Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Бъбреците са чифт бобовидни органи, разположени от двете страни на гръбначния стълб, които са отговорни за филтрирането на кръвта и поддържането на правилния баланс на течности и електролити в тялото. Бъбреците са близо до гръбнака/гърба и жлъчния мехур, затова е важно да се разграничи бъбречната болка от други причини за болка.

Болката може да бъде описана като тъпа и пулсираща или остра и тежка, в зависимост от основната причина. Обикновено е по-дълбока от болката в гърба и се намира в долната част на гърба, точно под ребрата.

Лекарствата без рецепта при бъбречни проблеми служат основно за облекчаване на болка и възпалението. Част от лекарствата без рецепта за бъбречни проблеми са с билки и растителни екстракти, които притежават диуретично и противовъзпалително действие.

Ако болката в бъбреците е повтаряща се, тежка или придружена от други симптоми, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Бъбречните проблеми могат да възникнат поради много причини, от инфекции на пикочните пътища до камъни в бъбреците. Препоръчваме на всеки, който изпитва болка в бъбреците, да посети своя лекар.

Бъбречната инфекция е сериозно медицинско състояние, което изисква незабавно лечение. Тази инфекция често започва като инфекция на пикочните пътища или инфекция на пикочния мехур и след това се разпространява, засягайки единия или двата бъбрека.

Докато повечето бъбречни инфекции са лесни за лечение и човек се възстановява бързо, в редки случаи те могат да доведат до сериозни здравословни проблеми, особено ако не се лекуват.

Не само това, но неправилното лечение на инфекция може да Ви накара да се почувствате доста неудобно, тъй като симптоми като болезнено уриниране са всичко друго, но не и приятни.

Болкоуспокояващите се използват за овладяване на болката, когато камъкът в бъбреците преминава през пикочните пътища. Болкоуспокояващи лекарства без рецепта обикновено са достатъчни за овладяване на болката.

Някои лекарства без рецепта за облекчаване на болка могат да се използват за болки в бъбреците.

Парацетамолът е най-безопасното болкоуспокояващо, ако имате бъбречна болка. Не приемайте над препоръчваната доза (1 гр или 1000 мг от активната съставка, обикновено две таблетки, четири пъти на ден).

Ако това не е ефективно, могат да се използват болкоуспокояващи таблетки, съдържащи кодеин.

Някои болкоуспокояващи могат да бъдат вредни при хора с бъбречни заболявания. Ибупрофен не се препоръчва, ако имате бъбречна недостатъчност. Приемайте ибупрофен при болки в бъбреците само ако употребата му е препоръчана от лекар.

Болката в бъбреците не е нещо, което трябва да пренебрегвате. Въпреки че болкоуспокояващите без рецепта могат да осигурят краткотрайно облекчение, те не могат да лекуват основната причина, която в някои случаи може да е сериозна.

Пиенето на много вода или сок от червена боровинка може да помогне за облекчаване на лека инфекция на пикочните пътища, но не се счита за лечебно. Ако се съмнявате дали имате нужда от медицинска помощ, обадете се на Вашия лекар за консултация.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™