Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

В тази категория ще намерите медицински изделия и продукти след ухапване от насекоми - селекция от спрейове, кърпички, лосиони и други продукти. Ухапванията от пчели, комари, кърлежи и други насекоми могат да причинят дразнене, сърбеж и заболявания.

Случайното ухапване или ужилване от насекомо е нещо, което повечето от нас са изпитвали, особено при по-топло време. Нормално е да почувствате сърбеж или болка, но понякога ухапването или ужилването могат да доведат до алергична реакция или инфекция. 

Ухапванията и ужилванията обикновено оставят червена бучка по кожата, която може да е болезнена и често е силно сърбяща. Някои хора може да имат лека алергична реакция, която причинява подуване, зачервяване и болка на по-голяма област около ухапването или ужилването. Това трябва да отмине до една седмица, но ако продължава да причинява дискомфорт след това, добре е да се консултирате с личния си лекар.

Как трябва да лекувам ухапвания и ужилвания?

Ухапванията и ужилванията от насекоми могат да бъдат неудобни или дразнещи, но обикновено не са причина за безпокойство и почти винаги могат да бъдат лекувани успешно у дома. За лечение на ухапване или ужилване:

  • Измийте засегнатата област със сапун и вода
  • Използвайте банкова карта или ноктите си, за да извадите пчелно жило, забито в кожата (избягвайте щипене, тъй като това може да влоши ужилването) или използвайте пинсети, за да извадите кърлеж. (Налични са специално проектирани средства за премахване на кърлежи и може да са полезна инвестиция, ако живеете или работите в близост до паркове и тревни площи – Вашият фармацевт може да Ви посъветва за това)
  • Ако има подуване, направете студен компрес. Използвайте пакет с лед или фланела, напоена със студена вода, за поне 10 минути
  • Повдигнете засегнатата област над нивото на сърцето си. Това ще помогне за намаляване на отока
  • При болка вземете болкоуспокояващо. Не всички болкоуспокояващи са подходящи за всеки, така че попитайте Вашия фармацевт за съвет, ако не сте сигурни, и се уверете, че винаги четете придружаващата листовка с информация за пациента.

За да помогнете за облекчаване на сърбежа, можете да помислите за лекарства без рецепта, като антихистаминови таблетки, крем с хидрокортизон или крем с кротамитон. Говорете с Вашия фармацевт за съвет. Можете значително да намалите риска от ухапване, като използвате репеленти против насекоми

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™