в концентрата на суроватъчен протеин. Въпреки това можете да увеличите максимално хранителните ползи, като изберете надежден суроватъчен протеин изолат.

Суроватъчен протеин хидролизат

Третият вид суроватъчен протеин, известен като хидролизирана суроватка, е предварително усвоен, за да се усвои още по-бързо. Въпреки че е по-малко популярен от концентрата и изолатите на суроватъчен протеин, той причинява 28% до 43% повече скок на инсулина, отколкото изолата.

Препоръчителна дозировка

Трябва да сте много внимателни относно препоръчителното ниво на дозиране. Обикновено препоръчваната доза суроватъчен протеин е около 1 до 2 лъжички (25 до 50 грама) на ден. Не трябва да консумирате повече от препоръчителната доза, за да избегнете неблагоприятни въздействия върху здравето.

Суроватъчният протеин е здравословен източник на висококачествен протеин, който лесно се усвоява и използва ефективно от тялото Ви. Поради огромните си ползи за здравето, суроватъчният протеин е важен за бодибилдъри, атлети или всеки, който има за цел да увеличи мускулната маса и сила.

Освен това суроватъчният протеин е доста полезен, ако се стремите да намалите мазнините. Протеинът се счита за много важно хранително вещество за натрупване на мускули и намаляване на мазнините, а суроватъчният протеин е най-ефективната форма на протеин, която можете да приемате, за да увеличите максимално ползите от Вашето фитнес пътуване.