Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Промоции Канабидиол Лекарства

Физическата активност и бременността

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Бременност и раждане | Все още няма коментари. | 2990 прегледа на този пост

Съдържание на Физическата активност и бременността


Йога оказва благоприятно въздействие на бременните.До неотдавна се смяташе, че бременните не трябва да правят каквито и да е упражнения и да избягват физическите активности. Новостите в областта обаче говорят друго.

Как физическата активност повлиява на бременността?

Защо упражненията са важни по време на бременност?

Здрави жени, които по време на бременността си са физически активни, страдат по-малко от умора, гадене, напрежение в гърба, тромбози. Раждането е по-безболезнено. Ако тялото е привикнало на физически натоварвания, то по-лесно се справя със спада на хормони след раждането, безсънните нощи и промяната в ритъма на живот. Освен това както и по време на бременност, така и по принцип, физическите упражнения ни даряват с добро настроение. По време на бременността, когато хормоните непрекъснато покачват и свалят нивото си, и типичните колебания в настроенията могат да се овладеят с подходяща физическа активност. Много проучвания сочат, че упражненията по време на бременност повлияват добре на плода – заздравяват сърдечно-съдовата му система и вероятността да има свръхтегло или диабет в бъдеще намаляват.

Пилатеса и швейцарските топки облекчават болките в гърба.Кои са препоръчителните движения?

Вече съществуват специални тренировки и класове за бременни като йога и пилатес за бременни, аква джогинг или бавно плуване, което също е много подходящо. При йога курсовете, съобразени за бременни, се избягват извиванията на гърба, които пристискат корема, и упражненията със задържане на въздуха, които познаваме от традиционните йога часове. Със сигурност трябва да се избягват тренировки с резки движения и смяна на посоките на движение – такива са скуош, тенис, но и много от тренировките във фитнес студията.

Свръхинтензивните тренировки на открито като катерене, каране на колело в планина, яздене трябва да се прекратят. Колко време ще се тренира, зависи от формата и състоянието на майката. Ако не е тренирала пред това, около 2 пъти на седмица по 20 минути, могат да бъдат достатъчни. Ако обаче преди бременността е тренирала редовно и е в добра форма, могат да се извършат и 3-4 тренировки по 35-40 минути. Като е важно дъхът да не се задържа, тоест да дишаме правилно и да не се изморяваме дотолкова, че да нямаме въздух. Спортът по време на бременност е разрешен за всички бъдещи здрави майки, ако бременността е рискова, лекарите са тези, които преценяват дали движенията няма допълнително да влошат състоянието.

Физическата активност и бременността Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™