Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Здравословно тегло при децата

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Здравословно хранене, Храни и напитки, Бременност и раждане, Всичко за бебето и детето | 1 коментара. | 2893 прегледа на този пост

Съдържание на Здравословно тегло при децата


Колко е важна ролята на родителя за здравословното тегло на децата?

В наши дни все повече деца и млади хора страдат от проблем с теглото. С напредването на времето наднорменото тегло повишава риска от поява на здравословни проблеми, които значително могат на навредят на качеството на живот на индивида. 

За да избегнете незабелязаното задълбочаване на проблема с теглото, мерете редовно детето си.

Като родител искате да предпазите детето си от подобен сценарий както сега, така и за в бъдеще? Ето няколко идеи как да създадете навици за здравословно хранене и у най-малките.

1. Следете редовно теглото на своето дете

Много родители са на мнение, че познават идеално децата си и ще забележат покачването на теглото им и без кантар. Проучванията сочат обаче, че това не е точно така. Голяма част от родителите не обръщат внимание на първите признаци на затлъстяване, а разбират за съществуването на проблем едва когато малчуганът мине контролно измерване в училище или при педиатъра. 

Стряскаща е статистиката относно затлъстяването при децата. В Европа едно от три деца страда от наднормено тегло. И ако в градината или началното училище малчуганът има едва няколко излишни килограма, вероятността проблемът да стане сериозен в гимназиална възраст е доста по-голяма.

За да избегнете незабелязаното задълбочаване на проблема с теглото, мерете редовно детето си. Проверявайки килограмите му, проявявате отговорност и спестявате на цялото си семейство проблеми в бъдеще. Дори детето Ви да се развива с нормални темпове, да е жизнено и да се придържа към нормите за килограми, все пак е добре да помислите добре над хранителните навици, които възпитавате у него. Не забравяйте, че здравословният начин на живот се  възпитава от ранна детска възраст.

2. Давайте добър личен пример

 За да възпитате своето дете да се храни и живее здравословно, трябва самите вие да спазвате основните хранителни правила, които осигуряват пълноценно и здравословно развитие на индивида.  Всички добре знаем, че децата изключително много се влияят от родителите си. За да възпитате своето дете да се храни и живее здравословно, трябва самите Вие да спазвате основните хранителни правила, които осигуряват пълноценно и здравословно развитие на индивида.
 
Спрете да консумирате вредни храни. Ограничете сладкото. И заменете трите обилни хранения за деня с пет по-малки порции разнообразна и питателна храна. Следвайки тези правила, не само ще осигурите на детето си по-добро бъдеще, а и ще се погрижите за здравето на цялото си семейство. Независимо от възрастта всеки има нужда да се храни и живее правилно.

3. Превърнете храненето в семеен ритуал

За да приучите децата си да се хранят правилно, добра идея е да ги включите в цялостния процес на готвене и подбор на продукти. Нека още от малки малчуганите се научат коя храна е полезна и защо. Ако имат повече информация относно правилата на здравословното хранене, гарантирано децата по-лесно ще възприемат идеята за него.

За да приучите децата си да се хранят правилно, добра идея е да ги включите в цялостния процес на готвене и подбор на продукти.Добра идея е да включите децата в изготвянето на седмично меню, пазара и готвенето. Ако ги превърнете в свои малки помощници, много по-бързо ще превърнете здравословното хранене в начин на живот, дори за най-малките.

4. Спазвайте правилата за балансирано хранене

Балансираното хранене представлява 1/4 въглехидрати, 1/4 протеини, а останалата част от порцията трябва да бъде плодове и зеленчуци. Важно е детето Ви да консумира риба поне веднъж седмично. Спазвайте това правило, за да сте сигурни, че детският организъм получава всички необходими вещества, за да се развива и расте правилно.

5. Не позволявайте детето Ви да се застоява

Децата и подрастващите до 18 годишна възраст се нуждаят от поне един час физическа активност на ден. В действителност обаче рядко децата се движат толкова много всеки ден. За да сте сигурни, че ще избегнете проблеми с наднорменото тегло, осигурете на детето си възможност за повече движение. Можете да спортувате заедно, да водите детето си да си играе навън с други деца, да го запишете на спорт или да не пропускате дългите разходки и излети през уикенда. Възможностите наистина са много, но е изключително важно децата да изразходват енергия в движение, за да са енергични и здрави.

Здравословно тегло при децата Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (1)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™