Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

8 Причини да започнете силови тренировки

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Отслабване | Все още няма коментари. | 2942 прегледа на този пост

Съдържание на 8 Причини да започнете силови тренировки


редовните и правилни тренировки с тежести оформят тялото. Силовите тренировки не са въпрос на каприз и не означават, че ще станете по-едри, отколкото сте. Те са част от всеки тренировъчен план и ако искаме добри резултати, трябва да ги включваме заедно с кардио упражненията и тренировките на финес уреди. Редовните упражнения с тежести носят много повече ползи, отколкото можете да си представите.

8 Причини да включите тежестите в тренировките си:

Забързват метаболизма

Най-ефективното и трайно отслабване се получава в комбинация от хранителен режим, кардио и силови упражнения. Съотношението може да бъде различно в зависимост от целите, които имате. Но в най-общ вид е 60% хранене, 15-20% кардио и 20-25% силови тренировки. Някои експерти дават дори преимущество на силовите тренировки – 30%. Причината е, че включването на тежести към упражненията забързва метаболизма много повече в сравнение с други тренировки.

Изграждат мускулите

Това не означава, че мускулите Ви ще станат огромни – причината, поради която много хора се страхуват да вземат гиричките. Напротив – тежестите оформят и правят мускулите видими, а едва ли има някой, който не се стреми към прословутите коремни плочки. Изкуственото увеличаване на мускулите „тип Шварценегер” е химично стимулирано и няма организъм, който сам да изгради такива мускули. От друга страна, мускулите са най-важната част от тялото, която в процеса на остаряване ни запазва за по-дълго здрави. Мускулите подкрепят костите и ги държат стабилни, което може да предотврати много заболявания. Силните мускули ни гарантират не само стегнато и красиво тяло за дълъг период от време, но и здраве!

Чрез силови тренировки се предпазваме от контузии

тренировките  с тежести преборват стреса, напрежението и депресията.

Чрез използването на тежести се заздравяват не само мускулите, но и сухожилията, които свързват мускулите с костите, както и костите помежду им. Това е критичен момент за предотвратяване на травми, наранявания и контузии при ежедневни активности. От друга страна, силовите тренировки заздравяват и костите сами по себе си, което е наистина условие за здраве и дълголетие.

Работят за издръжливост

Силовите тренировки при продължително и постоянно повторение ни дават повече не само сила, но и издръжливост. Тренирайте много и редовно с дъмбелите и ще можете и да тичате с по-високо темпо и за по-дълго време.

Дават бързи резултати

Правилното включване на тежести в тренировките дава едни от най-бързите и видими резултати – мускулът се оформя много по-бързо в сравнение с друг тип упражнения. Ключовият момент е правилно изпълнение на упражненията, тъй като когато включваме тежест в тренировката си, е изключително важно да спазваме техниката на изпълнение на упражнението. В противен случай можем повече да си навредим, отколкото да си помогнем.

Силовите тренировки преборват стреса

Упражненията със собствено тегло също изграждат силата.

Тренировките поддържат мозъка ни здрав и продуктивен. За силовите тренировки това важи изцяло. Подходящи са за справяне с тежък ден и прочистване на ума. Редица изследвания показват, че захващането с редовни тренировки помага на хората да излязат от депресия или да преборят труден момент в живота си. Бързите видими резултати дават повече самочувствие и връщат ентусиазма.

Предпазват от заболявания

Силова тренировка 3 пъти в седмицата ефективно преборва оксидативния стрес и по този начин намалява риска от сърдечно или раково заболяване.

Могат да се изпълняват вкъщи

Вече е развенчан митът, че за силова тренировка е необходимо да посещавате постоянно фитнеса. При достатъчно мотивация и желание тренировките могат да се изпълняват и вкъщи. Вече е достъпно да си купим гирички, дъмбели и дори щанги за вкъщи. За пълно оборудване, разбира се, е необходимо да посещаваме фитнес, но поне една тренировка през седмицата може да бъде домашна. Освен това упражненията със собствено тегло като клякания, напади, лицеви опори, планкове се числят към силовите упражнения и могат да бъдат изпълнявани за придобиване на повече сила.

8 Причини да започнете силови тренировки Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™