Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства
Производители
Категории
Пълен каталог

Нашите стави невинаги получават грижите и вниманието, които заслужават, но без тях щяхме да сме просто купчина кости. Приемането на комплексни добавки за стави е един от начините да поддържаме тези изключително важни структури, които поддържат нашата мускулно-скелетна система гъвкава и силна. Но какво изобщо е добавка, която поддържа здравето на ставите?

Какво е комплексна добавка за здравето на ставите?

Ставите са сложни структури, които въвличат кости, мускули, съединителна тъкан и ставни капсули. Те буквално ни държат заедно и ни помагат да движим телата си по различни начини. Някои стави ни позволяват да сгъваме лактите си, докато други позволяват да въртим бедрата си, например. Независимо дали бягате маратон, или просто изпълнявате поръчка, ставите Ви позволяват да го правите гладко и удобно.

Важно е да поддържате ставите си здрави през целия си живот. Съществуват обаче редица фактори, които могат да повлияят негативно на здравето на ставите с течение на времето: неоптимално хранене, нараняване, оксидативен стрес, лични здравословни проблеми и ежедневното износване могат да доведат до схващане и износване на ставите, правейки дори най-основните движения предизвикателство.

Ключови хранителни вещества, растителни съставки и други целенасочени биоактивни вещества в комплексите за стави могат да помогнат за подобряване на функцията и комфорта на ставите, особено когато се комбинират с други здравословни за ставите практики като разтягане, леки упражнения и модели на хранене, богати на хранителни вещества.

Най-добрите комплекси за стави съдържат съставки, които са изследвани и доказани, че осигуряват антиоксидантна защита, насърчават здравословен възпалителен отговор и/или укрепват структурата на ставите.

Някои от подкрепените от науката активни съставки, които подпомагат здравето на ставите, включват (но не се ограничават до):

 • Куркума;
 • Джинджифил;
 • Омега-3 от рибено масло;
 • Витамин Ц;
 • Колаген;
 • Глюкозамин и хондроитин;
 • Метилсулфонилметан (МСМ);
 • Хиалуронова киселина;
 • Коноп.

Приемът на комплексни хранителни добавки за здравето на ставите може да донесе редица ползи, включително:

 • Облекчаване на болка и оток: Съставките в добавките често имат противовъзпалителни свойства, които могат да намалят болката и отока в ставите;
 • Подобрена подвижност: Комплексите за стави могат да подпомогнат подобряването на функцията на ставите и да улеснят движението;
 • Възстановяване на хрущялната тъкан: Съставките стимулират регенерацията на хрущяла, което може да подпомогне възстановяването на ставите след повреда или износване;
 • Подкрепа за общото здраве на ставите: Комплексните добавки съдържат съставки, които подпомагат здравето на ставите като цяло, като поддържат еластичността и амортизацията на хрущялната тъкан;
 • Профилактика: Редовният прием на комплексни хранителни добавки за стави може да помогне за предотвратяване на проблеми със ставите, свързани с възрастта или износването.

Важно е да се консултирате с лекар или специалист по хранене, преди да започнете да приемате хранителни добавки за ставите си, тъй като те може да не са подходящи за всеки и да имат различен ефект при различни хора.

Какво представлява болката в ставите?

Знаете ли, че тялото Ви има 360 стави? Ставата е мястото, където две или повече кости се срещат и улесняват движението.

Болката в ставите се определя като дискомфорт, болка или скованост в ставите. Може дори да причини усещане за стържене, пулсиране или парене и обикновено се наблюдава, че засяга ставите, носещи тежестта, като бедрата и коленете.

Най-честата причина за артралгия е остеоартрит, при който защитната подложка или хрущялът се износват. Други причини могат да включват възпалителни състояния като ревматоиден артрит, подагра, бурсит, тендинит и др.

Защо имате нужда от комплекси за стави?

Съединения като глюкозамин и хондроитин помагат за предотвратяване на дегенерация на хрущяла. Въпреки че Вашата диета може да е хранително балансирана, все още може да пропускате адекватни съединения, които са от съществено значение за хондропротекция.

Въпреки че тялото произвежда някои от тези съединения, проучванията доказват, че стареенето влияе върху способността на тялото да ги произвежда. Освен това, дори ако се положат усилия да се консумират под формата на храна, тяхната присъщо слаба бионаличност не им позволява да достигнат до кръвообращението и предназначените дестинации в тялото.

Изследванията показват, че бионаличността им се увеличава чрез перорални добавки. Със сигурност може да се каже, че качествените комплексни добавки за поддържане на ставите са единственият ефективен начин за подобряване на здравето на Вашите стави.

Какви са ползите от комплексните добавки за стави?

Според анализ на индустрията глобалният пазар на добавки за поддържане на ставите се оценява на 9,9 милиарда долара през 2020 г. Очаква се да достигне 14,7 милиарда долара до 2027 г. Това не само показва, че повече хора по света инвестират в здравето на ставите си, но и също така говори много за ефикасността на тези хранителни добавки.

Ето няколко причини, поради които трябва да обмислите включването на комплекси за грижа за ставите в живота си:

Намаляват възпалението

Според проучванията не само ревматоидният артрит води до възпалителен отговор в тялото. Дори при остеоартрит има имунен отговор от тялото, който създава биохимична реакция в имунната система. Ако не се контролира, това възпаление става хронично и може да доведе до сериозни състояния като рак, диабет тип 2 и сърдечни проблеми.

Известно е, че добавките за стави, съдържащи хондроитин, предизвикват противовъзпалителен ефект на хондрално и синовиално ниво.

Облекчават болки в ставите

Болката в ставите е един от най-честите и изтощителни симптоми на остеоартрит. Когато хрущялът се износи, той губи способността си да абсорбира удари по време на движения. Това води до триене и в крайна сметка, болка в ставите.

Едно от най-важните предимства на комплексните добавки за здравето на ставите е, че защитават клетките на хондроцитите и забавят разрушаването на хрущяла, като в крайна сметка, намаляват болката. Проучванията и опитите показват намаляване на болката с почти 20%.

Помагат за намаляване на теглото

Затлъстяването е една от основните причини, поради които хората получават остеоартрит. Проучванията показват, че не само увеличава риска от остеоартрит, но също така увеличава необходимостта от операция.

Няколко проучвания показват, че хората, които редовно приемат добавки с глюкозамин и хондроитин за грижа за ставите, съобщават за значително намаляване на телесната маса. Това, в крайна сметка, води до по-малък натиск и сила върху коленете и облекчаване на болките в ставите.

Комплексните добавки за стави са съществена част от допълнителните терапии за здравето на ставите. Те могат да се използват не само от хора, които са били диагностицирани с остеоартрит, но и от хора, които искат да предотвратят възпалителни ставни заболявания. Въпреки това трябва да се уверите, че получавате висококачествени добавки за оптимални резултати. Комплексите за стави от Biomall.bg на страхотни цени са направени с внимателно подбрани съставки, които помагат на хората да постигнат здраве на ставите без неизбежните странични ефекти на лекарствата.

Сравни
Покажи :
Сортиране по :
На база ( 2) Коментара
85.00 лв.
Arthri-Flex Advantage 120 хапчета за стави | 21st Century За здрави стави и хрущяли Облекчава болките в мускулите Премахва сковаността Поддържа ставните течности Без глутен Arthri-Flex..
52.19 лв.
Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 капсули | Doctor's Best Грижи се за здравето на костната система Подобрява абсорбирането от храносмилателната система на Калций Поддър..
54.90 лв.
Глюкозамин и Хондроитин Течен 480 мл | 21st Century Поддържа ставите и хрущялите Ви здрави Понижава болките при артрит Намаля възпаленията Подпомага имунната система Има противовъзпалите..
-20%
52.00 лв. 41.60 лв.
Glucosamine Chondroitin MSM 80 таблетки | 21st Century Възстановява структурно хрущялите За по-голяма подвижност в ставите За стимулация растежа на тъканта Подобрява състоянието на дермата..
52.99 лв.
Glucosamine HCL & Chondroitin 120 таблетки I MYPROTEIN Регулира обменните процеси в ставите Поддържа водния баланс в хрущялите Против разрушаване на хрущялна тъкан За активни спортисти..
125.09 лв.
Hyaluronic Acid + Chondroitin Sulfate 180 капсули | Doctor's Best Съдържа био-клетъчен колаген Подмладява кожата Защитава хрущялите от разрушаване Снема възпаления Има обезболяв..
На база ( 1) Коментара
52.99 лв.
Hyaluronic Acid + Chondroitin Sulfate 60/180 капсули | Doctor's Best Съдържа био-клетъчен колаген Подмладява кожата Защитава хрущялите от разрушаване Снема възпаления Има обезбо..
62.56 лв.
Joint Optimizer 555 мг 60 капсули | Natural Factors Мощно антиоксидантно действие При остеоартрит понижава болката в ставите Осигурява подвижност на увредените стави Укрепва костите и став..
60.00 лв.
Liquid Glucosamine + Chondroitine 473 мл | Now Foods Способства за регенерация на тъканите Облекчава болката Снема напрежението Намалява отоците Стимулира синтеза на колаген ..
79.44 лв.
OsteoMove Extra Strength Joint Care 1431 мг 120 таблетки | Natural Factors Намалява болезнеността в ставите Елиминира ставните възпаления Укрепва структурата на хрущяла Заздравява всички т..
144.38 лв.
OsteoMove Extra Strength Joint Care 1431 мг 240 таблетки | Natural Factors Намалява болезнеността в ставите Елиминира ставните възпаления Укрепва структурата на хрущяла Заздравява всички т..
45.04 лв.
OsteoMove Extra Strength Joint Care 1431 мг 60/120/240 таблетки | Natural Factors Намалява болезнеността в ставите Елиминира ставните възпаления Укрепва структурата на хрущяла Заздравява в..
61.00 лв.
PET Joint Support (Cats & Dogs) 90 таблетки | Now Foods Възстановява структурата на тъканите Премахва дискомфорта при физическо напрежение Срещу артрит и остеопороза Подпома..
60.00 лв.
Power Flex 60 таблетки | Pure Nutrition Повишава анаболитните процеси Грижи се за здравето на ставите Подобрява метаболитните процеси във вътрешността на ставите Подобрява подвижността Е..
110.00 лв.
Глюкозамин и Хондроитин 750/600 мг 120 таблетки | Now Foods При остри болки в ставите За по-добра подвижност и комфорт Глюкозамин и Хондроитин на таблетки на изгодна цена помага пр..
63.00 лв.
Глюкозамин и Хондроитин 750/600 мг 60/120 таблетки | Now Foods При остри болки в ставите За по-добра подвижност и комфорт Глюкозамин и Хондроитин на таблетки на изгодна цена помага..
29.90 лв.
Глюкозамин Хондроитин 500/400 мг за Кучета 60 дъвчащи таблетки  Ултра максимална защита Формула, разработена от ветеринарен лекар За по здрави хрущяли, стави и кости на кучето Гаранти..
На база ( 2) Коментара
69.99 лв.
Глюкозамин Хондроитин Комплекс 120/240 капсули | Doctor's Best Има болкоуспокояващо свойство Предпазва от износване на ставите Притежава противовъзпалително действие Може да предотврат..
112.69 лв.
Глюкозамин Хондроитин Комплекс 240 капсули | Doctor's Best Има болкоуспокояващо свойство Предпазва от износване на ставите Притежава противовъзпалително действие Може да предотврати ра..
66.99 лв.
Глюкозамин, Хондроитин и МСМ 90 таблетки | Natrol Подобрява мобилността Помага при болки в коленeта Използва се при артрит Глюкозамин, Хондроитин и МСМ 90 таблетки | Natrol на изгодна цена..
41.00 лв.
Добавка за костите Bone Strength 120 капсули | Now Foods За здрави зъби Здрави кости Премахва умората Без Глутен Добавка за костите Bone Strength 120 капсули Now Foods е уникален продукт..
48.99 лв.
Хиалуронова киселина / MSM / Глюкозамин 90 капсули | Natrol Мощен комплекс срещу болки в ставите Осигурява гъвкавост, здравина и комфорт Възстановява хрущялната тъкан Забавя процесите на с..
На база ( 1) Коментара
48.00 лв.
Хиалуроновата киселина в защита на тялото Какво знаем за хиалуроновата киселина? Открита през 30-те години на XX век, хиалуроновата киселина се счита за „фонтан на младостта”.  ..
На база ( 1) Коментара
52.99 лв.
Doctor's Best Хиалуронова Киселина (Hyaluronic acid) - "Ключът към Фонтана на Младостта" Забавя признаците на стареене и образуването на бръчки Може да подобри цвета на кожата ..
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™