Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Кашлицата е начинът на тялото да помогне за изчистването на дихателните пътища от дразнители и да предотврати инфекция. Кашлицата не е болест сама по себе си, а симптом на основно заболяване.

Най-доброто лекарство без рецепта за кашлица зависи от причината и дали кашлицата е остра, или хронична.

Кашлица обикновено се причинява от настинка или грип, но може да е и признак на основно здравословно състояние. Дори и да не сте настинали, както химическите, така и екологичните дразнители, като цигарен дим, прекомерен прах, замърсен въздух, цветен прашец, студен въздух или дори силни парфюми, могат да предизвикат пристъп на кашлица.

Има два основни вида кашлица:

  • Влажна кашлица (продуктивна кашлица).
  • Суха кашлица (непродуктивна кашлица).

Влажната кашлица, наричана още гръдна кашлица, обикновено произвежда слуз или храчки. Мократа кашлица обикновено се причинява от обикновена настинка или грип и може да бъде по-лоша през сутрешните часове и през нощта. При влажна кашлица понякога може да почувствате, че нещо е заседнало или капе в гърлото Ви поради постназално капене. Може да имате затруднения при изкашляне (отхрачване) на слузта, за да прочистите дихателните си пътища.

Влажната кашлица понякога се лекува с отхрачващи средства, които помагат за разреждането на слузта и правят кашлицата по-продуктивна. Повечето влажни кашлици изчезват за няколко дни, но могат да продължат няколко седмици в зависимост от тежестта на настинката или грипа.

Сухата кашлица не произвежда прекомерна слуз. Подобно на влажната кашлица, вирусът или грипът могат да причинят суха кашлица. Друга основна причина за суха кашлица са дразнители в дихателните пътища като полени, прах или пърхот от домашни любимци.

Сухата кашлица може да се лекува с лекарства без рецепта за потискане на кашлицата. Повечето сухи кашлици ще изчезнат за няколко дни след настинка. Но някои сухи кашлици продължават седмици или месеци поради дразнене на белите дробове.

Двата различни вида лекарства без рецепта за кашлица са отхрачващи и потискащи, всеки от които действа по различен начин. 

Лекарствата за кашлица без рецепта могат да осигурят така необходимото облекчение. Но ако кашляте от няколко дни или кашлицата Ви е тежка, свържете се с Вашия лекар, за да видите дали се нуждаете от различно лекарство или изцяло от друг вид лечение.

Отхрачващи средства

Отхрачващите средства помагат за разреждането на слузта, така, че да можете да я изкашляте по-лесно от белите дробове. Тези лекарства са полезни, когато имате гъста конгестия и Ви е трудно да я изхвърлите сами.

Когато слузта седи в белите дробове, това може да допринесе за бактериални инфекции, включително пневмония. Кашлицата може да изчисти слузта и да помогне за предотвратяването на това, така че е възможно отхрачващо средство да помогне и за предотвратяване на инфекция.

Супресанти

Подтискащите кашлицата са клас лекарства без рецепта за кашлица, които Ви помагат да спрете кашлицата. Подтискащите кашлицата (наричани още антитусиви) блокират кашличния рефлекс, което намалява кашлицата. Подтискащите кашлицата не трябва да се използват, ако кашлицата е причинена от тютюнопушене, емфизем, астма, пневмония или хроничен бронхит. 

Опасностите от лекарствата за кашлица за деца

Тъй като кашлицата е начинът на тялото Ви да изчисти чуждите вещества в белите дробове, невинаги е добра идея да спрете кашлицата. Ако решите да използвате потискащо кашлицата, знайте, че тези лекарства се използват най-добре само през нощта, когато имате проблеми със съня.

Важно е да сте наясно кога кашлицата може да е признак за по-сериозен проблем. Понякога упоритата кашлица може да е знак, че не дишате толкова добре, колкото трябва. Това е особено актуално при децата. Ако се притеснявате за Вашата кашлица или тази на Вашето дете, свържете се с Вашия лекар.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
13.97 лв.
АЦЦ 200 мг 20 сашета | Sandoz За флуидизиране на секрета и улесняване отделянето на храчки За лечение на продуктивна кашлица Подходящ както за възрастни, таза и за деца над 6-годишна възраст..
8.90 лв.
Геломиртол Форте 300 мг 10 капсули | G. Pohl-Boskamp Gmbh Втечнява заседналия жилав секрет Улеснява отхрачването Бори се с възпалението Изчиства дихателните пътища Геломиртол Форте за Ле..
14.90 лв.
Геломиртол Форте 300 мг 20 капсули | G. Pohl-Boskamp Gmbh Втечнява заседналия жилав секрет Улеснява отхрачването Бори се с възпалението Изчиства дихателните пътища Геломиртол Форте за Ле..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™