Фитър

BCAA

Най-предпочитани в тази категория

Марка: Athlete's Nutrition Модел: BCAA 1000 mg 100 tablets
BCAA 1000 мг 100 таблетки I Athlete's NutritionПомага за изграждането на  мускулната тъкан Допринасят за образуването на други амино..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Myprotein Модел: BCAA Unflavoured Powder 250 g
BCAA на прах 250/500/1000 гр | MYPROTEINBCAA на прах от MYPROTEIN на супер цена – е добре балансиран комплекс от верижно-разклонени аминокис..
37.99 лв.
Без данък:37.99 лв.
Марка: Myprotein Модел: BCAA Unflavoured Powder 1000 g
BCAA на прах 1000 гр | MYPROTEINBCAA на прах от MYPROTEIN на супер цена – е добре балансиран комплекс от верижно-разклонени аминокиселини с ..
79.99 лв.
Без данък:79.99 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: BCAA Blast 250 g
BCAA Blast с вкус на малини или грозде 250/500 гр | Pure NutritionПо-бързо възстановяване на мускулите след тренировка Засилва протеиновия си..
41.00 лв.
Без данък:41.00 лв.
Марка: Now Foods Модел: Branched-Chain Amino Acids 60 Capsules
BCAA 60/120/240 капсули | Now FoodsУвеличава анаболните процеси чрез стимулиране на mTOR киназата Намалява усещането за умора след тренировка..
33.00 лв.
Без данък:33.00 лв.
Марка: Universal Nutrition Модел: BCAA PRO 100 caps Universal Nutrition
BCAA PRO 100 капсули I Universal NutritionЗа увеличаване на силата и мускулната издръжливост Предпазва от разрушаване на мускулната тъкан П..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Pure Nutrition Модел: BCAA 5000 1250 mg 75 Tablets
BCAA 5000 75/ 150/300 таблетки 1250 мг | Pure NutritionСпособства за бързото възстановяване Нормализира функцията на вътрешните органи..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: BioTech USA Модел: BCAA + B6 100 Tablets
BCAA + B6 100/200/340 таблетки | Biotech USAМоже да забави умствената умора С добавен витамин В6 BCAA аминокиселини в съотношение 2:1:1 Б..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.

Ако сте фен на вдигането на тежести, има вероятност да сте чували за BCAA. Аминокиселините с разклонена верига са сред най-разпространените продукти за спортни постижения на пазара. Проучванията показват, че BCAA благоприятстват спортните постижения, като подобряват времето за възстановяване и стимулират синтеза на мускулни протеини.

Какво представляват BCAA?

За да поддържаме оптимално здраве, телата ни се нуждаят от протеини, а аминокиселините, които често се описват като "градивните елементи“ на протеина, са необходими, за да функционират телата ни правилно. Добавките с основни аминокиселини са необходими за подпомагане на производството на мускули, предотвратяване на заболявания, транспортиране на хранителни вещества в тялото и извършване на телесни функции.

BCAA, или аминокиселините с разклонена верига, се състоят от три основни аминокиселини:

Какво правят BCAA?

BCAA са есенциални аминокиселини, които се усвояват бързо от мускулите в тялото ни, вместо да се разграждат от черния дроб, както другите аминокиселини. Това ги прави толкова специални и чудесен източник на енергия, когато става въпрос за упражнения и представяне.

BCAA също играят важна роля в регенерирането на протеини в телата ни и от 3-те основни аминокиселини, левцинът се смята за ключов, когато става въпрос за изграждане на мускули и предотвратяване на разграждането на мускулите. Най-доброто съотношение на BCAA е 2:1:1, което е двойно количество левцин спрямо изолевцин и валин. Това е важно за тези, които се опитват да изградят мускулна маса, да поддържат чиста мускулатура или да предотвратят разграждането на мускулите по време на интензивни или продължителни упражнения. Тъй като намалява и се абсорбира бързо по време на тренировка, левцинът трябва да бъде добавен, за да се даде възможност за по-нататъшна протеинова интеграция, което позволява на тялото да расте и да изгражда повече мускули.

Предимства на BCAA

Повишава енергията

Установено е, че BCAA намаляват умората, както психическа, така и физическа, по време на интензивни упражнения. Въпреки че всички ние достигаме точка на изтощение на някакъв етап от тренировката си, BCAA могат да помогнат за отлагане на това усещане, като ни дават повече енергия за захранване по време на нашите тренировки. По време на тренировка BCAA помагат за блокиране на нивото на триптофан (аминокиселина), който се превръща в серотонин в мозъка, като по този начин стимулира чувството на релаксация и сънливост. Тъй като BCAA могат да намалят нивата на серотонин, те могат да се считат за допълнителен източник на енергия, като помагат за забавяне на мускулната умора и следователно Ви позволяват да тренирате за по-дълги периоди.

Увеличава мускулния растеж

Както споменахме по-рано, незаменимата аминокиселина левцин има голям принос за активиране на мускулния растеж, поради което много хора, които искат да увеличат мускулната си маса, включват BCAA в ежедневната си диета. Левцинът стимулира протеиновия синтез, който е необходим за изграждането на мускулите.

Ако сте жена и се притеснявате от натрупването или изграждането на твърде много мускули, важно е да запомните, че мъжете имат много повече тестостерон в тялото си от жените и следователно могат да увеличат размера на мускулите си с по-бърза скорост. За жените BCAA помагат за изграждането и поддържането на чиста мускулна маса, което не само ще бъде от полза и ще защити Вашето сърдечно-съдово и костно здраве, но също така ще Ви позволи да увеличите интензивността на Вашите тренировки и силата във фитнеса.

Защитава имунната система

Ползата от BCAA е, че те могат да помогнат за повишаване и защита на нашия имунитет. Те осигуряват източник на гориво за клетките в червата ни, позволявайки им да се регенерират бързо, и следователно ни предпазват от вредни бактерии или патогени, които ни разболяват. BCAA праховете са пълни с минерали и витамини, които помагат за стимулиране и защита на имунната Ви система и поддържат здрава имунна функция.

Помага за възстановяване на мускули

Консумирането на BCAA преди и след тренировка може да помогне за ускоряване на възстановяването на мускулите между тренировките, което ни позволява да се възстановим по-бързо. Това ще означава, че можем да тренираме по-често и да поддържаме постоянна или по-висока интензивност на тренировка всеки път, което ни позволява да постигаме целите си по-бързо.

Помага за изгаряне на мазнини

За тези, които искат да изгарят мазнини като част от своите фитнес и здравословни цели, BCAA на прах могат да Ви помогнат да го постигнете, тъй като засилват метаболизма Ви, като по този начин позволяват на тялото Ви да изгаря повече калории по време на упражнения и периоди на почивка. BCAA могат да помогнат за намаляване на нуждата ни от захар, като регулират нивата на кръвната ни захар и предотвратяват внезапен спад, който може да ни накара да жадуваме за преработени храни и напитки с високо съдържание на захар. Тъй като BCAA повишават енергийните нива, те ни позволяват да тренираме по-дълго с по-висока интензивност, което води до загуба на тегло и намаляване на мазнините.

Кога да приемате добавки с BCAA?

Хранителните добавки с BCAA могат да се приемат по всяко време на деня, но ако се стремите да извлечете определени ползи или да постигнете определени цели, можете да планирате съответно времето. Те са безопасни за ежедневен прием и всъщност, ако ги приемате, за да постигнете целите си, тогава ще забележите ползите и резултатите най-добре, ако станат част от ежедневната Ви диета. Ако обаче не искате да приемате BCAA на прах всеки ден, тогава опитайте да го използвате само в дните, когато тренирате, за да можете да се възползвате от предимствата на повишена енергия, намалена умора и следователно повишена производителност.

Ползи при прием на BCAA преди тренировка

Повечето хора предпочитат да приемат своите добавки с BCAA преди тренировка. Опитайте се да приемате BCAA на прах приблизително 15-30 минути преди тренировка, за да дадете време на добавката да започне да действа, тъй като това ще Ви позволи да получите всички предимства като намаляване на умората, увеличаване на издръжливостта и повишаване на енергийните нива по време на тренировка.

Ползи при прием на BCAA след тренировка

Приемането на BCAA на прах 30-60 минути след тренировка може да помогне за възстановяване на мускулите. Тъй като BCAA спомагат за намаляване на мускулната болка и разграждането на мускулите, добра идея е да приемате добавки с BCAA след тренировка, за да подпомогнете процеса на възстановяване на тялото си и да премахнете чувството на изтощение, което често изпитваме в дните след интензивна тренировка. Ако се приема след тренировка, ще забележите, че тялото Ви може да се възстанови с по-бърза скорост, тъй като BCAA се абсорбират бързо в тялото.

Как да използвате BCAA на прах?

Ако не сте сигурни колко BCAA на прах трябва да приемате, следвайте препоръчителната доза на опаковката или говорете със здравен специалист, за да определите кое е най-доброто за Вас. Просто смесете любимия си BCAA на прах с 200 мл вода и разбъркайте или разклатете за около 20 секунди или докато се разтвори напълно.

Статус: В наличност Марка: Pure Nutrition
BCAA 5000 150 таблетки 1250 мг | Pure NutritionСпособства за бързото възстановяване Нормализира функцията на вътрешните органи Снем..
45.00 лв.
Без данък:45.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Pure Nutrition
BCAA 5000 300 таблетки 1250 мг | Pure NutritionСпособства за бързото възстановяване Нормализира функцията на вътрешните органи Снем..
75.00 лв.
Без данък:75.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Pure Nutrition
BCAA 5000 75/ 150/300 таблетки 1250 мг | Pure NutritionСпособства за бързото възстановяване Нормализира функцията на вътрешните органи..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Статус: В наличност Марка: Now Foods
BCAA BIG 6 600 гр | Now FoodsНамалява изтощението и стреса Поддържа интензивността на трениране Помага за уголемяването на мускулите Пови..
105.00 лв.
Без данък:105.00 лв.