Чернодробни проблеми

Черният дроб е един от най-големите и важни органи. Освен че съхранява и освобождава енергия от храните, той действа като естествен филтър на тялото Ви. Вашият черен дроб премахва токсините и отпадъците от Вашата система.

Черният дроб е орган с много важни функции, сред които почистване на кръвта, синтезиране на протеини, производство на хормони и подпомагане на храносмилането. Черният дроб е основна система за детоксикиране и филтриране в тялото. Черният дроб е орган с размерите на топка. Той се намира точно под гръдния Ви кош от дясната страна на корема.

Черният дроб е най-големият вътрешен орган (с тегло около три килограма) и един от най-важните органи в тялото Ви. Трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да приемате каквото и да е лекарство за чернодробни проблеми, за да сте сигурни, че това е правилният избор за Вас.

Чернодробно заболяване е широк термин, който може да опише всеки проблем, който уврежда черния дроб и засяга неговата функция. Възможните причини включват инфекции, генетични заболявания, автоимунни заболявания и рак.

Чернодробното заболяване може да бъде остро или хронично:

  • Остро чернодробно заболяване възниква, когато нещо внезапно увреди черния дроб.
  • Хронично чернодробно заболяване възниква, когато дадено състояние продължава да засяга черния дроб в продължение на 6 или повече месеца.

Човек със симптоми на чернодробно заболяване трябва да говори с лекар, за да определи най-доброто лечение. Ранното лечение често може да спре или забави прогресията на чернодробното заболяване и да подобри качеството на живот на човека.

Чернодробното заболяване може да бъде наследено (генетично). Проблемите с черния дроб също могат да бъдат причинени от различни фактори, които увреждат черния дроб, като вируси, употреба на алкохол и затлъстяване.

С течение на времето състояния, които увреждат черния дроб, могат да доведат до белези (цироза), което може да доведе до чернодробна недостатъчност, животозастрашаващо състояние. Но ранното лечение може да даде време на черния дроб да се излекува.

Лекарствата без рецепта за чернодробни проблеми могат да детоксикират и регенерират черния Ви дроб. Те могат да отменят донякъде вредните ефекти на алкохола, мазнините, захарта и всички други токсини, които черният Ви дроб е бил принуден да обработва през годините - или след преяждане през уикенда.

Лекарствата без рецепта за чернодробни проблеми:

  • насърчават функцията и здравето на черния дроб
  • предпазват чернодробните клетки от увреждане
  • стимулират растежа на нови чернодробни клетки
  • детоксикират черния дроб
  • подобряват притока на кръв от черния дроб.

Много хранителни добавки за черен дроб, налични днес, съдържат комбинация от три билкови съставки: бял трън, листа от артишок и корен от глухарче.

Една от най-известните природни продукти за лечение на чернодробни проблеми, белият трън, е растение, произхождащо от средиземноморския регион на Европа, но сега се среща в много части на света. Семената на растението съдържат силимарин, който може да се счита за антиоксидант и противовъзпалително средство. Смята се, че силимаринът предпазва токсините от прикрепване към черния дроб и помага за задържането на свободните радикали. Това може да бъде полезно за тези, които страдат от чернодробни заболявания като жълтеница, цироза, рак на черния дроб и мастна чернодробна болест. Въпреки това ефективността на тази билкова добавка варира в зависимост от човека и болестното състояние. Белият трън обикновено се понася добре от повечето хора, въпреки че страничните ефекти включват стомашно-чревни симптоми и алергични реакции. Освен това може да понижи нивата на кръвната захар, така че трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да го приемете, особено ако имате диабет.

Листата от артишок, друга потенциална добавка за черния дроб, може да има антиоксидантни свойства. Ползите от него са по-малко известни от белия трън.

Коренът от глухарче съдържа полизахариди, които могат да бъдат полезни за функцията на черния дроб, но има много малко проучвания, които да потвърдят ползите от него. Отдавна се смята за "чернодробен тоник" в народната медицина главно поради потенциалната му способност да увеличава потока на жлъчката.

Няма продукти в тази категория.

Сподели в Facebook Сподели в Twitter Изпрати по Email
Спеделете >
Свързани продукти >
Оценете ни >
Viber >
Добавен на | Последно обновен на
RSS Feed