Фитър

Глицин

Най-предпочитани в тази категория

Глицин 1000 мг 100 веге капсули | Now Foods Глицин 1000 мг 100 веге капсули | Now Foods
Разграбва се бързо
Марка: Now Foods Модел: Glycine 1000 mg 100 Veg Capsules
Глицин 1000 мг 100 веге капсули | Now FoodsГлицин 1000 мг 100 веге капсули от американската компания Now Foods е висококачествена хранителна ..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: OstroVit Модел: Supreme Pure Glycine 200 g
Глицин на прах 200 гр | OstroVitГлицин на прах от OstroVit се цени високо от нашите клиенти заради антиоксидантните си ефекти и помощта, която ока..
16.95 лв.
Без данък:16.95 лв.
Марка: Now Foods Модел: Glycine Pure Powder 454 g
Глицин на прах 454 гр | Now FoodsМощен антиоксидант Стимулира имунната система Важна за ДНК и РНК; Поддържа производство на енергия Хра..
59.90 лв.
Без данък:59.90 лв.
Марка: Life Extension Модел: Glycine 1000 mg 100 Vegetagiran Capsules
Glycine 1000 мг 100 веге капсули | Life ExtensionСтимулира добрия и качествен сън Поддържа доброто здраве и имунна система Предпазва от раз..
51.26 лв.
Без данък:51.26 лв.
Glycine 500 мг 300 капсули | Double Wood Glycine 500 мг 300 капсули | Double Wood
Промоция -15%
Марка: Double Wood Supplements Модел: Glycine 500 mg 300 Capsules
Glycine 500 мг 300 капсули | Double WoodПодпомага здравословния, качествен сън, без да причинява сънливост през деня Подобрява мозъчната дейн..
Вие спрестявате -15%
68.17 лв. 80.20 лв.
Без данък:68.17 лв.

Всеки ден се наслаждаваме на ползите от глицина. Всъщност глицинът е аминокиселина от есенциално значение за нашия метаболизъм, мозъка, мускулите, съединителната тъкан и т.н. Глицинът насърчава, наред с други неща, съня, възстановяването на мускулите, регенерацията на кожната тъкан и укрепването на мускулите!

От само себе си се разбира, че със своите детоксикиращи и антиоксидантни свойства глицинът не остава незабелязан. Независимо дали сте спортист, или просто търсите информация, научете повече за тази аминокиселина.

Какво представлява глицинът?

(C2H5NO2)

Глицинът също се смята за неесенциална аминокиселина. С други думи, тялото само произвежда тази аминокиселина. Въпреки че е сред най-изобилните, тялото произвежда все по-малко с годините и по време на физическа активност.

Някои хора предпочитат да приемат хранителни добавки с глицин, за да се възползват от предимствата му и да осигурят неговото снабдяване! Трябва да знаете, че не е токсичен за тялото.

Глицинът има естествено сладък вкус. Всъщност това е една от 20-те аминокиселини, известни като протеиногенни, което означава, че се използва от тялото за производство на протеини. Протеините изпълняват много функции в клетките и тъканите на нашето тяло като регулиране, сигнализиране, защита, съхранение и др.

Вероятно най-известната роля на глицина е участието му в синтеза на колаген. Ето защо той помага за заздравяването и регенерацията на кожата.

Глицин в нашето тяло

Аминокиселините обикновено се класифицират на основни (не могат да бъдат произведени от тялото) и несъществени (могат да бъдат произведени от тялото). Въпреки че глицинът е категоризиран като несъществен, той има множество роли, допринасящи за правилните телесни процеси и функции. Като такъв, неговата дисрегулация може да доведе до развитието на някои разстройства.

Глицин в производството на мощен антиоксидант

Хората имат вградена антиоксидантна система за борба със свободните радикали и оксидативния стрес. Глутатионът, най-мощният антиоксидант в нашето тяло, се свързва със здравето. Чрез стареенето нивата на глутатион спадат, което може да доведе до повишени нива на свободни радикали, неконтролирано молекулярно увреждане и определени нарушения.

Глицинът е необходим за синтеза на глутатион, така че адекватните нива на глицин могат да помогнат в борбата с някои заболявания, свързани с възрастта, пчичина за които е увреждането от свободните радикали.

Глицин в креатина

Друго важно съединение, чието производство зависи от глицина, е креатинът. Креатинът е аминокиселина, концентрирана предимно в мускулите и мозъка. Креатинът се използва по време на дейности, изискващи кратки изблици на енергия, като спринтове и силови упражнения.

Тъй като глицинът може да увеличи нашето естествено производство на креатин, неговият потенциал да повишава енергията, силата и производителността има значителни последици за възрастните хора.

Колаген и глицин: основна аминокиселина?

Глицинът е най-изобилната аминокиселина в колагена, като всяка трета аминокиселина в неговата структура е съставена от глицини. Колагенът има много пряко въздействие върху стареенето, особено върху видимите признаци на стареене като бръчките.

Бръчките се причиняват от много ниско съдържание на колаген, което кара кожата да губи своята еластичност.

Глицин и качество на съня

Изследванията върху глицина допълнително разкриват впечатляващите му ефекти върху качеството на съня. Трябва да се отбележи, че експериментите показват, че добавянето на глицин може да накара хората да заспиват по-бързо, значително да намали умората и да намали сънливостта през деня. В допълнение, данните показват повишени нива на серотонин и подобряване на симптомите на безсъние с прием на глицин.

Глицин и защита на черния дроб

Черният дроб е източникът на нашето естествено производство на глутатион. Черният дроб може да се регенерира, но хроничните увреждания и свързаната с възрастта деградация оказват отрицателно въздействие върху здравето на черния дроб. В резултат на това с времето могат да се развият чернодробни заболявания като хепатит или цироза.

Глицин и защита на сърцето

Сърдечно-съдовите заболявания стават все по-чести с напредването на възрастта. Ниските нива на глицин се свързват с коронарна болест на сърцето и остър миокарден инфаркт. За щастие, проучванията показват потенциалните терапевтични ефекти на глицина за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Глицин и диабет тип 2

Нивата на глицин са в отрицателна корелация със затлъстяването, инсулиновата резистентност и развитието на диабет тип 2. Пациентите с диабет тип 2 постоянно имат ниски нива на глицин. Допълнителни изследвания са установили, че глицинът може да намали нивата на кръвната захар и да стимулира секрецията на инсулин.

Глицин и мускули

Саркопенията или загубата на мускули поради загуба на скелетна мускулна маса е отличителен белег на стареенето. Глицинът е добре проучен за способността му да помага за изграждането или поддържането на чиста мускулна маса.

Диетите с високо съдържание на глицин могат да бъдат ефективна хранителна стратегия за предотвратяване на заболявания, свързани със стареенето, като мускулна загуба и физическа слабост.

Добавки с глицин

Въпреки че глицинът се произвежда естествено от тялото, той намалява с възрастта. За борба със здравословните последици от дефицита на глицин добавките са чудесен начин за подобряване на нивата на циркулиращия глицин в кръвта. И така, какъв е правилният начин за приемане на глицин?

Формулировките на добавките са по-полезни, когато са желателни по-високи количества прием на глицин. Въпреки това няма стандарти за дозировката на глицин.

Хранителните добавки с глицин се предлагат в различни формулировки. Дозировките обикновено варират от 500 мг до 3000 мг. Обикновено се предлага на пазара в капсули или прах и се приема перорално. Консултирайте се с лекар, за да определите кое е най-доброто за Вашето състояние.

Храни и напитки

Глицинът може да бъде получен и от естествени хранителни източници, особено месо. Добрите хранителни източници на глицин включват:

  • Морска храна;
  • Домашни птици;
  • Месо;
  • Яйца;
  • Черен дроб;
  • Свинска и пилешка кожа;
  • Бобови растения;
  • Млечни продукти;
  • Желатин;
  • Костен бульон.

Глицин и дълголетие

Учените твърдят, че глицинът има множество ползи за здравето срещу заболявания, свързани със стареенето, както беше отбелязано по-горе. Все повече доказателства от in vitro и in vivo проучвания се опитват да потвърдят значението на глицина срещу стареенето, но данните все още са оскъдни. Предложените механизми обаче изглеждат рационални.

В допълнение към факта, че глицинът намалява с напредване на възрастта, тъй като е необходим за синтеза на глутатион, креатин и колаген, прякото му въздействие върху оксидативния стрес, слабостта или бръчките има смисъл.

Чрез глицинова модулация учените твърдят, че обръщат процеса на стареене в експериментални човешки клетъчни линии. Друг интересен експеримент с глицин е, че когато фибробластните клетки са взети от ~97-годишни възрастни хора, лекувани с глицин, изследователите са наблюдавали възстановяване на митохондриите, нашите клетъчни енергийни машини, сравнимо с по-млади хора. При различни организми, като плодови мушици, червеи или дори бозайници, добавянето на глицин може също да насърчи удължаването на живота.

Статус: В наличност Марка: OstroVit
Глицин на прах 200 гр | OstroVitГлицин на прах от OstroVit се цени високо от нашите клиенти заради антиоксидантните си ефекти и помощта, която ока..
16.95 лв.
Без данък:16.95 лв.
Глицин 1000 мг 100 веге капсули | Now Foods Глицин 1000 мг 100 веге капсули | Now Foods
Разграбва се бързо
Статус: В наличност Марка: Now Foods
Глицин 1000 мг 100 веге капсули | Now FoodsГлицин 1000 мг 100 веге капсули от американската компания Now Foods е висококачествена хранителна ..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Now Foods
Глицин на прах 454 гр | Now FoodsМощен антиоксидант Стимулира имунната система Важна за ДНК и РНК; Поддържа производство на енергия Хра..
59.90 лв.
Без данък:59.90 лв.
Статус: В наличност Марка: Life Extension
Glycine 1000 мг 100 веге капсули | Life ExtensionСтимулира добрия и качествен сън Поддържа доброто здраве и имунна система Предпазва от раз..
51.26 лв.
Без данък:51.26 лв.
Glycine 500 мг 300 капсули | Double Wood Glycine 500 мг 300 капсули | Double Wood
Промоция -15%
Статус: В наличност Марка: Double Wood Supplements
Glycine 500 мг 300 капсули | Double WoodПодпомага здравословния, качествен сън, без да причинява сънливост през деня Подобрява мозъчната дейн..
Вие спрестявате -15%
68.17 лв. 80.20 лв.
Без данък:68.17 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)