Връзка с нас: office@biomall.bg 0887 077 988
Български
Начало Ново ! Промоции Всички Марки

Спортът и здравето – неразделни приятели

Търсене в блога
Горещо от Блога
| Публикувано в Новини, Спорт, тренировки и упражнения, Здравословни проблеми и състояния, Забавни | Все още няма коментари. | 841 прегледа на този пост

Защо да изберем спорта и какви са неговите предимства?

Независимо от забарзания и ангажиран ден, трябва да намерим време да спортуваме

Много книги, статии, публикации и друга литература, посветени на ползата от спорта, са написани през последните години, но да се убедим в тяхната достоверност, можем само ако изпитаме върху себе си всичките прелести на това занимание. Всички те са създадени именно за да може да пробудят в читателя желание да води активен начин на живот, тъй като именно това е основното нещо за успешната тренировка. Съгласете се, че когато няма желание за каквото и да е, винаги ще се намерят редица отговори и причини да отлагате неговото изпълнение. За да се появи желание, трябва да има силна мотивация, която сега ще се опитаме да пробудим във Вас, като Ви предоставим неоспорими предимства и плюсове от заниманието със спорт. Вероятно за много от Вас те ще са причина да започнете да водите здравословен начин на живот и да намерите в запълнения си ежедневен график време за трениране.

Денят на повечето жени и регламентиран почти по минути. Между работата, а понякога и между няколкото работи, къщата, децата и готвенето, е трудно да се намери половин час свободно време, което може да се отдели за фитнес-залата. Но всичко това е поправимо, ако оценяваме истински ползата, която ни носи спорта, при това в най-кратки срокове. Преди всичко регулярните спортни тренировки осигуряват на тялото ни здраве и младост. Дори и да не са много интензивни, проведени в домашни условия под звуците на енергична музика, те задължително ще бъдат полезни. Спортът не само заздравява мускулите, но и сърдечно-съдовата и кръвоносната система, като по този начин нормализира кръвообращението и предоставя на организма Ви достатъчно количество кислород, което от своя страна влияе положително на цвета и състоянието на кожата, а също и на настроението и издръжливостта Ви. Подобрява координацията на Вашите движения и моториката Ви. Ако съчетаете спортните натоварвания със здравословно хранене, всичките Ви рутинни работи, които Ви се струват невероятно сложни и скучни, ще се превърнат в интересни и весели занимания, ако сте заредени с позитивизъм и сте изпълнени със сили и енергия.

Спортът се грижи за нашата фигура и оздравява цялото ни тялоСледващият неоспорим плюс от заниманието със спорт е, разбира се, изпънатата, стройна фигура, за която мечтае всяка жела. Даже и да казваме, че външният ни вид си ни харесва и ни устройва, на всяка жена тайно и се иска да се избави от два-три килограма и сантиметра в областта на талията и бедрата и най-вероятно ще се радва на тези промени. Да се постигне това съвсем не е трудно. Достатъчно е само да ходите на фитнес поне три пъти седмично и скоро ще забележите, че отпуснатите мускули не са най-важният проблем, от който, както доскоро мислехте, не е невъзможно да се избавите.

При системно спортуване мускулите ще станат по-стегнати, тялото ще придобие изящни и привлекателни форми, мускулатурата ще стане здрава и релефна, а организмът винаги ще е тонизиран. Замислете се, че Вие правите това на първо място за себе си, а не за да се хвалите пред познатите си със своите постижения. Все пак, ако Вие се харесвате, това ще го почувстват и околните и непременно ще се възхитят на новия Ви образ и ще Ви обърнат внимание.

За да бъдем по-щастливи трябва да спортуваме

За никого не е тайна, че хората, които спортуват, винаги са жизнерадостни, в приповдигнато настроение и в добро разположение на духа. Каква е тяхната тайна, можете да се сетите лесно и сами. Разбира се, причината е в тренировките, които са залог не само за великолепно здраве, но и за прекрасно емоционално състояние. Цялата работа е там, че по време на физическо натоварване организмът ни изхвърля огромно количество адреналин, което увеличава броя на ендорфините, отговарящи за усещането за щастие. Именно заради това, дори излизайки от спортната зала изстискани като лимон след интензивното трениране, ние въпреки всичко се чувстваме щастливи и доволни, преливаме от бодрост и сме в радостно и еуфорично настроение. Подобен похват може да се използва при изпълняването на скучната домакинска работа, която не ни носи никакво удоволствие, но губи много от времето ни. Правете си малки почивки, в които да правите няколко лесни, но интензивни упражнения. Например може да клякате или да бягате на място. Твзи неща ще раздвижат кръвта Ви, ще заздравят седалищните Ви мускули и ще Ви помогнат да погледнете от друг ъгъл на Вашето занимание. Ако разнообразите атмосферата и премахнете умората, ще можете с нови сили да се хванете за работа и няма да забележите как ще я приключите без особени усилия.

Какво може да ни помогне да бъдем дисциплинирани по-добре от спорта?

спортът ни прави по дисциплинирани и организирани

Често се поддаваме на мързела и отлагаме всичко за после. Сякаш не се отнасяме достатъчно отговорно към възложените ни задачи. Това говори за липса на дисциплина и слаб характер, които трябва да се превъзпитат и да се изкорени мързелът, който е неделима част от живота ни. Започнете с дребни усилия, които постепенно да прераснат в големи и значителни победи.

Преди всичко регулярните тренировки ще са повод да се гордеете със себе си и със собствените си постижения. Не се поддавайте на уловката на съзнанието си, което се опитва да Ви върне към първичния, монотонен ритъм на живот, където не е нужно да се напрягате и да правите никакви усилия. След време ще осъзнаете всички прелести на дисциплината и ще оцените плюсовете на организираността. Още една положителна страна на спортния начин на живот може да стане и отказването на вредните навици. Все пак, ако сте намерили сили в себе си да направите спорта част от Вашия живот, то вероятно ще намерите сили и да изключите от него негативните фактори, които Ви пречат и не Ви дават покой години наред. Ще имате много поводи да се гордеете със себе си и да се убедите в собствената си издръжливост.

Спортът намалява стреса и подобрява съняИмайки предвид, че днес много от професиите са свързани с работа на компютър, ние често водим заседнал и изпълнен с много малко движения живот, като се движим само когато отиваме и се връщаме от работа, и то с помощта на личен или обществен транспорт. Оттук възниква и дефицитът на движение и лоша циркулация на кръвта. Това може да е причина за лош сън и безсъние. Спортът ще Ви помогне да се справите с този проблем, като Ви осигури необходимото регулярно натоварване и нормализира кръвообращението Ви и работата на всички вътрешни органи. Въпреки някои мнения, физическите натоварвания не пречат на съня, точно обратното –подобряват го. Единственото условие да получите максимален резултат е да има промеждутък не по-малко от час между тренировката и съня. Освен това спортът е отличен начин да намалите стреса и да се избавите от нервното напрежение, което Ви е тормозело през целия работен ден. Концентрацията върху тренировката Ви ще Ви отвлече от проблемите и ще помогне на мозъка Ви да си починете от напрежението. Също така, по време на групови занимания, ще може да се запознаете с нови, интересни хора, да разширите кръга си на общуване, а това непременно ще Ви е от полза. Освен това учените са доказали, че при жените, които спортуват, сексуалната възбуда се повишава на няколко пъти повече, като при това възрастта им няма никакво значение. Получавайте удоволствие от спорта и скоро ще почувствате как животът Ви се нарежда, а проблемите и малките спънки се решават от само себе си.

Спортът и здравето – неразделни приятели Автор: Biomall.bg | .
Биомол - Магазин за хранителни добавки за здраве и красота!
Биомол се стреми да Ви предложи интереси статии на теми - живота, хранителни добавки, здравословно хранене и различни болести и превенцията им.
Рейтинг: 4.9


Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Рейтинг: Лош            Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
#{message}
#{time_ago}
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС. Комисия за защита на потребителите. Областни дирекции по безопасност на храните - Филиал Пловдив.
Редизайн и разработка Web Design & SEO
© 2018 | Всички права запазени BioMall™