Косопад

Загубата на коса, особено с течение на времето, е нормална. Но когато се случи внезапно или без ясно обяснение, може да бъде доста тревожно. В някои случаи може да се дължи на заболяване. Дерматолозите са експерти по кожата и нейните структури - включително косата. Често те могат да стигнат до корена на проблема и да препоръчат най-добрия подход за лечение на косопад.

Има редица неща, които можете да направите, за да забавите или спрете косопада. Но преди да решите какво да правите, важно е да определите вида на косопада, който имате.

Нормално е хората да губят от 50 до 300 косъма всеки ден, често без да забележат. Новоизникналите косми обикновено заместват изгубената коса, но дори това може да доведе до загуба на обща дължина на косата и усещането за пълнота. Когато косопадът се увеличи внезапно, това може да е тревожно, особено ако изглежда, че се случва бързо. Някои видове косопад са свързани конкретно с поправими причини, докато други не са.

Какво е косопад и какво го причинява?

Загубата на коса възниква, когато цикълът на растеж и окапване на косата е нарушен или когато косменият фоликул е унищожен. Загубата на коса може да се класифицира като алопеция.

Мъжкият и женският тип косопад са най-честата форма на косопад, засягаща съответно мъжете и жените. Те са единствените форми, които могат да се лекуват самостоятелно. Фамилната анамнеза и хормоналните аномалии (напр. дихидротестостерон) са някои от причините за косопад при мъжете и жените. Употребата на определени лекарства (напр. бета-блокери, ибупрофен) и основни медицински проблеми (напр. хипотиреоидизъм) също могат да допринесат за загуба на коса.

В тази категория ще откриете различни медицински изделия, шампоани, лосиони при косопад, които се нанасят върху засегнатата област на скалпа.

Когато загубата на коса е временна, често не е необходимо лечение и косата може да порасне отново от само себе си. В други случаи може да е необходимо лечение, за да се забави скоростта на косопада. В определени случаи лечението на косопад може да позволи изтънелата коса да израсне отново.

Няма продукти в тази категория.

Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed