Фитър

Хомеопатия

Изберте подкатегория или накой от нашите най-добри продукти

Медицинските подходи в хомеопатията варират от силно индивидуализирана класическа хомеопатия, при ко..
Хомеопатията е една от здравните системи, широко практикувани на почти всички континенти. Д-р Ханема..

Хомеопатия е 200-годишна форма на алтернативна медицина, която стимулира лечебния отговор и укрепва способността на тялото да се лекува. Лекарите хомеопати казват, че целят да лекуват целия човек, като вземат предвид личността, начина на живот и наследствените фактори, както и историята на заболяванията. Тъй като всички хора са уникални, хомеопатичните лекарства се предписват за лечение на специално за всеки отделен човек.

Ефективността на хомеопатията все още не е доказана от медицинската наука. Няма такова нещо като хомеопатична ваксина и хомеопатичните лекарства не са заместител на конвенционалното медицинско лечение на сериозни заболявания или инфекции.

Хомеопатия произлиза от гръцките думи за "като“ и "страдание“. Водещият принцип зад хомеопатията е "подобното лекува подобно“ и произхожда от Египет и Древна Гърция. В края на 18-ти век немски лекар на име Самуел Ханеман чете, че съдържащата хинин перуанска кора (чинчона) лекува малария. Ханеман погълнал доза перуанска кора и започнал да се чувства трескав, сънлив, изключително жаден и възбуден, които са симптоми на малария. Ханеман започва да експериментира повече и формира теорията си, че подобното лекува подобно, или Закона на сходните: когато вещество в големи дози причинява определени симптоми, в малки дози то може да излекува същите тези симптоми.

За направата на хомеопатични лекарства могат да се използват билки и други растения, минерали, отрова от змии и други вещества. Те се разреждат отново и отново и се "сукусират" или се разклащат енергично между всяко разреждане. Процесът на последователно разреждане и сукусия се нарича потенциране.

Как действа хомеопатията?

Хомеопатичните продукти съдържат вещества като билки, минерали или животински продукти. Тези вещества първо се раздробяват и разтварят в течност, обикновено зърно, алкохол или лактоза, механично се разклащат, след което се съхраняват. Това е "майчината тинктура". След това хомеопатите разреждат тинктурите повече с алкохол или лактоза, или 1 част към 10 (изписана като "x"), или 1 част към 100 (изписана като "c"). Тези тинктури се разклащат, като се получава 1x или 1c разреждане. Хомеопатите могат допълнително да разреждат тези тинктури 2 пъти (2x или 2c), 3 пъти (3x или 3c) и т.н. Много пъти професионалните хомеопати ще използват много по-високи разреждания, защото вярват, че колкото по-разредено е веществото, толкова по-мощни са лечебните му сили.

Хомеопатичните лекарства имат за цел да стимулират собствените лечебни механизми на тялото. Хомеопатите вярват, че физическото заболяване често има умствени и емоционални компоненти, така че хомеопатичната диагноза включва физически симптоми (като треска), текущо емоционално и психологическо състояние (като тревожност и безпокойство) и конституция на човека. Конституцията на човек включва качества, свързани с креативност, инициативност, постоянство, концентрация, физическа чувствителност и издръжливост. Правилното лекарство за дадено състояние ще вземе предвид всички тези аспекти, така че всяка диагноза и лечение са индивидуални. Това означава, че 3-ма души със сенна хрема може да се нуждаят от 3 различни рецепти.

Какви заболявания се повлияват добре?

Предварителните данни показват, че хомеопатията може да бъде полезна при лечение на диария в детска възраст, отит на средното ухо (инфекция на ухото), астма, фибромиалгия, синдром на хронична умора, симптоми на менопауза (като горещи вълни), болка, алергии, инфекции на горните дихателни пътища, възпаления на мускулите, и настинки и грип.

Някои професионални хомеопати се специализират в лечението на сериозни заболявания като рак, психични заболявания и автоимунни заболявания. Всъщност няколко проучвания показват, че може да има роля на хомеопатията за облекчаване на симптомите и подобряване на качеството на живот сред пациентите с рак. Не трябва да лекувате животозастрашаващо заболяване само с хомеопатия. Винаги се уверете, че всички Ваши лекари знаят за терапиите, които използвате.

Не е известно, че хомеопатичните лекарства, които са достатъчно разредени, пречат на конвенционалните лекарства, но ако в момента приемате лекарства с рецепта, трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако обмисляте да използвате хомеопатични лекарства.

Статус: В наличност Марка: Boiron
Oscillococcinum 6 дози | BoironХомеопатичен препарат За лечение и профилактика на грипни състояния в начален и клиничен стадий Облекчава гр..
12.36 лв.
Без данък:12.36 лв.
Статус: В наличност Марка: Dhu Arzneimittel
Инфлуцид 40 таблетки | Dhu ArzneimittelКомбиниран хомеопатичен препарат Лесна поносимост, практически без странични ефекти Препоръчва се за..
14.38 лв.
Без данък:14.38 лв.
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)
Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Филтър за продукти
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed