Фитър

Косопад

Загубата на коса е проблем за някои хора. Стареенето и генетиката са основните фактори за косопада. Основната причина за косопада влияе върху това кои лечения ще бъдат най-ефективни.

Изтъняването и загубата на коса е широко разпространено сред възрастното население. Изследванията доказват, че до 50-годишна възраст приблизително 50% от мъжете изпитват известна степен на косопад вследствие на андрогенна алопеция. Андрогенна алопеция също е често срещана причина за косопад сред жените. Смята се, че андрогенна алопеция се дължи на някои хормонални и генетични влияния.

В по-широк план косопадът се свързва с редица хранителни, хормонални, възпалителни, генетични и фактори на околната среда. Ефектите от загубата на коса могат да бъдат опустошителни, като много пациенти съобщават за понижено самочувствие и качество на живот.

Андрогенната алопеция, известна като мъжка плешивост, е най-честата форма на косопад както при мъжете, така и при жените. Може да бъде причинено от хормонални или наследствени фактори и е единствената форма на косопад, за която FDA е одобрила използването на продукти против косопад без рецепта.

Андрогенната алопеция е андрогензависимо наследствено разстройство, при което дихидротестостеронът е важен допринасящ фактор. Състоянието засяга повече мъжете от бялата раса, отколкото мъжете от други етноси. Може да започне на всяка възраст, но приблизително 30% от мъжете ще изпитат известна загуба на коса до 30-годишна възраст, 50% до 50-годишна възраст и 80% до 70-годишна възраст.

В допълнение, до 13% от жените в пременопауза изпитват известна степен на андрогенна алопеция и честотата може да се увеличи значително след менопаузата. До 70-годишна възраст приблизително 40% до 50% от жените страдат от косопад.

Лекарствата без рецепта за косопад често включват различни добавки с витамини и минерали, но формулировките за локално приложение на миноксидил 2% и 5% са единствените одобрени от FDA продукти без рецепта, налични за лечение на андрогенна алопеция.

Миноксидил се предлага като локален хидроалкохолен разтвор или пяна без разтворители. Формулата от 2% е показана за лечение на плешивост на темето при мъже и лечение на изтъняване на косата в предно-теменната област при жени. Локален миноксидил 2% може да се използва както при мъже, така и при жени, но 5% локален миноксидил се препоръчва за употреба само от мъже. Употребата на 5% миноксидил от жени крие риск от растеж на косми по лицето.

Въпреки че точният му механизъм на действие е неизвестен, изглежда, че миноксидилът увеличава кожния кръвен поток директно към космените фоликули, които от своя страна се увеличават по размер след лечение. Лекарството също така насърчава и поддържа васкуларизацията на космените фоликули при алопеция. Ефикасността на миноксидил при лечение на други видове косопад, като алопеция ареата, не е добре установена, но някои пациенти с тези състояния съобщават за успешна употреба на миноксидил продукти. Пациентите с внезапна загуба на коса или косопад без модел трябва винаги да бъдат насърчавани да потърсят медицински съвет преди да използват продукти с миноксидил.

Няма известни лекарствени взаимодействия, свързани с употребата на локален миноксидил. Въпреки това е важно да се отбележи, че едновременната употреба на миноксидил с гуанетидин може да увеличи честотата на ортостатична хипотония. Тъй като локалният миноксидил се абсорбира през кожата в ниски концентрации, честотата на системни нежелани реакции е рядка. Най-честите неблагоприятни ефекти, свързани с дългосрочната употреба на локален миноксидил, са преходна хипертрихоза и локален сърбеж или дразнене. Миноксидил трябва да се използва само от пациенти на 18 и повече години.

Статус: В наличност Марка: Ekamedica
Efime Aphrodite 60 капсули | EkaMedicaЕфиме Афродита представлява надежден избор за всеки, който търси подкрепа за здравето и красотата на своята ..
20.20 лв.
Без данък:20.20 лв.
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed