Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Глутаминът може да бъде една от, ако не и най-недооценените и подценени добавки, когато става въпрос за подобряване на Вашето здраве, уелнес и спортни резултати. В сравнение с други спортни хранителни продукти, глутаминът може да не повлияе пряко на резултатите от спортните постижения като скорост, сила и обем на повторенията. Това, което прави обаче, е да поддържа тялото Ви да работи като добре смазана машина. Проучванията доказват, че L-глутаминът благоприятства здравето на Вашата имунна система, храносмилането и ускорява процеса на възстановяване. 

Какво е L-глутамин?

L-глутаминът е това, което е известно като условно незаменима аминокиселина. Условно означава, че при определени условия е необходимо да се допълва или да се получава от хранителни източници. Вашето тяло естествено произвежда глутамин, но във времена на тежък физически стрес или травма, като например продължителни тренировки и тренировки с висока интензивност, запасите от глутамин могат да се изчерпят, което налага попълването и възстановяването чрез хранителни добавки.

От двадесетте аминокиселини l-глутаминът е обективно най-разпространената и естествено срещаща се аминокиселина в човешкото тяло, изграждайки почти 60% от аминокиселинния пул във Вашата мускулна тъкан. Подобно на други незаменими аминокиселини, но за разлика от несъществените аминокиселини, естествено произведени от тялото, l-глутаминът може да премине през кръвно-мозъчната бариера, което му дава възможност да навлезе свободно в мозъка, което го прави жизненоважен в процеса на транспортиране на азот, киселинно-алкална регулация, глюконеогенеза, като същевременно работи като прекурсор на нуклеотидните бази и антиоксиданта глутатион.

Ползи от глутамина

Глутаминът може да ускори времето за възстановяване и да намали болезнеността

Болезнеността при упражнения е естествен страничен продукт от тренировките и основна част от процеса на изграждане и възстановяване на мускулите. Въпреки това твърде силната мускулна болка може да попречи на тренировъчната ефективност и да причини повече вреда, отколкото полза. Оптимизирането на мускулното възстановяване след тренировка е от решаващо значение, за да продължите да тренирате и да постигате резултати.

L-глутаминът играе жизненоважна роля в подпомагането на мускулите да се възстановят, за предотвратяване на мускулни болки. L-глутамин инхибира разграждането на мускулната маса и подобрява протеиновия метаболизъм, като по този начин облекчава мускулната болка, предизвикана от упражнения. Проучванията показват, че антикатаболните (защита срещу разграждане) ефекти на глутамина имат пряк ефект върху намаляването на болезнеността, свързана с тренировките за устойчивост, поради подобряване на възстановяването на мускулната тъкан, теоретично връщайки тялото обратно в анаболно състояние.

По време на високоинтензивни или продължителни тренировъчни периоди тялото Ви ще използва и изчерпва запасите си от глутамин, което ще попречи на неговата функция, намалявайки силата, издръжливостта и удължавайки процеса на възстановяване. Приемът на глутамин след тренировка ще гарантира, че правилно възстановявате нивата на глутамин, за да помогнете за по-доброто възстановяване на мускулната тъкан.

Проучванията показват, че глутаминът работи най-добре, когато се комбинира с аминокиселини с разклонена верига, за да помогне за възстановяване и попълване на аминокиселинния баланс, за подобряване на възстановяването и възстановяване на мускулната маса.

Глутаминът може да възстанови здравето на имунната система

Често пренебрегвани, атлетите и бодибилдърите, трениращи при големи натоварвания и обем, ще бъдат по-податливи на инфекции и заболявания, което предполага, че тренировките могат да потиснат функцията на имунната система.

Проучванията показват, че глутаминът може да е от полза за функцията на имунната система, като произвежда цитокини (малки протеини, освобождавани от белите кръвни клетки). С увеличен брой цитокини Вие неизменно намалявате податливостта на тялото си към заболявания и защитавате имунната си система.

Рандомизирано контролирано проучване, публикувано от International Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics, изследва ефектите от добавката на глутамин и функцията на имунната система по време на тренировка за тежко натоварване. На 24 атлети са прилагани 10 гр глутамин на ден в продължение на шест седмици и са разпределени или в контролна, или в експериментална група. Функцията на имунната система е оценена с помощта на специфични маркери за имунитет, както и брой Т-клетки.

Резултатите установяват, че оценките на Т-клетките (бели кръвни клетки, които помагат за поддържане на имунното здраве) са изключително различни между групите, което показва положителна корелация, че добавките с глутамин може да са в състояние да възстановят имунната функция и да намалят имуносупресивните ефекти от тренировките с висока устойчивост при спортисти.

Глутаминът може да подобри храносмилането

Едно от най-завладяващите предимства на глутамина е способността му да възстановява и ремонтира лигавицата на червата, като поддържа азотния баланс на тялото. Глутаминът решава кога и къде да разпръсне и използва азотните атоми, за да бъде най-ефективен и ефикасен при възстановяването на тялото. Това е не само от полза за възстановяването на мускулите, но може да бъде изключително полезно за тези, които имат стомашно-чревни проблеми като пропускливи черва и възпалителни заболявания на червата като болест на Крон, улцерозен колит и IBS, тъй като тези състояния се характеризират с високо разпространение на чревна хиперпропускливост

Индивиди с метаболитен стрес, като тези с възпалително заболяване на червата, имат по-голяма нужда от глутамин, което прави хранителните добавки с глутамин критични за поддържане на чревната хомеостаза.

Глутаминът е източник на гориво за клетките в тънките черва и дебелото черво. Той е предпочитаният източник на гориво от червата и е необходим за поддържането на чревните власинки, следователно предотвратява навлизането на бактерии в тънките черва или стената на червата. 

Приемът на хранителна добавка с глутамин може да помогне за подобряване на храносмилането. Глутаминовите добавки съдържат глутамин в неговата активна форма, което го прави лесен за използване от тялото. Тъй като тялото произвежда глутамин, рискът от страничен ефект е сведен до минимум.

Обаче дългосрочният прием и високите количества от тази аминокиселина могат да доведат до някои неприятни странични ефекти. Ако приемате добавка с глутамин за продължителен период от време, начинът, по който тялото Ви използва и разпределя глутамин и други аминокиселини, може да се промени. Това може да доведе до повишен риск от стомашно-чревни или други здравословни проблеми. Ако забележите промени в цвета на кожата си, кръв в урината, обрив, замаяност, болка в кръста или ускорен пулс, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
90.00 лв.
Pure Nutrition 100% Pure Glutamine Без вкус и мирис Предпазва от загуба на мускулната маса Подпомага растежа на мускулите Регулира синтеза на протеини в организма Pure Nutrition 100% Pur..
На база ( 1)  Коментара
28.00 лв.
Pure Nutrition 100% Pure Glutamine Без вкус и мирис Предпазва от загуба на мускулната маса Подпомага растежа на мускулите Регулира синтеза на протеини в организма Pure Nutrition 100% Pur..
50.00 лв.
Pure Nutrition 100% Pure Glutamine Без вкус и мирис Предпазва от загуба на мускулната маса Подпомага растежа на мускулите Регулира синтеза на протеини в организма Pure Nutrition 100% Pur..
40.00 лв.
Glutamine Powder 170 гр | Now Foods Помага за натрупване на мускулна маса Подпомага функцията на черния дроб Има болкоуспокояващо действие Спомага за поддържане здравото състояние на ..
58.99 лв.
Глутамин на прах 1000 гр | MYPROTEIN Поддържа положителен азотен баланс Покачва чистата мускулна маса Повишава силата Помага за попълване на гликогеновите нива Може да намали времето за ..
На база ( 1)  Коментара
26.49 лв.
Глутамин на прах 250/500/1000 гр | MYPROTEIN Поддържа положителен азотен баланс Покачва чистата мускулна маса Повишава силата Помага за попълване на гликогеновите нива Може да намали вре..
36.49 лв.
Глутамин на прах 500 гр | MYPROTEIN Поддържа положителен азотен баланс Покачва чистата мускулна маса Повишава силата Помага за попълване на гликогеновите нива Може да намали времето за в..
22.00 лв.
Креатин, Глутамин и Таурин на прах (CGT Blast Honey Melon) 300/600 гр | Pure Nutrition Увеличава мускулната маса За по-бързо възстановяване на мускулите Повече енергия и сила По-добра издр..
33.00 лв.
Креатин, Глутамин и Таурин на прах (CGT Blast Honey Melon) 600 гр | Pure Nutrition Увеличава мускулната маса За по-бързо възстановяване на мускулите Повече енергия и сила По-добра издръжли..
24.00 лв.
Креатин, Глутамин и Таурин на прах CGT BLAST+ 330/660 гр | Pure Nutrition Увеличава силата Премахва мускулната умора Отлична разтворимост и превъзходен вкус  Подобрява възст..
37.00 лв.
Креатин, Глутамин и Таурин на прах CGT BLAST+ 660 гр | Pure Nutrition Увеличава силата Премахва мускулната умора Отлична разтворимост и превъзходен вкус  Подобрява възстанов..
73.00 лв.
Л-Глутамин (Микронизиран) 300 гр | Natural Factors Противостои на катаболитните процеси Оказва помощ в поддържането на pH баланса Предпазва тъканите на мускулатурата от дефицит на глутамин ..
50.00 лв.
Glutamine 500 gr неовкусен I Athlete's Nutrition За повишаване големината на мускулите Подобрява обмяната на мазнини За по-добър синтез на белтък Повишава количествата на азот За по-..
На база ( 1)  Коментара
40.00 лв.
Глутамин на прах 300 гр | Saturn Supplements 100% чиста форма Глутамин на прах на страхотна цена Ускорява възстановителните процеси в тялото Поддържа положителен азотен баланс Дава сила и ..
105.00 лв.
10/Ten Glutamine Pure Amino Acid Powder 1000 гр | Cvetita Herbal Попълва дефицита на протеин Помага за възстановяване на мускулния протеин Подпомага функционирането на имунната система Под..
86.00 лв.
100% L-Glutamine Powder (Bag) 1000 гр | Biotech USA За по-големи и силни мускули Грижи се за баланса на стомаха и чревната флора Срещу развитието на Алцхаймер Чист Глутамин на прах е на то..
34.00 лв.
100% L-Glutamine Powder 240/500 гр | Biotech USA Помага за възстановяване на мускулния протеин Подпомага функционирането на имунната система Помага за облекчаване на възпалението Поддържа ..
57.00 лв.
100% L-Glutamine Powder 500 гр | Biotech USA Помага за възстановяване на мускулния протеин Подпомага функционирането на имунната система Помага за облекчаване на възпалението Поддържа прав..
47.75 лв.
BCAA + Glutamine Powder 500 гр | OstroVit Подпомага анаболизма на мускулната тъкан Предизвиква синтеза на мускулни протеини Подобрява процесите на регенерация Подпомага физическата активно..
45.95 лв.
GCT Powder (Creatine + Glutamine + Taurine) 600 гр | OstroVit Увеличава анаболния отговор на тялото Ви Има антикатаболен ефект Може да подпомогне процесите на регенерация на организма Увел..
30.00 лв.
Glutamine Powder - Unflavored 300/500 g | HSLabs Подпомага възстановяването на мускулите Източник на ценна енергия за множество клетки Повишава протеиновия биосинтез в мускулите Предо..
47.00 лв.
Glutamine Powder - Unflavored 500 g | HSLabs Подпомага възстановяването на мускулите Източник на ценна енергия за множество клетки Повишава протеиновия биосинтез в мускулите Предотвра..
27.95 лв.
Glutamine Powder 300/500 гр | OstroVit Действа антикатаболно върху клетките Подобрява ресинтеза на мускулен гликоген Намалява значително времето за регенерация след тежки тренировки Подпом..
43.95 лв.
Glutamine Powder 500 гр | OstroVit Действа антикатаболно върху клетките Подобрява ресинтеза на мускулен гликоген Намалява значително времето за регенерация след тежки тренировки Подпомага ..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™