Пърхот

Пърхотът е неприятно и много срещано състояние на скалпа, при което малки парчета суха кожа се лющят от скалпа. Ако имате тъмна коса или носите тъмни дрехи, може да забележите люспите в косата или раменете си. Наличието на пърхот също може да предизвика сърбеж по скалпа.

Някои хора вярват, че пърхотът се причинява от лоша хигиена, но това не е вярно. Въпреки че рядкото миене с шампоан може да направи пърхота по-очевиден, изследователите все още изучават причините, които изглеждат комплексни.

Най-ефективният начин за лечение и контрол на пърхота е използването на шампоан или лосион против пърхот и лечение на скалпа.

Следвайте инструкциите на бутилката с шампоан против пърхот. Има много различни шампоани против пърхот и всеки съдържа различни активни съставки за контролиране на симптомите. За да получите най-добри резултати, винаги следвайте инструкциите на бутилката.

Ако използването на един шампоан против пърхот не донесе облекчение, опитайте да редувате шампоани за пърхот с различни активни съставки.

Бъдете внимателни, когато използвате шампоан против пърхот, който съдържа катран. Катраненият шампоан може да обезцвети русата, сивата или бялата коса, така че ако имате светла коса, може да изберете друг шампоан против пърхот. Катраненият шампоан също има потенциал да направи скалпа Ви по-чувствителен към слънчева светлина. Ако използвате този тип шампоан против пърхот, важно е да предпазите скалпа си от слънцето, като носите шапка, когато сте на открито, и търсите сянка, когато е възможно.

За повечето хора пърхотът не изисква медицинска помощ. Въпреки това понякога лющенето и сърбежът, които изглеждат като пърхот, всъщност са медицинско състояние, като себореен дерматит, псориазис, гъбични инфекции на скалпа или екзема.

Ако продължавате да имате симптоми след използване на шампоан против пърхот, консултирайте се със сертифициран дерматолог. Дерматологът може правилно да диагностицира Вашето състояние и да препоръча план за лечение, който най-добре отговаря на Вашите нужди.

Няма продукти в тази категория.

Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed