Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Всеки от нас иска да живее здравословен живот. И така, започнахте ли с Вашите фитнес цели - по-силни мускули и по-стегнато тяло? За съжаление, ежедневната тренировка с часове не може да Ви даде желаните резултати. 

В днешно време на пазара излизат толкова много спортни добавки, че е трудно да се намери най-добрата сред тях. Освен това е доста трудно да разберете коя протеинова добавка ще работи за Вашето тяло или цялостно здраве.

Суроватъчният протеин на прах е една от най-известните спортни хранителни добавки. И вероятно първата добавка, препоръчана на посетителите на фитнес залата – за изграждане на мускули, загуба на тегло и възстановяване след тренировка

Какво е суроватъчен протеин?

Млякото съдържа два вида протеини: казеин (80%) и суроватка (20%). По време на производството на сирене, след като мастните части на млякото се сгъстят, суроватката се отделя от него като негов страничен продукт. След като суроватката се отдели по време на процеса на производство на сирене, тя преминава през няколко стъпки на обработка, за да стане суроватъчен протеин.

Приемът на суроватъчен протеин може да улесни загубата на тегло, да увеличи чувството за ситост и да помогне за запазване на чистите мускули. Освен това суроватъчният протеин може да подобри нивата на холестерола, да понижи кръвното налягане и дори да минимизира рисковете от сърдечно-съдови заболявания.

Докато суроватката като цяло е безопасна за повечето хора, някои хора може да са алергични към нея. Лицата с непоносимост към лактоза трябва да се консултират с лекар, преди да включат суроватъчен протеин на прах в своя диетичен план.

Има три основни вида суроватъчен протеин на прах - суроватъчен протеин изолат, суроватъчен протеин концентрат и суроватъчен протеин хидролизат

Ползи от суроватъчния протеин

От насърчаване на мускулния растеж до улесняване на процеса на отслабване, суроватъчният протеин има няколко ползи за здравето. Някои от начините, по които суроватъчният протеин помага, са разгледани по-долу:

Улеснява процеса на отслабване

Проучване разкрива, че диетичният протеин като суроватката допринася за загуба на тегло, а суроватъчният протеин превъзхожда другите протеини при отслабването. Ускорява метаболизма, поддържа мускулната маса и потиска апетита.

Насърчава мускулния растеж

Тъй като мускулната маса обикновено намалява с възрастта, Вие натрупвате повече мазнини и сте изложени на по-голям риск от хронични заболявания. Въпреки това можете да забавите или обърнете тази промяна в състава на тялото си, като допълните силовата си тренировка със суроватъчен протеин на прах.

Суроватъчният протеин е много ефективен за осигуряване на мускулен растеж и поддържане, особено когато е съчетан със силови тренировки. Когато се поддържа с храни с високо съдържание на протеини или протеинови добавки, силовите тренировки са доказали, че работят като ефективна превантивна стратегия.

Тъй като суроватката е богата на аминокиселина с разклонена верига, наречена левцин, тя е особено ефективна за мускулен растеж. Суроватката също помага за предотвратяване на свързаната с възрастта загуба на мускули, осигурява подобрена сила и стегнато тяло. Суроватъчният протеин е дори по-добър от други протеини като соя или казеин за насърчаване на мускулния растеж.

Може да понижи кръвното налягане

Високото кръвно налягане е сред основните причини за сърдечни заболявания. Някои проучвания обаче свързват консумацията на млечни продукти с понижено кръвно налягане.

Проучване, публикувано в The British Journal of Nutrition, доказва, че суроватъчният протеин значително намалява общия холестерол и LDL холестерола сред 70 индивида с наднормено тегло, приемащи добавки със суроватъчен протеин в продължение на 12 седмици. Въпреки това другата група, приемаща казеин, показва малко по-малко желани резултати от първата група.

Може да намали възпалението

Възпалението е отговорът на тялото на всяко увреждане. Въпреки че краткосрочното възпаление може да бъде полезно, то има тенденция да стане хронично при определени ситуации. Хроничното възпаление може да бъде изключително вредно и да бъде основен фактор за много заболявания. Високите дози добавки от суроватъчен протеин значително намаляват С-реактивния протеин (CRP), отговорен главно за причиняването на възпаление в тялото.

Може да подобри антиоксидантната защита на тялото

Антиоксидантите действат срещу окисляването в тялото и помагат за намаляване на оксидативния стрес, като същевременно минимизират риска от хронични заболявания. Глутатионът е основен антиоксидант. Въпреки това доставката на глутатион в тялото зависи предимно от множество аминокиселини, като цистеин, който понякога е в ограничени количества.

Въпреки това храни с високо съдържание на цистеин като суроватъчен протеин могат да помогнат за повишаване на естествената антиоксидантна защита на тялото. Според проучване, суроватъчният протеин може да минимизира оксидативния стрес чрез повишаване на нивата на глутатион при хора и гризачи.

Може да помогне за намаляване на пристъпите на глад

Някои храни са по-засищащи в сравнение с други. Ситостта се отнася до усещането за ситост, което изпитвате след консумация на храна. Благодарение на техния състав на макронутриенти (протеини, мазнини и въглехидрати) силно засищащите храни помагат за потискане на апетита.

Въпреки че не всички протеини са склонни да имат подобен ефект върху ситостта, суроватъчният протеин е силно засищащ в сравнение със соята или казеина. Това свойство прави суроватъчния протеин перфектна добавка за тези, които се стремят към по-малко калории и се стремят да отслабнат.

Видове суроватъчен протеин

Трябва да сте наясно с различните видове суроватъчен протеин, така че да изберете този, който Ви подхожда. Разликите между трите вида се дължат преди всичко на начина на обработка.

Концентрат на суроватъчен протеин

Концентратът на суроватъчен протеин е приблизително 70 до 80 процента протеин и съдържа лактоза, млечна захар и мазнини. Има най-добрия вкус. Докато на пазара се предлагат няколко варианта на концентрат на суроватъчен протеин, Вие трябва да изберете този с най-надеждните и естествени съставки.

Концентратът на суроватъчен протеин се състои от 100% натурални съставки. Съдържа някои основни аминокиселини, които улесняват процеса на производство на мускули в тялото Ви. Може да се използва както като добавка за възстановяване след тренировка, така и за повишаване на енергията преди тренировка.

Суроватъчен протеин изолат

Изолатът на суроватъчен протеин съдържа около 90% или повече протеин, по-малко лактоза и мазнини, но му липсват някои полезни хранителни вещества, присъстващи в концентрата на суроватъчен протеин. Въпреки това можете да увеличите максимално хранителните ползи, като изберете надежден суроватъчен протеин изолат.

Суроватъчен протеин хидролизат

Третият вид суроватъчен протеин, известен като хидролизирана суроватка, е предварително усвоен, за да се усвои още по-бързо. Въпреки че е по-малко популярен от концентрата и изолатите на суроватъчен протеин, той причинява 28% до 43% повече скок на инсулина, отколкото изолата.

Препоръчителна дозировка

Трябва да сте много внимателни относно препоръчителното ниво на дозиране. Обикновено препоръчваната доза суроватъчен протеин е около 1 до 2 лъжички (25 до 50 грама) на ден. Не трябва да консумирате повече от препоръчителната доза, за да избегнете неблагоприятни въздействия върху здравето.

Суроватъчният протеин е здравословен източник на висококачествен протеин, който лесно се усвоява и използва ефективно от тялото Ви. Поради огромните си ползи за здравето, суроватъчният протеин е важен за бодибилдъри, атлети или всеки, който има за цел да увеличи мускулната маса и сила.

Освен това суроватъчният протеин е доста полезен, ако се стремите да намалите мазнините. Протеинът се счита за много важно хранително вещество за натрупване на мускули и намаляване на мазнините, а суроватъчният протеин е най-ефективната форма на протеин, която можете да приемате, за да увеличите максимално ползите от Вашето фитнес пътуване.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
65.00 лв.
100% Whey Protein Concentrate 1000 гр | Nutri Smart Улеснява растежа на чиста мускулна маса За по-качествено възстановяване Предпазва мускулната тъкан от разпад Може да се използва преди и..
250.00 лв.
100% Whey Protein Concentrate 5000 гр | Nutri Smart Улеснява растежа на чиста мускулна маса За по-качествено възстановяване Предпазва мускулната тъкан от разпад Може да се използва преди и..
145.00 лв.
100% Pure Whey на Прах 2272 гр | Pure Nutrition  Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните мазнини Pure Nutrition 100% Pure Whey се..
На база ( 1)  Коментара
38.00 лв.
100% Pure Whey на Прах | Pure Nutrition  Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните мазнини Pure Nutrition 100% Pure Whey се разтвар..
72.00 лв.
100% Pure Whey на Прах 908 гр | Pure Nutrition  Съдържа добавен хидролизат за по-добро усвояване Води до намаляване на телесните мазнини Pure Nutrition 100% Pure Whey се ..
34.49 лв.
Active Woman Diet Blend 500 gr I MYPROTEIN По-бързо горене на мазнините Увеличава енергията и силата Допринася за по-пълноценно възстановяване от тренировки Има антиоксидантно действие А..
71.99 лв.
Impact Diet Whey 1 кг | Myprotein Повишава имунитета Подпомага растежа на мускулната тъкан Съдейства за здравето на костите Подпомага синтезирането на тестостерон Активира дейн..
117.99 лв.
Impact Whey Isolate 1/2.5 кг I MYPROTEIN Усвоява се изключително бързо от организма При СПИН и ракови заболявания За по-добри спортни резултати Увеличава обема на мускулите Предоста..
256.49 лв.
Impact Whey Isolate 2.5 кг I MYPROTEIN Усвоява се изключително бързо от организма При СПИН и ракови заболявания За по-добри спортни резултати Увеличава обема на мускулите Предоставя на о..
На база ( 1)  Коментара
78.99 лв.
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEIN Съдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологична стойност Стимулира мускулния растеж  П..
169.99 лв.
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEIN Съдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологична стойност Стимулира мускулния растеж  П..
306.49 лв.
Impact Whey Protein Суроватъчен Протеин | MYPROTEIN Съдържа над 82% протеин в доза Отличен аминокиселинен профил  Много висока биологична стойност Стимулира мускулния растеж  П..
18.00 лв.
Peanut Butter With Whey Protein 450 гр | Pure Nutrition Добра алтернатива за засищаща закуска Подобрява метаболизма Подпомага здравето на съдовете и сърцето Грижи се за добрата нервна сист..
175.00 лв.
Whey Isolate 1814 гр | Pure Nutrition За по-големи мускули Предотвратява ефективно катаболизма Помага за намаляването на мастните отлагания Суроватъчен изолат 1814 гр е на невероятно добра..
49.00 лв.
Whey Isolate 454/908/1814 гр | Pure Nutrition За по-големи мускули Предотвратява ефективно катаболизма Помага за намаляването на мастните отлагания Суроватъчен изолат 454/908/1814 гр е на ..
95.00 лв.
Whey Isolate 900 гр | Pure Nutrition За по-големи мускули Предотвратява ефективно катаболизма Помага за намаляването на мастните отлагания Суроватъчен изолат 900 гр е на невероят..
35.00 лв.
All Natural Whey Protein Сypoвaтъчeн протеин 454 гр | Haya Labs Естествено овкусен  Спомага натрупването на мускулна маса Без аспартам и изкуствени подсладители Лесно усвояване о..
157.00 лв.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 2272 гр 100 % Whey Gold Standard Optimum Nutrition - суроватъчен протеин изолат номер 1 в света Суроватъчният протеин е най-предпочитаният протеин при с..
На база ( 1)  Коментара
53.00 лв.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 454 гр 100 % Whey Gold Standard Optimum Nutrition - суроватъчен протеин изолат номер 1 в света Суроватъчният протеин е най-предпочитаният протеин при сп..
270.00 лв.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 4545 гр 100 % Whey Gold Standard Optimum Nutrition - суроватъчен протеин изолат номер 1 в света Суроватъчният протеин е най-предпочитаният протеин при с..
81.25 лв.
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 908 гр 100 % Whey Gold Standard Optimum Nutrition - суроватъчен протеин изолат номер 1 в света Суроватъчният протеин е най-предпочитаният протеин при сп..
35.00 лв.
Pure All Natural Whey Protein Stevia Суроватъчен протеин 450 гр | Haya Labs Повишава имунитета Без аспартам и други изкуствени подсладители Подсладен със стевия Лесно разтворим Доказано ..
77.00 лв.
100% Pure Whey Powder 1000 гр | Biotech USA Бързо се абсорбира и добре се разтваря във вода Ускорява регенерацията и облекчава умората след тренировка Улеснява ефективното увеличаване на мус..
157.00 лв.
100% Pure Whey Powder 2270 гр | Biotech USA Бързо се абсорбира и добре се разтваря във вода Ускорява регенерацията и облекчава умората след тренировка Улеснява ефективното увеличаване на мус..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™